Archive for Μαΐου 2019

Όλα είναι έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου οι Ανωγειανοί θα εκλέξουν τον δήμαρχο της τετραετίας 2019-2023, ανάμεσα στον Εμμανουήλ Καλλέργη και τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Οι 2.595 εγγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ανωγείων, θα ψηφίσουν σε ένα από τα έξι εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο και θα είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας. Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα των Ανωγείων:

-59ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Αγαθοκλεους Αγγελική έως Δριβάκου Βασιλική.

-60ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: α)Από Εμμανουήλ Αγάπη, έως Κοντόκαλου Περσεφόνη.β)Οι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους(αρ.27 π.δ. 26/2012 εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό τμήμα Ανωγείων.

-61ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Κοτσαρίδου Σωσάννα έως Μπαλάφας Γεώργιος.

62ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Μπερδούση Ειρήνη έως Ρουμπάκη Μαρίνα.

63ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σαλούστρος Αριστείδης έως Σπαχής Οδυσσεύς.

64ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σπιθούρη Αγάπη έως Ψωμάς Εμμανουήλ.

Στην ψηφοφορία δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης καθώς η διαδικασία γίνεται μόνο ανάμεσα στους δυο επικεφαλής των συνδυασμών.

Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν, για πρώτη φορά, όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.Μπορείτε να ψηφίσετε  με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας,  την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

 

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Εμμανουήλ Καλλέργης έλαβε 970 ψήφους έναντι 957 του Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Καλλέργης είχε επικρατήσει στο δεύτερο γύρο με 1038 ψήφους έναντι 1037 του Κεφαλογιάννη.

 

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στον  Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Αρμί, θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο, για τον Σάββα Κουνάλη (Κουναλόσαββα) που έφυγε από τη ζωή στις 22 Απριλίου 2019. Η οικογένεια του καλεί φίλους και συγχωριανούς όπως παραστούν για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του.Η οικογένειά του κατέθεσε το ποσό των 50 ευρώ ,για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής έκδοσης της  «Ανω Γης». Ακόμα η οικογένεια του αδελφικού του φίλου Δημάρατου Κουνάλη κατέθεσε στη μνήμη του το ποσό των 100 ευρώ στην εφημερίδα μας και η οικογένεια του Σάββα Κεφαλογιάννη το ποσό των 50 ευρώ.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης η οικογένεια του παρακαλεί  να δημοσιευτεί το παρακάτω κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ανω Γης» :

Είναι καλοκαίρι και η νύχτα έχει απλώσει τα φτερά της στο αγαπημένο σπίτι. Οι πόρτες ανοιχτές να μπαίνει η λιγοστή δροσιά και έξι παιδιά το ένα ξαπλωμένο σχεδόν δίπλα στο άλλο, ακούγοντας μόνο τις ανάσες μας. Την απόλυτη ησυχία διαταράσσει η φωνή της κουρασμένης μάνας : – Σβήσε μπρε το φως! Όλη τη νύχτα πρέπει να διαβάζεις;

Αυτός ατάραχος, γυρνά, της ρίχνει μια ματιά, χαμογελά όπως πάντα και ξαναχώνεται στη θαλπωρή του βιβλίου…..Μια τυπική νύχτα των παιδικών μου χρόνων.

Τώρα που αναστορούμαι λέξεις και στιγμές, νιώθω ότι από εκεί πρέπει να αρχίσω. Μα τι να πρωτοπώ, που να σταθώ, να μη ξεχάσω, να μην αδικήσω. Να μπορέσω να περιγράψω τη καλοσύνη, τη γαλήνη και την ηρεμία που χαρακτήρισε το διάβα της ζωής σου.

Ο Κουναλόσαββας γεννήθηκε το 1933. Ακριβογιός του Χαραλάμπη Κουνάλη και της Ειρήνης το γένος Δραμουντάνη. Το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Η Όλγα, η Λευτερία, ο Σάββας, η Λουκία, η Φωφώ. Μοναχογιός και για τις αδερφές του : – Ο Σάββα μας!

Τρίχα να μην αγγίξει τα μαλλιά του, δίχτυ προστασίας να μη πάθει τίποτα. Ακόμα και σήμερα κλαίνε όταν θυμούνται τη στιγμή που σκάβανε μικρά παιδιά το χωράφι και από απροσεξία το σκεπάρνι της αδερφής του τον τραυματίζει στο κεφάλι.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του δύσκολα. Κατοχή, το κάψιμο του χωριού. Παλικαράκι δίπλα στη μάνα του βλέπει τους καπνούς του χωριού που καίγεται, από την Αξό. Μετά το πόλεμο τελειώνει άριστος μαθητής το Ανωγειανό Δημοτικό Σχολείο στο Ηράκλειο και στην αποφοίτησή του η δασκάλα του αναθέτει να απαγγείλει το ποίημα «Ο Καλός Γιός». Και αυτό το ποίημα τον συντρόφευσε στη υπόλοιπη ζωή του. Καλός γιος, αδερφός, σύντροφος, πατέρας.

Γυρνά στο χωριό να βοηθήσει και αυτός την οικογένειά του. Νεαρός τη δεκαετία του 50 και του 60  ζει την δημιουργία και το ξαναχτίσιμο του χωριού από την αρχή. Κάνει παρέες και φιλίες που σημαδεύουν τη ζωή του. Ο Δημάρατος, ο Αντρέας, ο Φούρος, ο Βιόλος και δίπλα στο πάντα ευγενή πατέρα του και στο θείο του το Σαββοβασίλη αντρώνεται και πλάθει τις αξίες της ζωής του. Αξίες που δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ και μια εποχή που χάθηκε παντοτινά.

Οι κόρες της Κουνάλενας παντρεύονται  και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου παντρεύεται κι ο ίδιος την Αντιγόνη Κουτεντάκη του Λεωνίδα και της Σοφίας το γένος Κεφαλογιάννη. Η γυναίκα του θα σταθεί βράχος και ήρεμη δύναμη για την οικογένεια που θα χτίσει. Κάνει έξι παιδιά και αγωνίζεται καθημερινά να τα αναθρέψει και να τα σπουδάσει αργότερα. Ζουν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια γειτονιά «με πολλούς πατέρες και μανάδες και 27 αδέρφια» στην αυλή έξω από το Δημαρχείο : -Τα πολλά παιδιά  είναι ευτυχία μας έλεγε όποτε μας λύγιζαν μα δεν μας γονάτιζαν  τα καθημερινά προβλήματα της νιότης μας.

Ξεκινά τη ζωή του από το μηδέν πολλές φορές. Κορακόπετρα, Γούρνες, Νίδα και το αγαπημένο Καβροχώρι. Δεν αγκομαχεί, δεν δυσανασχετεί.  Αγωνίζεται, πάντα αισιόδοξος και χαμογελαστός. Με σπουδαίους «ορτάκηδες και συνοδοιπόρους». Επαναστάτης για το χώρο και το χρόνο της εποχής του. Χωρίς στεγανά, χωρίς προκαταλήψεις. Παιδί με τα παιδιά, μεγάλος με τους μεγάλους. Θα εμπνεύσει σεβασμό, περηφάνια, συντροφικότητα. Αγαπημένος για τους συγγενείς και για τους φίλους. Με υψηλή την αίσθηση της ευθύνης και του χρέους δε μένει στα μικρά και ασήμαντα, κάνει υπερβάσεις στις συναναστροφές του, τιμά και σέβεται όλους τους συγχωριανούς.

Στις χαρές, όμορφος με τα καστανοπράσινα μάτια, φορώντας τα φρεσκοβαμμένα στιβάνια και το μαύρο μαντήλι που δεν αποχωρίστηκε ποτέ, θα κόβει το κρέας λίγο-λίγο  και θα κερνά. Και στις λύπες εκεί, θα χαϊδεύει το μουστάκι, θα κάνει το σταυρό του, – Δόξα σοι ο Θεός,  θέ μου , θα λύνει το μαντήλι, θα το σφίγγει στα δόντια του, θα κλείνει λογαριασμούς με το παρελθόν και θα ξεκινά ξανά την ανηφόρα της ζωής.

Και εμείς εκεί, κάθε Σεπτέμβρη να σε αποχαιρετούμε μπαμπά με ένα λυγμό που ανέβαινε μέχρι το λαιμό για να μη φανεί το δάκρυ. Να έρχεσαι τα κρύα χειμωνιάτικα βράδυα με δύσκολους καιρούς για να φύγεις ξανά πολύ πριν ξημερώσει. Ο χαιρετισμός σου, καθημερινός με ένα μπουκάλι γάλα με το γαλατά του συνεταιρισμού. – Οι βοσκοί είναι καλά , αυτό έφτανε και ύστερα πάλι η ανυπομονησία του Απρίλη, το ξανάσμιγμα στον Κιλιστό για το καλοκαίρι που ερχόταν. Να κατεβαίνεις από τη Νίδα και μαζί με τη γυναίκα σου να φεύγεις ξανά για το Καβροχώρι. Ο τρύγος τον Αύγουστο, η αγωνία να μαζέψουμε τη σταφίδα πριν τις πρώτες βροχές. Αγώνας , αγώνας η ζωή μα το βράδυ να έρχεσαι πάντα με τα ρόδα στα χέρια και το χαμόγελο στα χείλη.

Να φουσκώνουμε από περιφάνεια για μια σου λέξη, για ένα βλέμμα. Φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας. Να μην μας αποθαρρύνεις ποτέ, να στηρίζεις τις επιλογές και τα λάθη μας, να είσαι πάντα εκεί γιατί χωρίς εσένα θα ήταν – θα είναι – διαφορετικά. Και να ευχόμαστε ακόμα και σήμερα να μπορούσαμε να ρουφήξουμε τις αναμνήσεις και τις θύμισες που έχουν και άλλοι από εσένα . Ο Κώστας, ο Λευτέρης, ο Μανώλης, παιδιά σου και αυτά.

Ύστερα, τα τελευταία χρόνια όταν ο κύκλος έκλεινε σιγά σιγά, να στέκεσαι ώρα πολύ μπροστά από τις φωτογραφίες με τα εγγόνια, να κάνεις τις τελευταίες βόλτες στη Νίδα και να μονολογείς: – Ε το μπαντέρμο κόσμο….

Και να έρχονται ξανά και ξανά στο νου μου τα λόγια του Καζαντζάκη που τόσο σου άρεσε:

«Μαζεύω τα σύνεργά μου : δράση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε……»

Σβήσε το φως αγαπημένε μου μπαμπά. Πέρασε πια η ώρα. Καληνύχτα…

Τα παιδιά σου

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ΑΝΩΓΕΙΩΝ χαιρετίζει τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η μάχη δόθηκε ενιαία σε όλο το δήμο, με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο, αλλά και όλους όσους άντεξαν, στις αήθεις και προσβλητικές συμπεριφορές των αντιπάλων συνδυασμών για τον επηρεασμό τους , προτάσσοντας τους εκβιαστικά διλήμματα, ξένα προς το ήθος και την αξιοπρέπεια των Ανωγειανων .

Πιστοί στις θέσεις μας, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης – συγκυβέρνησης και τοπικών αρχών, προειδοποιήσαμε πολύ έγκαιρα το  λαό του Δήμου ΑΝΩΓΕΙΩΝ για το ρόλο που θα παίξει η νέα δημοτική αρχή, όποια και αν εκλεγεί, εφόσον συντάσσεται με  τους αντεργατικούς, φοροληστρικούς νόμους της κεντρικής Διοίκησης. Άλλωστε η προηγούμενη θητεία και των δυο αντιπάλων συνδυασμών στην διοίκηση του Δήμου, επιβεβαιώνει για το ποια πορεία πρόκειται να ακολουθήσουν. Η σύμπλευση τους και η συναίνεση  που επέδειξαν και οι δυο, σε βασικά ζητήματα όπως προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα ,Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κτλ επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η παράταξη που στηρίχθηκε ανοιχτά και πρωτοπόρα από το ΚΚΕ και τους συνεργαζόμενους, δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα είναι το “καλό παιδί” της κυβέρνησης, θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δωρεάν και χωρίς όρους Υγεία και μόρφωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς έργα και δράσεις που  έχει ανάγκη ο λαός των Ανωγείων.

Θα είμαστε η πραγματική ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  όπως πιστά ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με την στάση μας στο Δημοτικό συμβούλιο.

Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Β’ γύρο των εκλογών, με ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση των δύο “μονομάχων” με άκυρη και λευκή ψήφο, μη μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του “λιγότερου κακού”.

Δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να “επιβραβεύσουμε” κάποιον από αυτούς, που η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει αποδεδειγμένα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να υποδείξουμε ποιος θα είναι «μηχανοδηγός» ενός «τρένου» που θα κινείται στις ίδιες αντιλαϊκές «ράγες» που του έχουν στρώσει και επιβάλει,  η κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική  της ΕΕ της κυβέρνησης και όσων την υπηρετούν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις πρόσφατες τοπικές ,περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού: Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ, των άλλων αστικών κομμάτων.

Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, ιδιαίτερα απέναντι στην άνοδο της ΝΔ, αλλά και για να μπει πραγματικό τείχος στο φασισμό – ναζισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

Του παπα- Ανδρέα Κεφαλογιάννη

«Αξιωθήκαμε να δεχόμαστε την αναγνώριση του κόσμου ως ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΝΩΓΗ , που δέκα χρόνια μετά το πρώτο “κλικ” που δεχτήκαμε, δεν ξεχαστήκαμε, δεν αφεθήκαμε στους καιρούς και δεν επιτρέψαμε να αλλοιωθεί η αλήθεια του τόπου μας και η αξιοπρέπεια των Ανωγείων .

Όταν ξεκίνησα το 2002 ως ρασοφόρος την εφημερίδα ως έντυπη Ανωγή , δεν περίμενα ποτέ ότι θα με σταματούν στο δρόμο και θα μου λένε παπανδρέα συνέχισε να παρουσιάζεις τον τόπο που τόσο αγαπήσαμε και τόσο υποστηρίζουμε.

Μετά την έντυπη μορφή της Ανωγή ακολούθησε τον Σεπτέμβρη του 2010 η ηλεκτρονική εφημερίδα και σήμερα το site της anogi.gr είναι εκείνο πού με αντικειμενικότητα αμεσότητα και συνέπεια παρουσιάζει τα τεκταινόμενα, τα πεπραγμένα ,την ιστορία ,τον πολιτισμό, το αύριο του τόπου του Ψηλορείτη ,που δεν λύγισε ,ούτε από τους κακούς καιρούς ούτε από όλα όσα θα μπορούσαν να μας έχουν οδηγήσει να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας. Βρισκόμαστε εδώ ,δεν είμαστε ριψάσπιδες και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε στο ιερό και στην Αγία Τράπεζα του Αϊ-Γιώργη της εκκλησίας μας αλλά και να δίνουμε την αλήθεια μέσα από το πληκτρολόγιο .

Οι στυλοβάτες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας Γιάννης Φασουλάς, Γιώργης Μπαγκέρης, Δημήτρης Ζεϊνακης , είναι οι πιστοί φίλοι μου και συνεργάτες της ΑΝΩΓΗ, πάντα σε εθελοντική βάση.

Ο Γιάννης και ο Γιώργης ως δημοσιογράφοι και ο Δημήτρης ως ο άνθρωπος που στηρίζει την ηλεκτρονική διάσταση της εφημερίδας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Αγγέλα Σκουλά, στον Μανώλη Σαμόλη, την Τζούλια Νταγιαντά και στην έφηβη Ολύμπια Μπαγκέρη . Τέσσερα νέα παιδιά τα οποία σε κάθε κάλεσμα μας δηλώνουν παρόντες ,για να στηρίξουν την διαχρονική αυτή προσπάθεια της Ανωγής.

Όλοι μαζί ενωμένοι, ακριβώς όπως όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε εδώ στα Ανώγεια και αυτή είναι και η ευχή όλων μας. Ενωμένοι να είμαστε και σε όλη την Κρήτη και σε όλη τη χώρα. Ο Θεός είναι σίγουρα μαζί μας όπως σίγουρα είναι και μαζί με όλη τη χώρα. Ο Θεός να τους έχει καλά και εσείς να τους εμπιστεύεστε όπως και εγώ. Σας ευχαριστούμε όπως και προσωπικά σας ευχαριστώ».

Από το Δήμο Ανωγείων ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 110-117 του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α΄) παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Νόμου δηλ. μέχρι 17/7/2019.

Η ρύθμιση γίνεται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία  του Δήμου το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου δηλ. μέχρι 17/9/2019  και οι οφειλές καταβάλλονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις  με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, ως εξής:

-Εφάπαξ με απαλλαγή 100%

-Σε 2 έως 24 δόσεις με απαλλαγή 80%

-Σε 25 έως 48 δόσεις με απαλλαγή 70%

-Σε 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή 60%

-Σε 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή 50%

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι και μικρότερη των υπολοίπων και καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα , χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) €.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Καλούνται οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής τους στην παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση έως την καταληκτική ημερομηνία 17/9/2019, σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι  και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στον Ταμία του Δήμου Κο Τζαγκαράκη Μπάμπη και στα τηλέφωνα 28340-32531 & 28340-32500

 

25.425 “κλικ” δέχτηκε η ΑΝΩΓΗ κατά το χθεσινό βράδυ των εκλογών και στη διάρκεια της ζωντανής ροής της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, που είχε αναλάβει προσωπικά από τον χώρο του Δημαρχείου Ανωγείων ο τεχνικός της ιστοσελίδας και φίλος μας Δημήτρης Ζεινάκης! Το τεράστιο αυτό νούμερο, πέραν από την εμπιστοσύνη που έχει αποκτήσει η ΑΝΩΓΗ στη συνείδηση των πολιτών ως ένα αξιόπιστο και αντικειμενικό site, δείχνει και την τεράστια δυναμική του ονόματος των Ανωγείων, που όλοι από το δικό του μετερίζι ο καθένας προσπαθούμε να υπηρετήσουμε.
Η καθυστέρηση σε εκλογικό τμήμα για να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα κάτι που έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα παρέτεινε την αγωνία των χιλιάδων επισκεπτών, σε άλλο ένα εκλογικό “θρίλερ” στα Ανώγεια για τη μάχη της πρωτιάς!
Όταν το ρολόι έδειχνε 11 μ.μ η ιστοσελίδα μας δέχτηκε ταυτόχρονα 383 μοναδικές επισκέψεις, με φόρτο (μαζί με τις ανανεώσεις) 25.425 “χτυπήματα”
Η συνήθης κίνηση είναι 120 μοναδικές επισκέψεις και 1.200 περίπου “χτυπήματα”.Οι servers ήταν στο κόκκινο (99% CPU, 100% Threads, 100% Memory) για περίπου 3 ώρες με το σύστημα να κινδυνεύει να “πέσε騔 κάτι που δεν άφησε να συμβεί ο “γιατρός της ΑΝΩΓΗ” όπως αποκαλεί ο πάτερ Ανδρέας τον εξπέρ των κομπιούτερ Δημήτρη Ζεινάκη!
Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα την καθημερινή σας ενημέρωση για τα Ανώγεια με στόχο όχι τα χιλιάδες “κλικ” αλλά την αξιόπιστη ενημέρωση, την αντικειμενικότητα και την ίση μεταχείριση όλων των Ανωγειανών, είτε είναι υποψήφιοι σε εκλογές, είτε δρουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο για την κοινωνία των Ανωγείων..
Σας ευχαριστούμε!

-->