Archive for Μαρτίου 2023

 

 

Φίλοι μαθητές

Με την στήλη αυτή, θα επιχειρήσουμε μια επικοινωνία μαζί σας,¨ανοιχτή γραμμή¨ θα την λέγαμε ,σε θέματα μαθηματικών Γ΄λυκείου.

Το σύνθημά  μας είναι : “Με γνώση …..χαλαρά στις εξετάσεις”

Φιλοδοξία μας δεν είναι να “πιάσουμε” τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Φιλοδοξία μας είναι να ρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο φως σε “πιθανά σκοτεινά σημεία” της μαθηματικής σας παιδείας και να προκαλέσουμε διάλογο!

Φιλοδοξία μας είναι  ,να συμβάλουμε ,όσο είναι εφικτό,να πάτε στις εξετάσεις χαλαρά,αλλά με ….ορθάνοιχτα τα μάτια σας!

Ο τρόπος που παρουσιάζονται τα θέματα που θα ακολουθήσουν ,θέλουμε να πιστεύουμε ό,τι εγγυάται θετικά προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Αφού σας ευχηθούμε καλή δύναμη στην προσπάθειά σας αυτή ,να ξέρετε  ότι θα υπάρχει “ανοιχτή γραμμή” στα τηλέφωνα : 6972774235 και 6948718101 καθώς και στο mail: [email protected],για τυχόν απορίες σας.

Mανόλης Φασουλάς

Μαθηματικός

 

Αλέξης Φασουλάς

Μαθηματικός  

 

 

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου, το Εργαστήρι Γνώσης Ιστορίας και Πολιτισμού και η ΑΝΩΓΗ, τιμώντας την μνήμη των θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος των Τεμπών, θα τελέσουν μνημόσυνο την ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου.

στις 9.30 π.μ  για την ανάπαυση της ψυχής τους. Ένα κερί στον Αι-Γιώργη στο Μεϊντάνι, για τα 57 θύματα, σε ένα γεγονός που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, με πολλά από τα θύματα να είναι νέοι άνθρωποι, φοιτητές και σπουδαστές που τώρα άρχιζαν να δημιουργούν στη ζωή τους.

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Να σε Ξεχάσω προσπαθώ μα δεν το κατορθώνω,

γιατί στη σκέψη σου ο νους, αναντρανίζει μόνο…”

Οι ζωντανές εμφανίσεις του σε ανοιχτούς χώρους ή σε κέντρα διασκέδασης, έγραφαν ιστορία και οδηγούσαν συνήθως σε ένα γλέντι μέχρι πρωίας. Οι δισκογραφικές δουλειές του, οι παρέες και η σκηνική παρουσία του, επανάφερε στην κρητική μουσική το μαντολίνο, που έμενε για δεκαετίες στο περιθώριο και περίμενε λες τον Μύρωνα για να βγάλει χαρούμενες αλλά και θλιμμένες μελωδίες που ακολουθούν μέχρι σήμερα κάθε αυθεντική κρητική καντάδα. Η παρουσία του στο πάλκο μας φέρνει μνήμες και συγκλονιστικές σκηνές με έναν καλλιτέχνη να καταθέτει τη ψυχή του και να ολοκληρώνει την παράσταση του αποκαμωμένος, έχοντας δώσει κάθε ικμάδα δύναμης, σαν τους αστέρες της ροκ που γίνονταν ένα με τη φωνή του κόσμου. Σήμερα 21 χρόνια μετά το φευγιό του, υπάρχουν νέα παιδιά, αγέννητα ακόμα την εποχή της ακμής του, που τον ακούνε φανατικά, διατηρώντας τον “μύθο” που άφησε με το χαμό του. Οι ακροατές και οι θαυμαστές του κάθε ηλικίας, με τον Μύρωνα να έχει τραγουδήσει κάθε πτυχή της ζωής μας, κάθε χαρά και λύπη μας, αυτός που μπορούσε με την ίδια άνεση να βγάλει το γέλιο και σε δευτερόλεπτα μετά το δάκρυ μας.

Είναι ο Μύρων Σκουλάς του “Καρφάκη”. Και η μουσική του πορεία και η αύρα που άφησε, τον κατατάσσει δικαιωματικά  στους “μεγάλους” της αυθεντικής Ανωγειανής μουσικής ιστορίας.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε αναμεσά στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και Τεχνολογία κ. Χρίστο Δήμα και τον Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η σταθερή προσπάθεια στήριξης και αναβάθμισης της ερευνητικής υποδομής του Σκίνακα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε το Ρεθεμνιώτη Βουλευτή για την «κατασκευή υποδομών εγκατάστασης οπτικού και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα» με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται σε 2.208.997,65 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).

Διαβάστε την συνέχεια... »

Στο Ρέθυμνο και το “Σπίτι του Πολιτισμού”, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου, η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνης του Κ.Κ.Ε σε μια εκδήλωση που ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης, γραμματέας της τομεακής επιτροπής του κόμματος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Γιώργης Νταγκουνάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Νίκος Μανουσάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

Ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους του Κ.Κ.Ε και η Ανωγειανή παιδίατρος Ιωάννα Δακανάλη, που ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές το 2019. 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε στο Νομό Ρεθύμνου:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Κυριακή  2 Απριλίου στις 12:15μμ στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, θα τελεστεί  το ετήσιο μνημόσυνο για τον Δημοσθένη Λειβαδάρα.  Η οικογένεια του καλεί συγγενείς και φίλους να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. H τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Ο Δημοσθένης Λειβαδάρας “έφυγε” πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή, στις 3 Απριλίου 2022. Ήταν μόλις 48 ετών. Πατέρας τριών ανήλικων τέκνων, με τη σύντροφο της ζωής του Γιάννα Σκουλά του “Χουμά”.  Υπήρξε στέλεχος σε εταιρία Πληροφορικής. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, από τους πιο αγαπητούς γαμπρούς των Ανωγείων, που την απώλεια θρήνησαν τα Ανώγεια και ιδιαίτερα το Περαχώρι που τόσο πολύ αγάπησε και ο ίδιος και λάτρευε να επισκέπτεται.

Με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, τον αποχαιρετάει με αγάπη και συγκίνηση, η σύζυγος του Γιάννα Σκουλά του “Χουμά” αναφέροντας τα παρακάτω λόγια:

“Πέρασε ένας χρόνος που δεν ήταν γιατρός. Κάθε κενή μέρα που περνά μεγαλώνει τη πληγή του φευγιού σου και φωνάζει για το άδικο. Έφυγες και σα να πήρες μαζί σου όλες τις αναμνήσεις  και  τις όμορφες στιγμές και έχει μείνει μόνο εκείνο το Κυριακάτικο τραγικό ξημέρωμα στις 3 του Απρίλη.  

Όλα σε θυμίζουν Δήμο, είσαι παντού αλλά δεν είσαι πουθενά… με ποιον να μοιραστώ να μαλώσω να χαρώ; Μας  λείπεις! Λείπεις από το Χάρη που δε θα τον ακούσεις να λέει τα αστεία του και δε θα πάρει το μπράβο σου για τους καλούς  βαθμούς. Λείπεις από την Κατερίνα που σε περιμένει να την ακούσεις να παίζει στο αρμόνιο το νέο τραγούδι που έμαθε. Λείπεις από το Γιώργο, «τον όμορφο μικρό σου»…, με ποιον να παίξει με ποιόν να φτιάξει το καινούριο του Lego. Λείπεις από συγγενείς και φίλους που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν με αγάπη όλον αυτόν τον δύσκολο χρόνο.  

 Όσο και να προσπαθούμε δεν μπορούμε να καλύψουμε το κενό της απουσίας σου….τώρα σιωπή και υπομονή μέχρι να βρούμε πάλι τη χαρά στην ανάμνηση… Αιώνια θα είναι η μνήμη σου!”.

-Στη μνήμη του αγαπημένου της συζύγου, η Γιάννα Σκουλά προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Την ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει αιώνια. Κλείνουμε με μια μαντινάδα που είχε πει ο ίδιος στον γάμο του με τη Γιάννα, δείχνοντας την αγάπη για τη γυναίκα του αλλά και τον τόπο καταγωγής της.

“Λουλούδι μου Ανωγειανό, άνεμε από τ’ όρη,

χάρη σ’ εσέ δεν είμαι πια, ξένος στο Περαχώρι.”

Αιωνία η μνήμη σου Δήμο…

-->