Τελευταία Νέα

 

-Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΚΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΑΝΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ “Α”

Συναντήσαμε τον Ντούσαν Σπασόγιεβιτς στην πλατεία Μεϊντάνι, έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, στα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα ως πρέσβης της Σερβίας στην Χώρα μας. Στην αγαπημένη του Κρήτη, την οποία επέλεξε ο ίδιος να επισκεφθεί για τις τελευταίες ημέρες, στο κύκνειο άσμα της θητείας του και λίγο πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Αυτές τις τελευταίες ημέρες που βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, αλλά και φυσικά στο δήμο Ανωγείων, πλάι σε ανθρώπους που αγάπησαν πρώτα τον άνθρωπο Ντούσαν και μετά τον κ. Σπασόγιεβιτς, τον πρέσβη της Σερβίας.

Ένας αγνός και καθαρός άνθρωπος, σπουδαίος φιλέλληνας που μίλησε στην ΑΝΩΓΗ σε άπταιστα Ελληνικά, πίνοντας μια ρακί με φίλους του δίπλα στο άγαλμα του “Στεφανογιάννη” στο Μεϊντάνι. Ο Ντούσαν μας μίλησε για αυτούς τους άρρηκτους δεσμούς με τα Ανώγεια που ξεκίνησαν οκτώ χρόνια πριν με τη συνάντηση με τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη που ήταν ο πρώτος που τον έφερε στον τόπο μας. Αγάπησε το χωριό τους ανθρώπους και τον Ψηλορείτη. Το καθαρό βλέμμα των ανθρώπων, την ιστορία και τους αγώνες του τόπου, τις παραδόσεις και το ήθος που όπως λέει είναι το μεγαλύτερο κοινό στοιχείο των δυο λαών μας.

Ο “δικός” μας Ντούσαν, μίλησε με συγκίνηση για το τέλος της θητείας του, το νέο ξεκίνημα στη Σερβία, πιθανότερα στον στίβο της πολιτικής, αλλά και στη συνέχιση του οράματος του, ώστε τα Ανώγεια να αδελφοποιηθούν με την Giagkontina, μια πόλη 35 χιλιάδων κατοίκων 136 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, με παρόμοια ιστορία με των Ανωγείων όπως τονίζει.

Τέλος αναφέρεται με αγάπη στους φίλους του, τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τον παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη, τον Μανώλη Βρέντζο, τον Στεφανή Χαιρέτη και άλλους, που τον έκαναν να νιώθει στα Ανώγεια σαν στο σπίτι του. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος, στον οποίο ευχόμαστε τα καλύτερα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο για το μέλλον, με τις πόρτες του χωριού μας πάντα ανοιχτές για αυτόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην ΑΝΩΓΗ:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη:

“Fossil Fridays στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη, όπου γνωρίζουμε ενδιαφέροντα απολιθώματα της περιοχής μας! 

Συνεχίζουμε με τους σπόγγους στα Πετραδολάκια, ξεχωριστούς γιατί είναι η εικόνα ενός ωκεάνιου πυθμένα που σήμερα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων!”

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου, οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου (σ.σ Η Τρίτη Λυκείου απουσιάζει σε πενθήμερη εκδρομή), με μια σειρά αιτημάτων, που αφορούν τις συνθήκες μάθησης στα κοντέινερ, την θέρμανση, την υγιεινή, αλλά ζητώντας και αντικατάσταση του σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές, καθώς το θεωρούν ακατάλληλο. Τα αιτήματα μεταφέρθηκαν στον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Οι μαθητλες θα επιστρέψουν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στα μαθήματα τους δίνοντας χρόνο στη δημοτική αρχή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς όπως τονίζουν θα επανέλθουν στο μέλλον με νέες καταλήψεις και κινητοποιήσεις.

Στην ΑΝΩΓΗ στάλθηκαν τα δέκα αιτήματα των μαθητών τα οποία σας παρουσιάζουμε. Αναλυτικά:

Διαβάστε την συνέχεια... »

 

“Αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν παιδί, αλλά πίστεψαν βαθιά στο θαύμα!”  Αυτό αναγράφεται στην βάση της καινούριας αγιογραφίας που κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που δυσκολεύτηκαν στον γάμο τους να αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια, που στο τέλος ευοδώθηκε και η χαρά της ζωής πλημμύρισε το σπίτι τους. Για όλα αυτά τα ζευγάρια που δεν έχασαν λεπτό την Πίστη τους και με προσωπικές θυσίες στήριξαν ο ένας τον άλλον μέχρι να καταφέρουν να ακούσουν το κλάμα ενός μωρού στην αγκαλιά τους.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Εκδήλωση του ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ σε συνεργασία με την  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων και τον Πολιτιστικό σύλλογο, την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 π.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Γράφει στην ΑΝΩΓΗ ο Βασίλης Καλέντης, Συνταξιούχος Οδοντίατρος

“Η κατάθεση μιας χαροκαμένης μάνας.

Πριν λίγες μέρες παρακολούθησα στην τηλεόραση και διάβασα και στον τύπο την κατάθεση αυτής της αξιολύπητης και αξιοθαύμαστης κυρίας Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την τραγωδία των Τεμπών.

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού (παιδίατρος) είναι πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών (57 νέοι άνθρωποι θύματα).

Αυτή η κατάθεση ήταν ένα ισχυρό ερέθισμα σε μένα να καθήσω να γράψω αυτό το άρθρο: Μαρία Καρυστιανού, μητέρα μιας 19χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

Η ομιλία της συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ομιλία καθηλωτική, ομιλία συναρπαστική, ομιλία εντυπωσιακή, ομιλία κόλαφος στην εξεταστική επιτροπή της βουλής. Ξεγύμνωσε το άθλιο πολιτικό μας σύστημα και την μικρότητα των πολιτικών μας. Μόνο ΕΥΓΕ κυρία Καρυστιανού. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε γονατιστή με βαθιά θλίψη και απέραντο θαυμασμό αυτή την πονεμένη μάνα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->