Archive for Σεπτεμβρίου 2011

Tέλος καλό όλα καλά για τον 8χρονο Ανωγειανό, που είχε τραυματιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου από βλήμα αεροβόλου όπλου στην δεξιά κάτω γνάθο, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του.

Οι γιατροί μετά από νέα χειρουργική επέμβαση κατάφεραν χθες να αφαιρέσουν την βολίδα από το παιδί ,επέμβαση αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη με την κατάληξη της ευτυχώς να είναι η ιδανική για τον μικρό, χωρίς μάλιστα να μείνει κάποιο σημάδι.

Ο μικρός στάθηκε τυχερός καθώς για λίγα εκατοστά το βλήμα δεν έπληξε την καρωτιδική αρτηρία του, γεγονός που ίσως και να ήταν μοιραίο για την ίδια του την ζωή. Ας ευχηθούμε να είναι και το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό και γρήγορα ο μικρός να επιστρέψει στα Ανώγεια.

Ανακοινώσεις Δημάρχου – Ενημέρωση

Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις από τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων

1   Έγκριση επιχειρησιακού παροχής υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα (μερική απασχόληση) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3250/04 «Μερική απασχόληση στο δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ».

2   Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανωγείων :

με αριθμό 11/2011 για τη μερική απασχόληση στην επιχείρηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Ιωάννας Ανδρεαδάκη προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2 της 43254/07 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και

με αριθμό 12/2011 για τον καθορισμό αμοιβής Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 255 του Δ.Κ.Κ., το έγγραφο με αριθμό 61995/13-11-2007 του ΥΠΕΣ και την εγκύκλιο 16/10819/22-2-2007 του ΥΠΕΣ.

3  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου Αποχέτευσης Ανωγείων (Β ΦΑΣΗ) Δήμου Ανωγείων» σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό 7916/20-12-2010 της ΤΥΔΚ Ρεθύμνου.

4 Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Δράσεις Αντιπυρικής Προστασίας Δήμου Ανωγείων» σύμφωνα με τη μελέτη 171/2010 της ΤΥΔΚ Ρεθύμνου.

5  Παραλαβή μελέτης «Βελτίωση παλαιού αρδευτικού δικτύου Δήμου Ανωγείων με κλειστούς αγωγούς και σύνδεση με λιμνοδεξαμενή Γονομιού Β’ Φάση» σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό 19585/2-9-2011 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνου και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης πράξης στον Άξονα 3, Μέτρο 321 του ΠΑΑ 2007-2013.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων, ο ΑΕΤΟΣ πέτυχε την νίκη με 1-0 επι του Άρη Ρεθύμνου, σε αγώνα για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου.

Σκόρερ για άλλη μια φορά ο συνήθης ύποπτος Μανόλης Κακουδάκης ο οποίος με πλασέ στο 50′ χάρισε την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια φέτος για την ομάδα.

Ευκαιρίες για γκολ ειχε ο ΑΕΤΟΣ στο 40′ και στο 65′ με τον Φασουλά  και στο 70′ με σουτ του Ξυλούρη. Δοκάρι είχε ο Αρης στο 85′.

Αξιοσημείωτο γεγονός της αναμέτρησης ήταν η χρησιμοποίηση για πρώτη φορά δυο μικρών παιδιών από τις Ακαδημίες, του Βασίλη Αεράκη και του Γιώργου Σουλτάτου.

Η ομάδα μας με την νίκη αυτή προκρίθηκε στην φάση των 16 του θεσμού, όπως και ο Άρης ,ενώ αποκλείστηκε η Επισκοπή 2000.

Από αύριο πλέον αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με την Φλόγα Ρουστίκων στα Ανώγεια για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου ο ΑΕΤΟΣ θα επιδιώξει την νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η σύνθεση του ΑΕΤΟΥ σήμερα:

Ανδρέου, Πασπαράκης, Καλομοίρης, Μεταξάκης, Δραμουντάνης [54’Φ.Ξυλούρης],Κ.Σουλτάτος, Κακουδάκης [80’Γ.Σουλτάτος], Χαραλαμπάκης, Φασουλάς [70Αεράκης], Σπαχής, Δ.Ξυλούρης.

«Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζαχαρίας Σουλτάτος,  Μιχάλης Α. Δραμουντάνης»

Ποδοσφαιρική δράση σήμερα Τετάρτη στα Ανώγεια, με τον ΑΕΤΟ να υποδέχεται τον ΑΡΗ Ρεθύμνου για τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου. Το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο αγώνας αποτελεί πάντως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή Νίκο Μακράκη,να δοκιμάσει νεα σχήματα και να δώσει λεπτά συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ.

Απόντες από την αναμέτρηση θα είναι οι Γιάννης Φασουλάς και Γιώργος Χαραλαμπάκης. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4μμ στο Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων με διαιτητικό τρίο τους Τωβίλ, Καλυβιανάκη και Μπούζιο.

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου:

Ασή Γωνιά-Αστέρας Περάματος

Σπήλι-Λιβάδια

Αετός-Αρης

Ερμής Ζωνιανών-Ψηλορείτης

Ρεθυμνιακός-Ποσειδώνας Γερανίου


Του ΜΑΝΟΛΗ ΜΙΧ.ΔΑΚΑΝΑΛΗ
Μετά την κατάκτηση της Κρήτης από τους Βενετούς το 1211, κατέφευγαν λόγω εποικισμού από την Βενετία στην Κρήτη πολλές οικογένειες ευγενείς, ηγετικές, για να τη διοικήσουν.
Την ανώτατη κοινωνική βαθμίδα αποτελούσαν σι Βενετικοί ευγενείς και οι φεουδάρχες. Αριστοκράτες δεύτερης κατηγορίας ήταν οι Κρητικοί ευγενείς. Οι απλοί πολίτες των πόλεων λεγόταν αστοί, οι δε χωρικοί διακρινόταν σε “άγραφους”, σε “απελεύθερους”, σε “πάροικους” και δούλευαν στα κτήματα του Δημοσίου.
Πολλοί από τους ευγενείς Βενετούς με την πάροδο των χρόνων εξελληνίστηκαν τέλεια και περισσότερο όσοι έμεναν στην ύπαιθρο. Ο Αγ. Ξηρουχάκης «Η Βενετοκρ. Ανατολή» αναφέρει ότι στην έκθεσή τους προς την Γερουσία οι σύνδικοί της Γρίτης και Γκαρτζόνης το 1584 λένε για τους ευγενείς αποίκους της Κρήτης και ιθαγενείς ότι κατάγονται από την Ιταλία, αλλά η καταγωγή τους είναι τόσο απηρχαιωμένη και λησμονημένη, ώστε μπορούν να λέγονται Έλληνες.
-->