Archive for Οκτωβρίου 2017

H Κοινωνική Υπηρεσία Ανωγείων ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εκδηλώσεις πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης , μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ , στο Δήμο Ανωγείων  με την θεατρική παράσταση «Και του καιρού και πάντα» .

Υπενθυμίζουμε  ότι η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια των  συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης» που αφορά στον Πολιτισμό-Αθλητισμό, οργανώνει δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ αλλά και για το ευρύτερο κοινό σε όλους τους Δήμους του νησιού μας.

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7  το απόγευμα. Θα προηγηθεί βιωματικό σεμινάριο από τους συντελεστές της παράστασης ,σχετικό με το θέατρο 5μμ. -7μ.μ. για όσους ενδιαφέρονται.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο.

Μία ιδιαίτερη παρουσίαση δύο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο σε κείμενα του Λαογράφου-ερευνητή Γιώργη Γρ. Σταματάκη, που αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης. Μαντινάδες, φωτογραφίες,  και μουσικές διανθίζουν τα κείμενα και τις παράδοξες ιστορίες των χωρικών, σ’ ένα ταξίδι στα Καπετανιανά της Κρήτης 1950- 1970, όπου γνώριμες εικόνες από το κοντινό παρελθόν, συναντούν την αστεία πλευρά της ζωής. Τα κείμενα  σπαρταριστά προσφέρουν άφθονο γέλιο ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε την Κρητική ντοπιολαλιά σε όλο της το μεγαλείο.

 

 

Ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

Φωτογραφίες:Μανόλης Σαμόλης

Πλήθος κόσμου αλλά και επισήμων κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα “INFOCOST”, του “Εργαστηρίου Γνώσης” της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, για να παραστούν στα εγκαίνια της πρώτης διαδικτυακής σύνδεσης , του CSI Institute, που ξεκίνησε από τα Ανώγεια, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά αρχικά στον προγραμματισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή και την εκμάθηση κώδικα και αργότερα στην ρομποτική. Μέσω της ειδικής πλατφόρμας Blackboard, ότι καλύτερο υπάρχει στην τεχνολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έγινε και διαδικτυακή σύνδεση με τις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές που συμβολικά  μαζί με τα Ανώγεια ξεκινούν το πρόγραμμα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Πρόεδρος του CSI Institute αντιστράτηγος ε.α Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Στα Ανώγεια χτυπούσε η καρδιά του CSI στην αίθουσα που με πολύ μεράκι έφτιαξε ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης και το Εργαστήρι Γνώσης του Αγίου Γεωργίου, τα τριάντα παιδιά της περιοχής ηλικίας 12 έως 18 είχαν πάρει τις θέσεις τους και η πρώτη σύνδεση έγινε με Αμοργό, Καστοριά, Φυλή και Πλατανιά, ενώ μετά τις 13 Νοεμβρίου θα βγει το πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα προγραμματισμού και αργότερα όταν εξασφαλισθούν τα χρήματα και ρομποτικής.

Στην αίθουσα του Εργαστηρίου Γνώσης βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος του CSI Institute Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Κωνσταντίνος Νάκος της εταιρίας Cosmolearn, οι Αντιδήμαρχοι Ανωγείων Ζαχαρίας Σουλτάτος και Δημήτρης Πασπαράκης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαίρη Σταυρακάκη-Μπαγκέρη,ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πρωϊας, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων και ο Αχιλλέας Κεφαλογιάννης που συνεισέφερε τα μέγιστα για την μετατροπή της αίθουσας, μαζί με την οικογένεια του στην μνήμη του Ηρακλή Κεφαλογιάννη. Στους επίσημους καλεσμένους προσφέρθηκαν τσάντες με δώρα, προσφορά του Δήμου Ανωγείων που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια, ενώ γυναίκες του Εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας προσέφεραν δώρα και τους φόρεσαν παραδοσιακούς μαντηλέδες. Τα εγκαίνια τέλεσε ο π.Ανδρέας και στη μίλησε συνέχεια στον κόσμο για το ξεκίνημα του Ινστιτούτου Εκμάθησης Κώδικα και για τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή. Τα δικά τους μηνύματα από την εκδήλωση έστειλαν τόσο ο εμπνευστής της ιδέας Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Χρήστος Παππούς δήμαρχος Φυλής, περιοχής που είναι επίσης στο πρόγραμμα και τέλος ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης που στηρίζει εμπράκτως το πρόγραμμα που ξεκινάει από τα Ανώγεια.

π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης

“Η παρουσία σας εδώ είναι πέρα από τιμή και μια ευθύνη ώστε να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά πως η Ελλάδα είναι μια γειτονιά στην οποία οφείλουμε να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο..”

“Σας καλωσορίζουμε στον τόπο του ορεινού Ψηλορείτη, στον όμορφο Μυλοπόταμο, στα Ανώγεια της ιστορίας, της παιδείας, του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, των ανθρώπων. Και οι άνθρωποι είναι που στένουν τον τόπο. Οι άνθρωποι είναι που καλούνται να πάρουν το χθες, να το προσφέρουν στο σήμερα και να ανοίξουν με όσο κόπο επιτρέπει ο Θεός, το δρόμο για το αύριο. Οι άνθρωποι όμως για να οδηγηθούν και να οδηγήσουν χρειάζονται τρεις βασικούς πυλώνες. Την ομόνοια, την ασφάλεια και την παιδεία. Αυτούς τους πυλώνες εμείς εδώ στα Ανώγεια τους διατηρούμε και συνεχώς τους επιμελούμαστε.

Η επιλογή του φίλου μας Μανόλη Σφακιανάκη, να μας επιτρέψει να φιλοξενήσουμε την προσπάθεια του και το πρόγραμμα του για την υποστήριξη όλων μας και κυρίως των νέων μας σε όλη τη χώρα, σχετικά με την τριβή και τη σχέση τους με το αναγκαίο εργαλείο που λέγεται υπολογιστής και διαδίκτυο, είναι πέρα από τιμή και μια ευθύνη ώστε να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά πως η Ελλάδα είναι μια γειτονιά στην οποία οφείλουμε να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο.

 

Είναι η χώρα μας μια πόρτα που οδηγεί στην εστία που όλοι έχουμε ανάγκη, όχι μόνο για να υπάρχουμε αλλά και για να αφήνουμε πίσω μας όλα τα καλά. Και αυτό που ξεκινάει σήμερα στα Ανώγεια με τον αδερφό μας Μανόλη είναι καλό. Καλό για όλους μας μιας και έχει σχέση με την καθημερινότητα μας, αλλά και τις επιταγές ενός σύγχρονου κόσμου που απαιτεί όμως ιδιαίτερη προσοχή. Συν θεό λοιπόν και συν προσοχή, συν αλληλεγγύη και συν ομόνοια, εμείς εδώ από τα Ανώγεια ανοίγουμε  ακόμη μια φορά την αγκαλιά μας ώστε να φωλιάσει το καλό. Ευχαριστούμε το στρατηγό και όλους όσοι συνεπικουρούν το έργο του μα πάνω από όλους ευχαριστούμε το θεό που μας επιτρέπει το φως..”

Εμμανουήλ Σφακιανάκης

” Αναπτύσσουμε σιγά σιγά και πιλοτικά τον προγραμματισμό από τα Ανώγεια και τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία με στόχο να απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά με προγραμματισμό και εν συνεχεία με την ρομποτική..”

“Καταρχήν ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και έχουν έρθει εδώ για να στηρίξουν το πρόγραμμα. Εννοείται ότι ο π.Ανδρέας έχει κάνει θαύματα, αυτό το βλέπετε όλοι σας. Όταν του το είπα πριν λίγο καιρό ότι θα ξεκινήσω από τα Ανώγεια και θέλω να φτιάξεις το σπίτι του CSI στάθηκε αμέσως δίπλα μου με όλες τους τις δυνάμεις. Εσείς τα παιδιά πρέπει να μπείτε σε αυτόν τον κόσμο της εκμάθησης κώδικα παράλληλα με το σχολείο σας. Όπως είπε και ο πρόεδρος Ομπάμα 20 μέρες πριν αποχωρήσει, όποιος δεν γνωρίζει προγραμματισμό θα έχει πλέον πρόβλημα στη ζωή του και ειδικά τα νέα παιδιά. Το CSI είναι ένα Ινστιτούτο γνώσης και πληροφορικής. Αναπτύσσουμε σιγά σιγά και πιλοτικά τον προγραμματισμό από τα Ανώγεια και τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία με στόχο να απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά με προγραμματισμό και εν συνεχεία με την ρομποτική που καθυστερεί λίγο γιατί για να αγοραστούν τα ρομποτάκια χρειάζονται χιλιάδες ευρώ τα οποία πιστεύω ο Θεός θα στείλει, για να μπορέσουμε να κάνουμε την αρχή ξανά από τα Ανώγεια και στα ρομπότ και στη συνέχεια να πάμε και στις άλλες πόλεις.

Το όραμα μας είναι να βρούμε νέα ταλέντα από τη χώρα μας για να μπορέσουμε να τα εξελίξουμε σε όλο τον κόσμο. Και στην προηγούμενη δουλειά που ήμουν έβλεπα ότι τα νέα παιδιά έχουν έφεση στην πληροφορική. Όμως όταν ένα παιδί είναι από τα Ανώγεια, την Ανάφη και αλλού, δεν έχει ευκαιρίες να μάθει προγραμματισμό. Έτσι λοιπόν εμείς θα προσεγγίσουμε αυτά τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν στην πληροφορική και έχουμε τον τρόπο να τα σπρώξουμε σε νέες αγορές και γνώσεις, παράλληλα με υποτροφίες που έχουμε και στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερες.

 

Το CSI σήμερα πήρε σάρκα και οστά. Ήδη τώρα που μιλάμε υπάρχουν συνδεδεμένοι οι άλλοι φίλοι από Καστοριά, Αμοργό, από Ανάφη και Φυλή. Όπως είπε και ο π.Ανδρέας, η Ελλάδα να γίνει μια γειτονιά. Πιστεύω σε τρεις μήνες που θα αναπτυχθεί το CSI περισσότερο, θα είστε εδώ σε μια οθόνη και θα βλέπετε όλη τη χώρα. Θα είμαστε σε 52 νομούς με τα παιδιά που θέλουν και ενδιαφέρονται μετά το σχολείο τους να μαθαίνουν Πληροφορική. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά..”

 Χρήστος Παππούς

” Είναι σημαδιακό ότι από τα ιστορικά Ανώγεια ξεκινάει αυτό το πρόγραμμα και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία..”

“Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, πρώτα τον π.Ανδρέα και στη συνέχεια το φίλο δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη που είναι και αυτός καθηγητής, εγώ Φυσικός αυτός Μαθηματικός. Τον στρατηγό μας Μανόλη Σφακιανάκη, τον κύριο Νάκο, όλους και όλες εσάς. Μα πάνω από όλα στο φίλο και αντιδήμαρχο μου κ.Χατζητρακόση που είναι και πρόεδρος επιτροπής παιδείας που είναι τώρα στο δήμο Φυλής. Και στα παιδιά που έχουν την υπομονή στο δήμο μου για να έρθουν σε επαφή με τα Ανώγεια. Να ευχηθώ καλή αρχή. Όλα τα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά. Είναι σημαδιακό ότι από τα ιστορικά Ανώγεια ξεκινάει αυτό το πρόγραμμα και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία..”

Εμμανουήλ Καλλέργης

“Θα είμαστε δίπλα σε εσάς και στον π.Ανδρέα για οτιδήποτε χρειαστεί για το CSI καθώς όλοι στον Δήμο Ανωγείων το θεωρούμε ως εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της περιοχής μας. .”

“Σας καλωσορίζω στρατηγέ και εσάς και ολόκληρη την ομάδα σας και σας ευχαριστώ που επιλέξατε τα Ανώγεια για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι θετικό ιδιαίτερα βέβαια για τα νέα παιδιά στα οποία δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία γνώσης, κάτι το οποίο θα φανεί και στην πορεία του προγράμματος που είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχει. Θα είμαστε δίπλα σε εσάς και στον π.Ανδρέα για οτιδήποτε χρειαστεί για το CSI καθώς όλοι στον Δήμο Ανωγείων το θεωρούμε ως εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της περιοχής μας. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά..”

Μετά την εκδήλωση παρατέθηκε τραπέζι στην παραδοσιακή ταβέρνα “Αροδαμός”. Τα αυθεντικά Ανωγειανά εδέσματα συνόδευσε υπέροχα με το μαντολίνο και τη φωνή του ο  γαμπρός του π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη Βασίλης Σωπασής, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ξεκίνημα από τα Ανώγεια της εκμάθησης κώδικα και ρομποτικής, που σίγουρα θα δώσει διεξόδους αλλά και ευκαιρίες στα νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Λευτέρης Μπέρκης, αφιέρωσε μια προσωπική του μαντινάδα για την περίσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 “Από τα Ανώγεια ξεκινά κάθε καλό στον τόπο,

γιατί είναι πάντα ανοιχτά, τα μάθια των ανθρώπων..”

 

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανωγείων από τον Δήμαρχο Ανωγείων Καλλέργη Μανόλη και ξεκινούν άμεσα οι σχετικές εργασίες οι οποίες θα διαρκέσουν δυο μήνες για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και αστικού εξοπλισμού της παιδικής χαράς του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Ανωγείων.

Η ανάδοχος εταιρεία JoyMachine με κόστος 49.432,60 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας σε συνοπτικό διαγωνισμό στον οποίο μειοδότησε με έκπτωση 33%, θα εγκαταστήσει κούνια νηπίων διθέσια ξύλινη, παιχνίδι ελατήριου ζωάκι, τραμπάλα ελατηρίων ζωάκι, θεματικό σύνθετο νηπίων, δίφυλλη και μονόφυλλη πόρτα περίφραξης με κλειδαριά, ξύλινη περίφραξη, συντήρηση και επιδιόρθωση σε παγκάκια από σκυρόδεμα, κάδος απορριμμάτων, βρύση σωλήνας με τραπεζάκι, προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, προμήθεια και εφαρμογή αντισκωρικής βαφής βάσης για περίφραξη, προμήθεια και εφαρμογή βαφής περίφραξης, προμήθεια και τοποθέτηση κιόσκι οκτάγωνο, προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας, προμήθεια και τοποθέτηση κάγκελου προς επιδιόρθωση υπάρχουσας περίφραξης, προμήθεια και τοποθέτηση πλακών λιθόστρωσης για διαμόρφωση χώρων.

Ο Δήμος πιστεύει  ότι θα γίνει μια σωστή παρέμβαση στον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Φωτογραφία:Μανόλης Σαμόλης

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  της , Πρόληψη και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, διοργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με την οδοντίατρο κ.Αλίκη Χατζογιάννη και τους συνεργάτες της, ενημερωτική ομιλία με θέμα “Δόντια και Γενική Υγεία”, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Η ομιλία αφορούσε την υγεία των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας και πόσο επηρεάζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Αναφέρθηκε το πρόβλημα της ουλίτιδας ,της περιοδοντίτιδας ,της επίμονης δυσοσμίας και άλλων παθήσεων που ταλαιπωρούν το νεότερο και το γηραιότερο πληθυσμό ,πως συνδέονται  με τη γενική υγεία και ποιοι είναι οι  τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Αναλύθηκε πως η κατάσταση των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας επηρεάζει σωματικές παθήσεις (πνευμονοπάθεια, καρδιοπάθεια , σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθεια, παθήσεις του ήπατος ,κ.α.) και πότε αποτελεί  προοιωνό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι παθολογικό συμβαίνει στον οργανισμό μας.

Τέλος, επισημάνθηκε η σωστή καθημερινή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας και ο απαραίτητος οδοντιατρικός έλεγχος κάθε έξι (6) μήνες.

Η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστεί θερμά την οδοντίατρο κ. Αλίκη  Χατζογιάννη για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας, συμβάλλοντας έτσι στο έργο της υπηρεσίας μας.

Παρουσία του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του πρώην γερουσιαστή των Η.Π.Α και προέδρου της Ελληνοαμερικανικής ένωσης Αθήνας Κρις Σπύρου, καθώς και του Κωνσταντίνου Νάκου της εταιρείας Cosmolearn  θα γίνουν αύριο Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ τα εγκαίνια του παραρτήματος του CSI Institute στα Ανώγεια, στην ειδική αίθουσα που διαμόρφωσε ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης και το Εργαστήρι Γνώσης της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου, που συνεργάζεται άμεσα με τον πρόεδρο του Δ.Σ του CSI Αντιστράτηγο ε.α Εμμανουήλ Σφακιανάκη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης αλλά και φορείς και προσωπικότητες της ευρύτερης περιοχής και της Κρήτης γενικότερα. Στα εγκαίνια μήνυμα θα αποστείλει διαδικτυακά ο κ.Σφακιανάκης, ενώ για το πρόγραμμα που ξεκινάει από τα Ανώγεια θα μιλήσει και ο π.Ανδρέας.

 

Το CSI  Institute ξεκινάει προς πέντε προορισμούς, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας, και συγκεκριμένα τα παιδιά των περιοχών των Ανωγείων, της Αμοργού, και των Δήμων Φυλής, Πλατανιά και Καστοριάς. Πιλοτικά, αρχικά στον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Εκμάθηση Κώδικα), και στη συνέχεια στη Ρομποτική, μέσω ειδικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους μέσω του Διαδικτύου και της ειδικής Πλατφόρμας BlackBoard, η οποία χρησιμοποιείται διεθνώς από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η πλατφόρμα Blackboard, παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία του Κ. Νάκου Κωνσταντίνου, Cosmolearn, για να επιμορφωθούν τα παιδιά εξ αποστάσεως και στις έδρες των σχολείων τους, απογευματινές ώρες και μετά τα πρωινά τους μαθήματα, εθελοντικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Αετός για την 6η αγωνιστική της Α’ΕΠΣΡ, εκτός έδρας στο Ατσιπόπουλο με αντίπαλο την τοπική Ε.Α.Π, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με δυο ακυρωθέντα γκολ για την ομάδα μας, σε φάσεις που οδήγησαν στις αποβολές του Μανόλη Σπαχή και του Γιώργου Χαραλαμπάκη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54′ από τον Μιχάλη Καργάκη, αφήνοντας τον Αετό στους 7 βαθμούς και με αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Σύμφωνα και με πληροφορίες ο Αετός θα ζητήσει την εξαίρεση των Ρεθυμνιωτών διαιτητών από τα παιχνίδια του, μετά τα πολλά παράπονα που άφησε η διαιτησία του Γιώργου Δασκαλομαρκάκη και των βοηθών του Φραγκιαδάκη και Καλυβιανάκη. Ο διαιτητής διέκοψε μάλιστα για 20 λεπτά τον αγώνα ζητώντας και αστυνομική προστασία χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για αυτό.

 

Στην αναμέτρηση πάντως υπήρχε κάλυψη, με την κάμερα του Μιχάλη Χαριτάκη και το μοντάζ από τον Γιώργο Στεφανάκη που δημοσίευσαν τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης στη σελίδα τους στο Facebook ‘Γκολ από το Ρέθυμνο”. Το βίντεο του αγώνα αναδημοσιεύει και η ΑΝΩΓΗ, ώστε και εσείς να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Όπως φαίνεται πάντως από το βίντεο ο Αετός έχει δίκιο στην φάση του 59′ και στο γκολ του Μανόλη Σπαχή που ακυρώθηκε λανθασμένα. Στην φάση του 64′ ο Σπαχής πετυχαίνει γκολ μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα στο σουτ του Αεράκη, αλλά όπως φαίνεται στην φάση ο επιθετικός του Αετού οριακά είναι ακάλυπτος οπότε ορθώς ακυρώνεται το γκολ. Ο Αετός διαμαρτύρεται και για δυο περιπτώσεις πέναλτι σε φάσεις πάνω στον Νύκταρη στα 46′ και το 87’ με πιο επιλήψιμη να δείχνει η δεύτερη σε δύσκολες πάντως περιπτώσεις για τον διαιτητή. Όπως και να έχει ο Αετός θα στερηθεί των υπηρεσιών των δυο αρχηγών του Μ.Σπαχή και Γ.Χαραλαμπάκη που ξέφυγαν από τα όρια στις διαμαρτυρίες τους και θα τιμωρηθούν προφανώς με περισσότερες από μια αγωνιστικές, γεγονός που λόγω της πείρας τους θα έπρεπε να είχαν αποφύγει. Ο Αετός κινδύνευσε ακόμα και με διάλυση στο παρελθόν από ένα παιχνίδι με λάθος αποφάσεις του διαιτητή και η ομάδα πρέπει πέραν του ότι θα διαμαρτυρηθεί για ένα διαιτητή που εμφανίστηκε ανεπαρκής σε μια αναμέτρηση, να κάνει συστάσεις στις ποδοσφαιριστές της για μεγαλύτερη προσοχή στον πειθαρχικό έλεγχο. Εν κατακλείδι και ολοκληρώνοντας ως “Α” την άποψη μας ο Αετός δεν θα είχε φύγει ηττημένος από το Ατσιπόπουλο αν δεν υπήρχαν οι δυο αποβολές, έστω και με κόντρα διαιτησία.

 

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

-->