Archive for Ιουνίου 2016


 

Μια από τις αρχικές του δεσμεύσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης, καθώς μετά από πρόταση του που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους τους Δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας, προχώρησε σε αλλαγή των δυο Αντιδημάρχων, που θα έχουν θητεία για τους επόμενους 20 μήνες. Η αλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με την ικανότητα και τη δράση των προηγούμενων, αλλά με την επιθυμία να προσφέρουν από την θέση αυτή και τα υπόλοιπα ικανά στελέχη της Δημοτικής Αρχής.Έτσι αντί για θητεία 25 μηνών προτίμησε την αλλαγή τους κάθε 20 μήνες.

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι την θέση του πρώτου Αντιδημάρχου Ανωγείων θα έχει για τους επόμενους 20 μήνες ο κ.Ζαχαρίας Σουλτάτος και στη θέση του δεύτερου Αντιδήμαρχου θα βρίσκεται ο κ.Δημήτρης Πασπαράκης, στην θέση των κ.Βασίλη Σμπώκου και κ.Γιάγκου Σκουλά αντίστοιχα. Με δήλωση του στην “Α” ο Μανόλης Καλλέργης εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης, ευχαριστεί για τη σπουδαία προσφορά τους δυο προηγούμενους Αντιδήμαρχους και τονίζει ότι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ανάπτυξη του τόπου. Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

 

“Ευχαριστώ θερμά και τον Βασίλη και τον Γιάγκο για την επιτυχημένη μας συνεργασία και την προσφορά τους.Η Δημοτική μας ομάδα στηρίζεται στην συνοχή της και στις συναντήσεις όλων μας κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο. Είμαι σίγούρος ότι και οι δύο νέοι Αντιδημάρχοι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της προσφοράς στο χωριό μας. Ήταν από την πρώτη ημέρα πρόθεση μας να έχουμε στην διάρκεια των 60 μηνών της θητείας μας, όσο περισσότερα πρόσωπα γίνεται σε σημαντικές θέσεις, καθώς γνωρίζω ότι όλοι έχουν μεγάλες δυνατότητες. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι σαν γροθιά όπως πάντα ώστε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να λύνουμε τα προβλήματα των Δημοτών μας..”ολοκληρώνει.

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, από το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης και Σείστρον, ο πέμπτος προσωπικός δίσκος του Ανωγειανού καλλιτέχνη, Λάμπη Ξυλούρη, ένα διπλό cd με το πρώτο να έχει τον τίτλό “Τρικουριά” και το δεύτερο “Επιρροές”.Ο Λάμπης Ξυλούρης ή “Λάμπακας” όπως αυτοαποκαλείται στη νέα του δισκογραφική δουλειά δηλώνει πως ο όρος “Τρικουριά” είναι το δικό του νοητό μέρος όπου αναπαύεται η καρδιά και το πνεύμα του ανθρώπου, παραπέμποντας μάλλον σε τοποθεσίες και μέρη του Ανωγειανού αοριού. Μεταξύ άλλων στον δίσκο του συμμετέχουν, ο πατέρας του Ψαραντώνης, ο αδερφός του Γιώργης Ξυλούρης ή Ψαρογιώργης, ο Βασίλης Σταυρακάκης,ο Παναγιώτης Κατσικιώτης, ο Αρτέμης Κάγκας και άλλοι καλλιτέχνες.

 

Ο Λάμπης Ξυλούρης γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1969 όπου και έζησε μέχρι τα 15 του χρόνια. Τα επόμενα 10 χρόνια έζησε στο Ηράκλειο και στη συνέχεια στην Αθήνα μέχρι και το 2003. Είναι ανιψιος του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη και γιος του Ψαραντώνη. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν στα επτά του χρόνια με ένα μαντολίνο.Μέχρι τα 14 του έπαιζε με άνεση διάφορα όργανα, όπως το μαντολίνο, η κιθάρα, το ούτι και το λαγούτο. Οι πρώτες του εμφανίσεις μπροστά σε κοινό ήταν στα 15 του με τον πατέρα του Ψαραντώνη στο Ηράκλειο, ενώ για τέσσερα χρόνια έπαιζαν μαζί σε ένα κέντρο χειμώνα και καλοκαίρι. Τότε άρχισε να ασχολείται με το δωδεκάχορδο λαγούτο και με αυτό έπαιζε στις εμφανίσεις του. Με το λαγούτο αυτό συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές του Ψαραντώνη ώσπου ήρθε η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Μεσόγειος”. Δεύτερη δουλειά του το “Μυστικό ταξίδι” όπου πειραματίστηκε με όλα τα μουσικά όργανα που είχε πιάσει μέχρι τότε στα χέρια του. Τρίτη του δισκογραφική δουλειά τα “Ταμπαχανιώτικα” και τέταρτη το 2008 ο “Ανατολικός άνεμος” για να έρθει φέτος το καινούριο του cd  με τίτλο “Τρικουριά”.Στην δημοσιότητα βγήκε το official spot clip του cd “Τρικουριά” και “Επιρροές” το οποίο σας παρουσιάζει η Ανωγή.

 

CD1 – ΤΡΙΚΟΥΡΙΑ
1. Πρόλογος
2. Χαρές
3. Καρδιές
4. Αητός-Μάθια
5. Ζορμπάς
6. Έρωντας
7. Σοφός
8. Ομορφιά
9. Άντρες
10. Κοντυλιά
11. Επίλογος

Συντελεστές Τρικουριάς:
Λύρα, ούτι, λαούτο, μπουλγαρί, σαζάκι, γυαλί ταμπούρ, Περσικό σαντούρι, τραγούδι:
Λάμπης Ξυλούρης
Κρουστά: Μηνάς Παιγνιωτάκης
Συμμετέχουν: Γιώργης Ξυλούρης, Ψαραντώνης, Βασίλης Σταυρακάκης
Μουσική: Λάμπης Ξυλούρης

 

CD2 – ΕΠΙΡΡΟΕΣ
1. Μεσαιωνικό
2. Πρωτόγονο Α΄
3. Όποιος τα ύστερα μετρά
4. Πρωϊνό στην αιώρα
5. Παιδικό
6. Τσαχπίνικο
7. Κομμάτι κιθάρας
8. Ζεϊμπέκικο – Γιουρούκικο
9. Αρμένικο
10. Παράφωνο
11. Πρωτόγονο Β΄
12. Μεσανατολίτικο
13. Δερβίσικο

Συντελεστές Επιρροών:
Μουσική, τραγούδι, φωνητικά: Λάμπης Ξυλούρης
Ούτι, μπουλγαρί, σαζάκι, κιθάρα, divan σάζι: Λάμπης Ξυλούρης

Ούτι, Συριακό μπουζούκι, νέϋ: Βασίλης Παπανικολάου
Λύρα: Αρτέμης Κάγκας

Φωνητικά, κρουστά: Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκος)
Φωνητικά, κρουστά, tablas: Αλέξανδρος Τσάμης
Κρουστά: Δημήτρης Τσουργιάννης

Φωτογραφίες: Άκης Μαυράκης
Δημιουργικό: Ανδρέας Αεράκης

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων του Νομού Ρεθύμνης επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ότι άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια για την διανομή των τροφίμων. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι πολύτεκνοι θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο τους εκκαθαριστικό του 2015 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 1 Ιουλίου στο κρεοπωλείο του εκπροσώπου των πολυτέκνων στα Ανώγεια, κ.Άρη Μανουρά, ώστε να προλάβουν την διανομή προϊόντων που θα δοθούν στο άμεσο μέλλον.

Ποιας νύχτας είσαι όνειρο να θυμηθώ παλεύω,
κι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά κι ακόμα σε γυρεύω..

Όνειρο είσαι δεν μπορώ κι αν θέλω να σε φτάσω,
για αυτό κρυφά στσ’ αγάπης σου τον πόνο θα γεράσω..

Δεν ξανακάνω όνειρα όχι για δεν ελπίζω,
απλά εξεβαρέθηκα το τέλος να γνωρίζω..

Όντε σε φέρνω στο μυαλό το πρόσωπο μου μοιάζει,
του κοπελιού που το γλυκό χωστά το δοκιμάζει..

Το πρόσωπο σου γελαστό να το θορρώ μ’ αρέσει..
Έκλαψες και κπήκανε τα χρόνια μου στη μέση..

 

Οι παραπάνω είναι μόλις πέντε από τις μαντινάδες που θα βρίσκονται στο βιβλίο “Το προσκύνημα της αγάπης”, ενός ξεχωριστού Ανωγειανού μαντιναδολόγου, του Γιάννη Δακανάλη ή Στρατηγού, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες από τις εκδόσεις “Κοντάκη”. Μαντινάδες μιας ζωής που περιγράφουν με υπέροχο τρόπο και Ανωγειανή μαεστρία κάθε έκφανση της ζωής και των συναισθημάτων της, για την χαρά και τη λύπη, την ζωή και τον θάνατο, την απώλεια και το μόνιασμα, το όνειρο και την πραγματικότητα.

Ο Γιάννης Δακανάλης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που ανήκει στην μεγάλη παροικία των Ανωγειανών που ζουν στην Αθήνα, με το παρατσούκλι ¨”Στρατηγός” μας οδηγεί μοναδικά στην προσωπική του “μάχη” με την αγάπη, που καταλήγει στο δικό του “προσκύνημα” μπροστά της, Το βιβλίο του θα είναι και το πρώτο του που θα κυκλοφορήσει και θα περιέχει μαντινάδες δικές του από την πρώτη του εφηβεία μέχρι και σήμερα.

 

Οι εκδόσεις “Κοντάκη” που επιτελούν σημαντικό έργο στην ανάδειξη και καταγραφή των μαντιναδολόγων της Κρήτης, αναφέρουν σχετικά σε δελτίο τύπου για να προαναγγείλουν το βιβλίο, τα εξής: “Με μεγάλη χαρά αναμένουμε από τις «Εκδόσεις Κοντάκη» το «Προσκύνημα της αγάπης», ένα βιβλίο που υπογράφει ο Γιάννης Δακανάλης (Στρατηγός). Μαντινάδες και τραγούδια που υμνούν τον έρωτα και την αγάπη, αλλά και τον τόπο μας, την Κρήτη. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που άλλος ένας μαντιναδολόγος από τα Ανώγεια ξεχωρίζει με το ταλέντο και τη γραφή του και μας κάνει υπερήφανους. Πολύ σύντομα θα το υποδεχτούμε  και ευχόμαστε να έχει καλή επιτυχία!” ολοκληρώνουν.

 

Η Ανωγή εύχεται σύντομα να έχει στα χέρια της την πρώτη προσωπική έκδοση του Γιάννη Δακανάλη. Ας είναι καλοτάξιδο!

Έργα Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Περιοχών της Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), συνολικού προϋπολογισμού, 1,6 εκ Ευρώ, που υλοποιούνται στο Δήμο Ανωγείων από την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφτηκε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Ανωγείων, κ. Μανόλη Καλλέργη στα πέντε έργα, που συγχρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΕΣΠΑ και εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Τα έργα αυτά είναι τα ακόλουθα:

«ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» 
1Ο ΥΠΟΕΡΓΟ: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, προϋπολογισμού 71.000 Ευρώ

Στο Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη αναπτύσσεται το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη που συμμετέχει στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.
Το έργο έχει σκοπό τη διαμόρφωση υφιστάμενου κτίσματος στα Ανώγεια, για την δημιουργία «Κέντρου Πληροφόρησης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτης». Οι χώροι στο ισόγειο του υφιστάμενου κτίσματος, που διαμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, έχουν συνολικό εμβαδόν 270,00τμ και αναπτύσσονται σε δύο (2) αίθουσες. Η μία λειτουργεί ως χώρος ενημέρωσης – πολλα-πλών χρήσεων και η δεύτερη σαν χώρος περιοδικών εκθέσεων.
Για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου απαιτήθηκαν μικρές παρεμβάσεις σε οικοδομικές εργασίες (απλών διαμορφώσεων με ελαφριά στοιχεία, διαχωριστικά, ψευδοροφές, γυψοσανίδες, επίστρωση με τάπητα linoleum, χρωματισμούς, κλπ.), αναμόρφωση υπάρχοντος WC σε WC ΑΜΕΑ, καθώς και συμπλήρωση του αναγκαίου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με κλιματιστικά, επέκταση ηλεκτρικής εγκατάστασης με νέες γραμμές φωτισμού, εγκα-τάσταση μετάδοσης φωνής και δεδομένων, εγκατάσταση ραδιοφώνου – τηλεόρασης και συστήματος προβολής κλπ).
Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

«ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕΙΣΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ»
1Ο ΥΠΟΕΡΓΟ: ΥΔΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, προϋπολογισμού 353.010 Ευρώ

Καθώς ο οικισμός των Σεισάρχων στερείτο υποδομής στον τομέα της αποχέτευσης των λυμάτων και το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης ήταν ανεπαρκές λόγω παλαιότητας και ανεπάρκειας διατομών, το τεχνικό αντικείμενο του έργου προέβλεπε την κατασκευή υδρευτικών και αποχετευτικών δικτύων στον οικισμό Σεισάρχων Δήμου Ανωγείων, καθώς και νέα δεξαμενή ύδρευσης.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

«ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕΙΣΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ»
2Ο ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, προϋπολογισμού 157.440 Ευρώ

Λόγω της παλαιότητας και της φθοράς του ασφαλτικού σκυροδέματος της επαρχιακής οδού εντός του οικισμού των Σεισάρχων, γίνεται η ανακατασκευή του. Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης του οικισμού, κατασκευάζεται νέος αντιολισθηρός σταμπωτός ασφαλτοτάπητας (τύπου StreetPrint) σε μήκος 230m (2.045 m2).
Επίσης κατασκευάστηκε δίκτυο οδοφωτισμού – διακοσμητικού φωτισμού του κεντρικού δρόμου που περιλαμβάνει:
Ø    Προμήθεια και πλήρη εγκατάσταση ανωδομής οδοφωτισμού, δηλαδή δεκαπέντε (15) χαλύβδινους, τηλεσκοπικούς, διακοσμητικούς ιστούς φωτισμού, ύψους 5,00 μ. με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα
Ø    Πλήρης κατασκευή της υποδομής του οδοφωτισμού, από τη μία πλευρά του κεντρικού δρόμου
Ø    Ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων που θα τροφοδοτεί τα φορτία φωτισμού με χαμηλή τάση 230/400V–50Hz.
Το έργο ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
1Ο ΥΠΟΕΡΓΟ «ΥΔΡΕΥΤΙΚΑ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ», Προϋπολογισμού, 162.000 Ευρώ

Με το 1ο υποέργο του έργου «Μετατροπή Πολύκεντρου σε χώρο μουσικής μελέτης Δήμου Ανωγείων» έγιναν συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες
•           Εσωτερικές Διαμορφώσεις του κτιρίου (κουφώματα, επιστρώσεις δαπέδων, ψευδοροφή, χρωματισμοί κλπ).
•           Αναδιαμόρφωση των χώρων υγιεινής (WC AMEA) και υπάρχοντα wc.
•           Αναγκαίος κτιριακός Ηλεκτρομηχανολογικός Εξοπλισμός (αντικατάσταση λέβητα, μετακίνηση κλιματιστικών, αντικατάσταση ηλ. πινάκων κλπ).
Βασική ιδέα είναι το κτίριο να διατηρήσει τη βασική λειτουργική του δομή και να μην υπάρξουν σημαντικές δομικές παρεμβάσεις.
Κυριότερη δομική παρέμβαση είναι η αναδιαμόρφωση των αιθουσών για τις νέες λειτουργίες και των WC για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ .
Επίσης διαμορφώθηκε πεζοδρόμιο στην ανατολική πλευρά του κτιρίου και έγινε φύτευση  θάμνων και δέντρων.

Ο «ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ» ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, Προϋπολογισμού 860.423,74 Ευρώ

Ο «Τόπος του Βοσκού» είναι ένα θεματικό πάρκο για την ανάδειξη της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. Η κατασκευή των τεσσάρων μιτάτων (θολωτά κυκλικά κτίσματα από ξηρολιθοδομή) καθώς και το εκθετήριο τυροκομικών προϊόντων ακολουθεί τις παραδοσιακές τεχνικές. Πρόκειται για μια αναπαράσταση των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των καταλυμάτων των βοσκών , όπως τα συναντά ο περιηγητής , στα όρη του Ψηλορείτη.
Το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες : Εκθετήριο, Αλώνι με κερκίδες σε μορφή μικρού θεάτρου , Δίδυμο Μιτάτο (Υφαντικής και Βοσκού) , Τυρόσπιτο ή Κλειδόσπιτο και Μιτάτο Βοσκού με κούμο , μάντρα εριφίων και χώρο τυροκόμησης.

Από το flashnews.gr

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με την ομάδα των Υακινθείων. θα διοργανώσει και φέτος στο χωριό μας το Δεύτερο Φεστιβάλ κιθάρας από το Σάββατο 23 Ιουλίου έως και την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Στην διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών θα λάβουν χώρα στα Ανώγεια διάφορα δρώμενα, με διαλέξεις, ρεσιτάλ κιθάρας, συναυλίες, διαγωνισμοί με διάφορα έπαθλα, σεμινάρια και εργαστήρια. Οι διοργανωτές μέσω και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κ.Χρίστου Τζιφάκη, αναφέρουν τα εξής για την πραγματοποίηση του για δεύτερη φορά στα Ανώγεια:

 

“Η κιθάρα είναι το λογιότερο των λαϊκών και το λαϊκότερο των λογίων οργάνων.Στ’ Ανώγεια, στην κορυφή του Ψηλορείτη, στον τόπο που η μουσική παράδοση και ο υπερρεαλισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού βίου, φιλοξενείται η κιθάρα και ο κόσμος της.Με χαρά ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων. Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η ζεστασιά κι ο ενθουσιασμός, τόσο των προσκεκλημένων σολίστ και καθηγητών, όσο και των μαθητών των σεμιναρίων και του κοινού που παρακολούθησε τις ανοιχτές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η απαράμιλλη ανωγειανή φιλοξενία, μας εμπνέουν να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τον κύκλο των δραστηριοτήτων μας. Έχοντας σαν κύριο γνώμονα το γεγονός ότι η μουσική είναι πάνω απ’ όλα μια γλώσσα επικοινωνίας κι ότι η κιθάρα ειν’ ένα όργανο εξαιρετικά ευέλικτο, συμπεριλαμβάνουμε στο φετινό πρόγραμμα δρώμενα κλασικής, φλαμένκο, τζαζ και λαϊκής κιθάρας, χωρίς να λείπουν -όπως πάντα- τα κρητικά «απρόβλεπτα” καταλήγει ο κ.Τζιφάκης.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης  στο μήνυμα του αναφέρει τα εξής: “Τα Ανώγεια αποτελούν έναν μουσικό, ποιητικό και χορευτικό ζωντανό οργανισμό. Εδώ και περίπου 40 χρόνια, επίμονα και πεισματικά, ο Δήμος Ανωγείων επενδύει στην πολιτιστική δράση. Είναι γιατί ξέρουμε, πως η πολιτιστική δράση δε δημιουργεί μόνο αναπτυξιακό περιβάλλον, αλλά αποτελεί μεγάλο μέρος της προσπάθειάς μας για ουσιαστική παιδεία, καλλιέργεια αξιών και υπαρξιακή χαρά.Η κιθάρα μπορεί να μην κατοικεί στα Ανώγεια,έχει όμως συγγενείς πρώτου βαθμού. Θα έχουν πολλά να πουν σ’ αυτήν την τετραήμερη γιορτή, ως συγγενείς και ξένοι, κιθάρες, μαντολίνα και λαγούτα.

Σας καλώ όλους σε αυτήν την οικογενειακή γιορτή.καταλήγει ο κΚαλλέργης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραήμερου Φεστιβάλ κιθάρας:

 

Σάββατο 23/07/2016

Υποδοχή μελών και μαθητών του φεστιβάλ.
 • 9:00 μ.μ. Άνοιγμα του φεστιβάλ-καλωσόρισμα.
  Εναρκτήρια συναυλία στην πλατεία Μεϊντάνι, όπου οι προσκεκλημένοι σολίστες συμπράττουν με δεξιοτέχνες κρητικούς λαουτιέρηδες και λυράρηδες.

Κυριακή 24/07/2016

 

09.00 π.μ. πρωινό

 

Πρωινά μαθήματα & εργαστήρια
10.00 π.μ.
 • Master class κλασσικής κιθάρας
  Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
  Κώστας Γρηγορέας
 • Ο ρυθμός στο φλαμένκο
  Pedro Fabian
 • Εργαστήριο λαϊκής κιθάρας
  Δημήτρης Μυστακίδης
 • Εργαστήριο κιθαριστικών συνόλων
  Ανδρέας Μαυρακάκης
  Γιώργος Κλαμπατσέας
  Γρηγόρης Καπανταιδάκης
12.00 π.μ.
 • Master class κλασσικής κιθάρας
  Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
  Κώστας Γρηγορέας
 • Εργαστήριο κιθάρας φλαμένκο
  Χρίστος Τζιφάκις
 • Εργαστήριο λαϊκής κιθάρας
  Δημήτρης Μυστακίδης
 • Εργαστήριο ηλεκτρικού μπάσου
  Παναγιώτης Μπουραζάνης
 • •Εργαστήριο ηλεκτρικής κιθάρας
  Γιώργος Σταυρουλάκης

 

2:30μ.μ. – Μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση

 

 • 4.30μ.μ. – Εργαστήριο κιθαριστικών συνόλων

Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν λάβουν μέρος στα σύνολα, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα φλαμένκο και λαϊκής κιθάρας.

Βραδινά ρεσιτάλ
 • 7:00 μ.μ. – Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
 • 9:30 μ.μ. – Triplicity Live
Μετά το βραδινό φαγητό, μουσικό παρεάκι στην πλατεία

Δευτέρα 25/7/2015

 

09.00 π.μ. πρωινό

 

Πρωινά μαθήματα & εργαστήρια
10.00 π.μ.
 • Master class κλασσικής κιθάρας
  Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
  Κώστας Γρηγορέας
 • Ο ρυθμός στο φλαμένκο
  Pedro Fabian
 • Εργαστήριο λαϊκής κιθάρας
  Δημήτρης Μυστακίδης
 • Εργαστήριο κιθαριστικών συνόλων
  Ανδρέας Μαυρακάκης
  Γιώργος Κλαμπατσέας
  Γρηγόρης Καπανταιδάκης
12.00 π.μ.
 • Master class κλασσικής κιθάρας
  Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
  Κώστας Γρηγορέας
 • Εργαστήριο κιθάρας φλαμένκο
  Χρίστος Τζιφάκις
 • Εργαστήριο λαϊκής κιθάρας
  Δημήτρης Μυστακίδης
 • Εργαστήριο ηλεκτρικού μπάσου
  Παναγιώτης Μπουραζάνης
 • •Εργαστήριο ηλεκτρικής κιθάρας
  Γιώργος Σταυρουλάκης

 

2:30μ.μ. – Μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση

 

 • 4.30μ.μ. – Εργαστήριο κιθαριστικών συνόλων
Απογευματινές διαλέξεις
 • 6.30 μ.μ. – Διάλεξη του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου με θέμα:
  «Δεξί χέρι – Ο αφανής ήρωας και η τεχνική του»
Βραδινά ρεσιτάλ
 • 9.30 μ.μ. – Χρίστος Τζιφακις & Flamenco Aire Live
Μετά το βραδινό φαγητό, μουσικό παρεάκι στην πλατεία

Τρίτη 26/7/2016

11.00 π.μ. – Έναρξη των διαγωνισμών Α, Β, Γ κατηγορίας
Μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση
5.00 μ.μ. – Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Συναυλία κιθαριστικών συνόλων
9.30 μ.μ. – Δημήτρης Μυστακίδης

Παράλληλα στο φεστιβάλ θα λειτουργήσει έκθεση κιθάρας με ευγενική προσφορά του Ηλία Μπόικου και του Βασίλη Συγλέτου.

-->