Archive for Ιανουαρίου 2024

Η μουσική παραγωγή «Μ΄ αρισμαρί»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»! 

Την συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/lcQWk-vvIJc 

Λίγα λόγια για την παράσταση: 

Διαβάστε την συνέχεια... »

Με περίπου είκοσι πόντους συνολικής χιονοστρωσης τα Ανώγεια ξεπέρασαν ανώδυνα τα φαινόμενα της κακοκαιρίας “avgi”.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς πάντως κάτι το ιδιαίτερο, με τα μηχανήματα του Δήμου να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους δουλεύοντας όλη τη νύχτα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Περίπου 10 εκατοστά είναι το χιόνι στα Ανώγεια που περνούν σχετικά ήπια την κακοκαιρία. Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ δεν έχει δηλωθεί στο δήμο η την πυροσβεστική υπηρεσία κάποιο περιστατικό που να χρειάζεται παρέμβαση.

Με απόφαση του δήμου Ανωγείων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη. Αναλυτικά :

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται αύριο  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 θα παραμείνουν κλειστά:

Ο παιδικός σταθμός.

Τα νηπιαγωγεία.

Το δημοτικό σχολείο.

Το Λυκείο.

Το Γυμνάσιο.

Το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ 

Επίσης να αναφέρουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των Λεωφορείων προς Ηράκλειο για αύριο Τετάρτη με απόφαση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 3η σημειακή Συνάντηση Διαβούλευσης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης των Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης στα Ανώγεια.
Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη της Διαβούλευσης στις 15 Φεβρουαρίου 2024, θα λάβουν χώρα σημειακές συναντήσεις στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για την πλήρη κάλυψη της περιοχής ένταξης.
Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο από κοινού σχεδιασμός της στρατηγικής για την ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική τοπική ανάπτυξη. Το ερωτηματολόγιο της Διαβούλευσης μαζί με ενημερωτικό κείμενο είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης:

https://www.crete.gov.gr/diavoulevsi-stratigikis-oche-emvlimatikon-diadromon-perifereias-kritis/?fbclid=IwAR3BGTESCcRIeLeZFlu4F9BeXqeDOmTPfPw6UhW3IFXDGLeMmekK6rACuFY

 

Η κακοκαιρία “Avgi” δεν δείχνει τα δόντια της κοφτερά (προς το παρόν), εντός των Ανωγείων, αλλά δημιουργεί υπέροχες εικόνες στο βουνό και τον γέρο-Ψηλορείτη που έχει ντυθεί στα λευκά.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, είτε στην κυκλοφορία, είτε στους κτηνοτρόφους και τα κοπάδια τους.

Οι Ανωγειανοί απολαμβάνουν μέχρι στιγμής τα ήπια φαινόμενα και σίγουρα το ίδιο θα κάνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, σε ένα ειδυλλιακό χειμερινό προορισμό.

Αναμένουμε τη συνέχεια της κακοκαιρίας, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

photo: Γιώργος Νταγιαντάς

Ήταν 30 Ιανουαρίου 2014, όταν η Ζαφειρένια Ξυλούρη, η “Μπαμπακιούδενα” όπως την γνωρίζαμε όλοι, περνούσε στην αιωνιότητα και η Ανωγειανή γη “αγκάλιαζε” μια σπουδαία γυναίκα, μια ηρωίδα  Μάνα, που είδε το οκτάχρονο παιδί της να εκτελείται εν ψυχρώ από τους Ναζί, στις 13 Αυγούστου 1944, την πρώτη ημέρα του Ολοκαυτώματος.

Μια δεκαετία μετά, η οικογένεια της, επικοινώνησε με την ΑΝΩΓΗ για να προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη της για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑΣ ΞΥΛΟΥΡΗ

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->