Τελευταία Νέα

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης της υποδομής του Αστεροσκοπείου που θα εξυπηρετήσει και το υπό ανέγερση Αστεροσχολείο στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Νικολάου Κεφαλογιάννη ή “Γιωργαλή” με την οικογένεια του να καλεί συγγενείς και φίλους να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο Νικόλαος Κεφαλογιάννης “έφυγε” από τη ζωή στα 68 του χρόνια στις 9 του περασμένου Ιουνίου και κηδεύτηκε στα αγαπημένα του Ανώγεια. Ήταν συνταξιούχος αστυνομικός.

Η αγαπημένη του σύζυγος Κατερίνα, προσέφερε στη μνήμη του το ποσό των 100 ευρώ στην ΑΝΩΓΗ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και του Εργαστηρίου Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού,  της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι.. Την ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει αιώνια.

 

 

Θερμά χειροκροτήθηκε ο Βασίλης Σκουλάς από όλους, θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς, καλλιτέχνες και χιλιάδες πολίτες στην τιμητική βραδιά για τα 65 χρόνια προσφοράς του μεγάλου  Κρητικού δημιουργού- καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που κυριάρχησαν η μουσική, τα τραγούδια, η παράδοση από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο – Την εκδήλωση παρουσίασαν η Χριστιάνα Σκούρα και ο Λευτέρης Κουμαντάκης.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Οι μέρες του Αυγούστου στα Ανώγεια αποτελούν ιστορικά και πολιτισμικά μέρες που συμβολίζουν τη δημιουργία και αναγέννηση του τόπου μας με την τέχνη ,το πνεύμα και την πρωτογενή παραγωγή να είναι διαχρονικοί οδηγοί και θεμέλια του τόπου μας μέχρι σήμερα. 

Η πρώτη Έκθεση Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Ανωγείων τον Αύγουστο του 2023 άνοιξε τον δρόμο να γνωρίσουμε και να προβάλλουμε τη λαϊκή μας δημιουργία μέσα από ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικούς δημιουργούς, καλλιτέχνες και χειροτέχνες από διαφορετικούς τομείς και μορφές τέχνης. 

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Androidus” απευθύνει το δεύτερο ανοιχτό κάλεσμα εκδήλωσης συμμετοχής στη 2η Έκθεση Λαϊκής Τέχνης με τιμώμενο καλλιτέχνη τον Αλκιβιάδη Σκουλά (Γρυλιό), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 9-12 Αυγούστου στην πλατεία στο Αρμί. 

Διαβάστε την συνέχεια... »

Χορηγός επικοινωνίας είναι και η ΑΝΩΓΗ

 Παρασκεύη 26 Ιουλίου / 20:30«Η μεγάλη ιστορία ενός μικροσκοπικού κόκκου αργίλου»: Aπό τον Γεωλόγο Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά. «Το όρθιο χώμα»: Aπό τον αρχαιολόγο Γιώργο Καλομοίρη. «Όνειρο στο κύμα» Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη: Θεατρική παράσταση με τον Θεμιστοκλή Καπορδίνη σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Μουσικό πρόγραμμα: με την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη & την Κυριακή Βουγιούκα στην κιθάρα. Αυτοσχεδιασμοί: με τον Ψαρογιώργη. 

Διαβάστε την συνέχεια... »

Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας – Παρουσίαση στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης

«ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ (ΔΕ ΑΝΩΓΕΙΩΝ) – ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΔΕ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΚΟΥΛΟΥΚΩΝΑ)»

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->