Τελευταία Νέα

 

Το Σάββατο στις 9.00π.μ  στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου στην Αθήνα θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Γεωργίου Κοντογιάννη (Ζαφειρογιώργη.) Ένα κερί στη μνήμη του ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στα Ανώγεια, με τη δημιουργία του ΣΙΝΕ ΡΕΞ αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του που ενέπνευσαν και οδήγησαν μπροστά τον τόπο μας σε εποχές δύσκολες.

Ο “Ζαφειρογιώργης” με αυτό τον τρόπο “έφυγε” πλήρης ημερών αλλά και έργων, στις 30 του Αυγούστου του 2022 σε ηλικία 102 ετών και κηδεύτηκε στην Αθήνα. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή και την έζησε σεβόμενος την κάθε μέρα, μέχρι το τέλος.

Η κόρη του και συγγραφέας Μαργαρίτα Μυλωνάκη, με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, τον αποχαιρετάει με στίχους που τον αντιπροσωπεύουν απόλυτα όπως τονίζει. Παράλληλα προσφέρει 100 ευρώ στην εφημερίδα μας για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και την ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη της. Αναφέρει σχετικά:

“Θα ήθελα πραγματικά να σας παρουσιάσω τον Ζαφειρογιώργη σαν πατέρα με στίχους που τον αντιπροσωπεύουν και αυτό το γνωρίζουμε μόνον εμείς τα παιδιά του.

 

Τι κι αν περάσανε τα χρόνια

δεν σε φοβίσανε τα αλώνια

περπάτησες το νήμα της ζωής

έλυσες κόμπους να περάσουμε κι εμείς.

Τα παραμύθια σου ταξίδια

με πανιά και με πυξίδα

με έκαναν να ονειρευτώ

μου παν πώς να ζεσταθώ.

Προχώρα έλεγες μπορείς

στην μάχη μην υποχωρείς

κάνε τα χέρια σου σφυριά

και την καρδιά μια αγκαλιά.

Πόσα θυμάμαι

Πόσα ζω

Αφού έχω εσένα αρχηγό

φάρο μου να μη χαθώ

Θα σε αγαπώ να μην πονώ.


Αιωνία η μνήμη σου “Ζαφειρογιώργη”. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Η μορφή σου και η προσφορά θα αποτελεί πάντα φάρο στα Ανώγεια για τις επόμενες γενιές.

“Δώδεκα μήνες πέρασαν που κοίτεσαι στον Άδη,
η απουσία αισθητή, Λιάπη, απ’ το Λιβάδι.”
(Βασίλης Βιτώρος, Βίκλης)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Χαράλαμπου Σταυρακάκη ή “Λιάπη” που έφυγε στα 83 του χρόνια στις 11 του Οκτώβρη του 2021. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας. Η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη, ενός αυθεντικού Ανωγειανού, με ντομπροσύνη και ήθος, που άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στο Περαχώρι, τα Ανώγεια και την Κρήτη γενικότερα.

Με σημείωμα προς την ΑΝΩΓΗ, η οικογένεια του τον αποχαιρετάει αναφέροντας τα παρακάτω:

“Αγαπημένε μας,

πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έφυγες από κοντά μας. Ένας χρόνος δύσκολος, χωρίς την δική σου παρουσία. Μας λείπεις πολύ, δεν υπάρχει μέρα που να μη σε φέρουμε στο μυαλό μας. Μας λείπουν οι συμβουλές σου, οι κουβέντες σου και ο καλός σου λόγος.

Από εσένα έχουμε να θυμόμαστε μόνο καλές στιγμές. Ήσουν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη.

Απεβίωσες 11 Οκτωβρίου του 2021, μια ημέρα δύσκολη για εμάς, αλλά αυτό που μας δίνει δύναμη και μας παρηγορεί είναι ότι εκεί που είσαι δεν πονάς και δεν ταλαιπωρείσαι. Έχεις βρει πλέον την ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου.

Θα υπάρχεις πάντα στη σκέψη και τη καρδιά μας. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση!”

Ο Βασίλης Βιτώρος (Βίκλης) έγραψε και τις δυο παρακάτω μαντινάδες για να τον τιμήσει:

“Τον έρωντα, το θάνατο, το μακρινό ταξίδι,
αίνιγμα δώρο ο Θεός στον άνθρωπο τα δίδει

Των αμαθιών τα δάκρυα, της απουσίας είναι,
από το κήπο τση καρδιάς, εκόψανε σε κρίνε.”

– Στη μνήμη του Χαράλαμπου Σταυρακάκη, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ, το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει αιώνια.

 

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Δημήτρη Σκουλά ή “Καργοδημήτρη”, με την οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Ο Δημήτρης Σκουλάς “έφυγε” σε ηλικία 83 ετών, στις 3 του περασμένου Σεπτέμβρη, κλείνοντας έναν κύκλο ζωής στο Περαχώρι και τα Ανώγεια που αγάπησε και τίμησε όσο λίγοι στο διάβα της ζωής του.
Αποχαιρετισμός του Δημήτρη Σκουλά από την οικογένειά του.

Δημήτριος Χαρ. Σκουλάς (Καργοδημήτρης), 1939-2022
Ο Δημήτριος Χαραλάμπου Σκουλάς ήταν το δεύτερο παιδί μιας πολύτεκνης Ανωγειανής οικογένειας ο οποίος γεννήθηκε προπολεμικά, το 1939, και έμελε στα παιδικά του χρόνια να ζήσει το κάψιμο του χωριού, τον ξεριζωμό και την επακόλουθη κατάσταση η οποία τον οδήγησε, σαν μονόδρομος, στην επιλογή της βοσκικής ως την τέχνη της ζωής του, τέχνη που εξασκούσαν οι πρόγονοι του και οι περισσότεροι στο χωριό.
Δεν περιορίστηκε όμως σε αυτή καθώς τη διάνθησε με εκτεταμένα κλαδέματα και μπολιάσματα άγριων δέντρων στην Ξερολίμνη, τη δοχή του, με στόχο την εξημέρωσή τους, με αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, καθώς και ξυλογλυπτικής για την κατασκευή αγαλμάτων αλλά και χρηστικών αντικειμένων κυρίως σχετιζόμενα με την κουζίνα και τον αργαλειό, με τσαγκαρευτική, με δημιουργία αραγών, με δημιουργία κατσούνων των βοσκών, με ξηρολιθικές κατασκευές.
Χάρη και στο δικό του ζήλο η τέχνη των ξηρολιθικών κατασκευών είναι ακόμα ζωντανή στο νησί της Κρήτης καθώς έχει συμβάλει ουσιαστικά και ενεργά στη συντήρηση, αναστήλωση αλλά και εκ νέου οικοδόμηση όλων των υπαρχόντων μιτάτων του Δήμου Ανωγείων τα τελευταία 70 χρόνια, έχοντας δώσει και σχετικές συνεντεύξεις σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και ομιλίες σε σεμιναριακές για το αντικείμενο ομάδες εργασίας.
Ήταν ένας πολυτεχνίτης με τα όλα του. Με ευγενική καρδιά και ευγενική ψυχή. Πάντα χαμογελαστός και ρωμαλέος καθώς η φύση δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για αυτόν αλλά τη θεωρούσε ενεργό κομμάτι από τον κύκλο της ζωής του και σύμμαχο της επιβίωσής του.
Τα τελευταία χρόνια είχε βρει λιμάνι ψυχής στην ανάγνωση λογοτεχνίας η οποία και άνοιξε ένα τεράστιο νέο κόσμο μπροστά στα μάτια του τον οποίο και θαύμασε πολύ.
Σύντροφός του κατά τη δεκαετία του 1970 έγινε η Ελένη Αριστείδου Χαιρέτη, του «Παλιάτσου» η δεύτερη κόρη. Παιδιά απέκτησε τη Ζαχαρένια, διδάκτορα πολιτικό μηχανικό, την Κωνσταντίνα νοσηλεύτρια και κοινωνιολόγο και τον Χαράλαμπο, άξιο συνεχιστή των επιλογών του πατέρα του, του έργου του και του θρύλου που συνοδεύει αυτό.
Ο Δημήτριος Σκουλάς αγαπήθηκε με πάθος τόσο από την οικογένειά του όσο και από τα αδέρφια του, τα ανίψιά του και τα ξαδέρφια του. Τα εγγόνια του, Δημήτρης, Μαρία και Ελένη συνεχίζουν να είναι οι ζωντανές αποδείξεις ότι η ευγένεια και η ρωμαλεότητα του χαρακτήρα των ανθρώπων μπορεί και να είναι κληρονομική.
Η προσφορά της όμορφης και φωτογενούς του κορμοστασιάς στο κτίσιμο του χαρακτήρα του Περαχωριού και των Ανωγείων είναι γνωστή καθώς είναι ανάμεσα στους δύο περισσότερο φωτογραφημένους Ανωγειανούς και επιπλέον του άρεσε πολύ να εξασκεί την τέχνη της αφήγησης ιστοριών από το παρελθόν και να εξάγει και συμπεράσματα ηθικής φύσεως από αυτές, εργαλεία με τα οποία μάγευε το πολυπληθές συνήθως κοινό του.
Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τους ανθρώπους που ευεργετήθηκαν από αυτό του το χάρισμα, υπήρξε δεινός αρρωτηχτής αλλά και ξεκαθαριστής προβάτων, τη μοναδική του ικανότητα για την οποία εξέφραζε περηφάνια καθώς ήταν δείγμα της κοινωνικής του ισχύος αλλά και της αποδοχής του στον μυθικό κόσμο των βοσκών του Ψηλορείτη.
Τι μπορεί όμως να συμβολίζει η στάση ζωής του; Ότι χωρίς εφόδια ο άνθρωπος μπορεί με μόνη βοήθεια το πνεύμα και την ψυχή του να νιώθει τόσο δυνατός ώστε και να κάνει την πέτρα, κτίριο, το άγριο, ήμερο, το αδύνατο, δυνατό.
Τον ευχαριστούμε λοιπόν για το φωτεινό παράδειγμα της ζωής-προσφοράς του αλλά και τον ευγνωμονούμε για την οριοθέτηση της δικής μας πορείας.
Η οικογένεια του ευχαριστεί όλον τον κόσμο για την ουσιαστική συμπαράσταση που εξέφρασε στο πένθος της.

Επικήδειος Λόγος που εκφωνήθηκε στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας στις 03-09-2022 στην Παναγία στο Περαχώρι

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΓΟΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΛΑ


Αποχαιρετούμε σε Καργοδημήτρη!
Εσένα, τον καλό συγγενή, τον ψυχωμένο και βασανισμένο!
Εσένα, τον έχοντα την έγνοια του φόβου που φυλάει τα έρμα.
Εσένα, τον χτίστη, τον πετροκόπο, τον βοσκό, τον κελάρη, τον ευαίσθητα ευσυγκίνητο, τον πάντα γοητευμένο με την ομορφιά, τον ακούραστο διαβάτη του Ψηλορείτη!
Εσένα, τον συχνά συντρέχοντα, τον πανταχού ευρισκόμενο, τον φίλα ομιλούντα, τον μπιστικό δικό!
Εσένα, με την βιογραφία του αγωνιστή φαμελιάρη, του πιτήδειου μιτατοπλάστη, του αγωνιούντα συζύγου και του πότε θλιμμένου και πότε χαρούμενου πατέρα, για όσα καλά και όσα δύσκολα έμπαιναν στο σπίτι.
Μικρός και μέγας ο αγώνας του καθενός.
Μικρό και μέγα το μπόι και η ψυχή του. Και δε χωρούν ούτε σε δύο γραμμές ούτε σε δύο τόμους.
Εμείς θα σου ξαναπούμε τρεις λέξεις για να τις ακούσεις τελευταία φορά: Περαχώρι, Βενιζέλος, Ξερολίμνη.
Όλα τα υπηρέτησες.
Όλα θα σε θυμούνται.
Και εμείς, μαζί και δίπλα στα ξεχωριστά παιδόγγονά σου.

Μαντινάδες που γράφτηκαν για την απώλειά του

Η πέτρα θέλει μαστοριά, σφυρί, λοστό, καλέμι,
Τσι μάντρες απού έχτισες, δε ρίχνουν οι ανέμοι
Χαραλαμπος Χαιρέτης

 

Έζησε τα εγγόνια του, τα ‘δε να μεγαλώνου,
Και έφερε τη φεύγα ντου, το γύρισμα του χρόνου

Η στο Λιβάδι ήτανε μια γραφική φιγούρα
Εδά χωρίς παλιούς του πια τ’ άσπρα θα γίνουν σκούρα

Φορεί τονε το μαντηλέ, γιατί μπορεί στον άδη
Να ναι παραδοσιακό και έκεδα λιβάδι
Σταύρος Βιτώρος

 

Στο χρόνο πάνω μη μπορείς να κρύψεις τον καημό σου,
Έφυγες για να πα να βρεις ξανά τον αδερφό σου
Μαρία Σ

 

Η Ανωγη ευχαριστεί θερμά την οικογένειά του για την προσφορά 50 ευρώ στη μνήμη του.

 

Ένταξη των Προτάσεων του Δήμου Ανωγείων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 -2020 -Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€

 

Με απόφαση του Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης ενέκρινε  την ένταξη των πράξεων των Δικαιούχων Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης της παρούσας  Δράσης  «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Ανωγείων εγκρίθηκε το σύνολο των προτάσεων του, τρείς προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας συνολικού Προϋπολογισμού 1.500.00€.

 

 

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που με άψογες κινήσεις κατάφεραν να προετοιμάσουν άρτιες και ώριμες προτάσεις για να υποβληθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρά τον όγκο δουλειάς που έχουν επωμιστεί έχουν επιδείξει σοβαρό επαγγελματισμό και αγάπη για τον τόπο τους. Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ και στα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικά της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης ενοσιακών πόρων.

Για άλλη μια φορά τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντάς όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Παπαγιαννίδης με την αμέριστη βοήθεια του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γ. Κεφαλογιάννη, έδειξαν και κατανοούν ότι η βοήθεια και στήριξη του πρωτογενή τομέα και των παραγωγών, πέρα από τις όποιες ενίσχυσης, έχει να κάνει και με την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στον χώρο των εκμεταλλεύσεων τους.  Οι αγρότες θέλουν στήριξη απο όλους, κράτος και αυτοδιοίκηση και σε αυτό το σκοπό έχουμε κοινό βηματισμό. “

 

 

Αντικείμενο του έργου  είναι η παρεμβάσεις βελτίωσης σε μεγάλο μέρος των αγροτοκτηνοτροφικών οδών του Δήμου.  Οι παρεμβάσεις συνίστανται σε οδούς κατά κύριο λόγο εύρους τριών και τεσσάρων μέτρων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού, εκσκαφές και επιχώσεις για να υπάρξει σωστή εξομάλυνση του δρόμου και τον καθαρισμό αυτού. Μετά το πέρας των χωματουργικών εργασιών κατασκευάζεται ισοπεδωτική στρώση οδοστρωσίας για εξομάλυνση των ανωμαλιών εκσκαφής. Ενώ θα ακολουθήσει η επίστρωση με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα.

 

Τα σημεία των οδών στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο του αγροτικού δικτύου

Α) Βόρεια των Ανωγείων (Ζερβού, Βραϊμη, Δάσος, Μάκρη, Μελισουργάκι, Τρουλά Οίκου, Αχλαδιά, Σαβουνόλακα, βιολογικό, Σείσαρχα)  σε σημεία που συχνά το κατάστρωμά τους παρασύρεται από τα όμβρια ύδατα και σε συνολικό μήκος παρέμβασης περίπου 13 χιλιομέτρων

Β) Πάνω Αμπέλια (βαθειά, τζαγκαρόλακο κ.α.) σε σημεία που συχνά το κατάστρωμά τους παρασύρεται από τα όμβρια ύδατα και σε συνολικό μήκος παρέμβασης περίπου 1,8 χιλιομέτρων

Γ) ολοκλήρωση, σε συνεργασία με την προηγούμενη χρηματοδότηση απο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, των βασικών οδών Κολέτση – Ζώμινθος και Ξερολίμνη έως σύνορα με όμορο Δήμο. Η παρέμβαση αυτή είναι συνολικού μήκους  3,5 Χιλιομέτρων.

 
 
Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η “Μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής για τους μικρούς ορεινούς δήμους και τις ορεινές περιοχές.”
Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης θα συμμετέχει  ως πρόεδρος της επιτροπής των Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ.
Η έναρξη της Συνεδρίασης είναι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στον Άγιο Νηλείας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Πολιτισμού «Κώστας Λιάπης» – Αρχοντικό «Τζωρτζέικο» και η λήξη, με την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη λήψη τελικών Αποφάσεων, θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στις Μηλιές Πηλίου.
 
 
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
 
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
 
20:30 Άφιξη 
Δείπνο  (Άγιο Γεώργιο Νηλεία )
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
 
09:30 Αρχοντικό «Τζωρτζέικο»: Προσέλευση
10:00 Έναρξη εργασιών Επιτροπή 
– Χαιρετισµό ∆ηµάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχαήλ Μιτζικού / Χαιρετισμό ∆ηµάρχου Ανωγείων
Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Προέδρου Επιτροπή Ορεινών Περιοχών Κ.Ε.∆.Ε.
– Χαιρετισμό Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα
– Χαιρετισµοί Επισήµων
10:30 Έναρξη Συνεδρίαση Επιτροπή 
– Ανάλυση θεµάτων Ηµερησία ∆ιάταξη από τον Πρόεδρο τη Επιτροπή Σωκ. Κεφαλογιάννη
– Εισηγήσει – Παρεµβάσει :
. Γιάννη Γούπιο , ∆ιευθυντή Ανάπτυξη ΕΕΤΑΑ.
Θέµα: Αντικείµενο-Ορισµοί-Πεδίο εφαρµογή -Κατάρτιση και παρακολούθηση εφαρµογή τη Εθνική στρατηγική .
 
 
. Κοσµά Σιδηρόπουλο , Στέλεχο ΕΕΤΑΑ.
Θέµα: Επιχειρησιακό σχεδιασµό & χρηµατοδότηση τη πολιτική για τις Ορεινές Περιοχές–
∆ιακυβέρνηση.
. Δηµήτρη Καλιαµπάκο , Καθηγητή Ε.Μ.Π.Κ.
Θέµα: Σηµεία Συγκρότησης µιας κοινής στρατηγικής για την αναπτυξιακή αναγέννηση των Ορεινών Περιοχών.
. Βασiλη Γ. Τζέµο , Πρόεδρο τη Ένωση Ελλήνων ∆ηµοσιολόγων, Επίκουρο Καθηγητή 
∆ηµοσίου ∆ικαίου και Οικονοµικών Θεσµών Τµήµατο Οικονοµικών Επιστηµών Πανεπιστηµίου Θεσσαλία , Σύµβουλο ΑΣΕΠ.
Θέµα: Νοµικά ζητήµατα τη ιδιαίτερη προστασία των Ορεινών Περιοχών.
. Ανδρέα Στεργίου, Αντιπρόεδρο Επιτροπή Ορεινών Περιοχών τη  ΚΕ∆Ε, ∆ήµαρχο Αργιθέα . Θέµα: Βελτίωση ∆ιοικητική ικανότητα Ορεινών ∆ήµων – Επείγουσες ρυθµίσεις βελτίωσης Ποιότητας Ζωής στις Ορεινές Περιοχές .
– Εισηγήσεις – Παρεµβάσεις  Δηµάρχων
– ∆ιάλογος 
12:15 ∆ιάλειµµα
12:30 – Εισηγήσεις – Παρεµβάσεις  Δηµάρχων
– Aποφάσεις Επιτροπής 14:30 Γεύµα (Πινακάτε )
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
 
13:00 Συµπεράσµατα – Κλείσιµο εργασιών Επιτροπή 
(«Ευδόξειο Πνευµατικό Κέντρο Μηλεών»)

Πέντε κούτες γεμάτες με γνώση, βιβλία, σχολικά βοηθήματα και συγγράμματα, έφτασαν πριν λίγες μέρες στο Δήμο Ανωγείων, σε μια προσφορά των εκδόσεων “Σαββάλας” προς την δημοτική μας βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση, που έγινε με τη διαμεσολάβηση του συγχωριανού μας και  διευθυντή εκδόσεων του εκδοτικού οίκου “Σαββάλας”, Νίκου Μιχαήλ Δραμουντάνη (Νικολαριά) που εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει στη μαθητική κοινότητα των Ανωγείων με παρόμοιες δωρεές σε υλικό και βιβλία.

Μετά από συνεννόηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλη Δραμουντάνη, με τις διευθύντριες των σχολικών μας δομών, της κας Έφης Χατζάκη του Δημοτικού, της κας Δήμητρας Στασινού του Γυμνασίου και της κας Μαίρης Μπαγκέρη του Λυκείου, τα βιβλία παραχωρήθηκαν στα σχολεία μας για να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για την τρέχουσα σχολική χρονιά όπως και τις επόμενες και ήδη έχουν “λύσει” αρκετά τα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς πρόκειται για εκδόσεις και βοηθήματα που έχει ανάγκη κάθε σχολική κοινότητα.

Στο ευχαριστήριο του, ο Δήμος Ανωγείων, μέσω του προέδρου του Δ.Σ Μιχάλη Δραμουντάνη, τονίζει τα εξής:

“Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την αξιέπαινη προσφορά τους προς τον Δήμο μας και τη  δημοτική μας βιβλιοθήκη, τις εκδόσεις “ΣΑΒΑΛΛΑΣ”, τους εκδότες-ιδιοκτήτες, Άγγελο και Σπυρίδων Σαββάλα, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον συγχωριανό μας, διευθυντή εκδόσεων Νίκο Μιχαήλ Δραμουντάνη, για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του και τη διαμεσολάβηση του προκειμένου να γίνει πράξη αυτή η δωρεά.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->