Archive for Απριλίου 2014

Επίσκεψη στα Ανώγεια θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαΐου στις 12 μ.μ  η παράταξη ”Ανυπόταχτη Κρήτη: Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”, με επικεφαλείς τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου  κ.Τσαγλιώτη και Ηρακλείου κ. Παπακανάκη.

Τα μέλη του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  θα κάνουν μια μικρή περιοδεία στο χωριό όπου θα συνομιλήσουν με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνει η παράταξη για την επίλυση τους.

Με δελτίο Τύπου που απέστειλαν στην “ΑνωΓη”ενημερώνουν τους κατοίκους για την επίσκεψη και δίνουν ένα μικρό στίγμα των θέσεων  και των αρχών που πρεσβεύουν.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

 

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες της παράταξης “ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”. Την Κυριακή 4 Μάη στις 12:00 κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλείς τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου Γ. Τσαγλιώτη και Ηρακλείου Ν. Παπακανάκη θα βρεθεί στα Ανώγεια για να συνομιλήσουν με   τους κατοίκους του χωριού και να μοιράσουν προεκλογικό υλικό.

Τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, η αρπαγή των βουνών και των νερών της Κρήτη απασχολούν την παράταξη. Τονίζουμε ότι: “Είμαστε αντίθετοι στη λεηλασία της Κρήτης από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών,των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια απειλούν το νησί.

Τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης θα πρέπει να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές στο ίδιο το νησί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η ελευθερία του εμπορίου και το «σκληρό» ευρώ διευκολύνουν τους μεγαλοεισαγωγείς να πλημμυρίζουν την αγορά με απεριόριστες ποσότητες αγροτικών προϊόντων και να εξολοθρεύουν τους ντόπιους παραγωγούς. Οι εξαγωγές από πολλούς, σχετικά μικρούς εξαγωγείς – μεσάζοντες, είναι αναποτελεσματικές και δαπανηρές. Τα μεταφορικά έξοδα είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την αξία των εμπορευμάτων. Την υπόθεση πρέπει να αναλάβει ένας ενιαίος κρατικο-συνεταιριστικός οργανισμός που λόγω του μεγέθους του και των ποσοτήτων που θα διακινεί θα επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας. Και δεν θα περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη.

 

Δεν είμαστε με τον Καλλικράτη και το τοπικό κράτος που εφορμά κατά του λαού. Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση, με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με «λευκή επιταγή» για πέντε χρόνια

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί μια τέτοια πολιτική προς όφελος του λαού, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς απαιτείται η άρνηση πληρωμής του χρέους και η διαγραφή του, η μονομερής κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση. Να διώξουμε την τρόικα και κάθε κηδεμόνα. Να αγωνιστούμε για αποδέσμευση από το Ευρώ και την Ε.Ε.

Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά αυτό που έγραφε ο μεγάλος Κρητικός Σταύρος Καλλέργης, ο πρώτος Έλληνας σοσιαλιστής: “έκαστος διά πάντας και πάντες δι’ έκαστον

 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΑνωΓη  είναι από  την μουσική παράσταση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 26 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο ”Θωρώ τον Ουρανό Γελά”.

Η παράσταση αφιερωμένη στην κρητική μουσική και χορευτική παράδοση εμπεριείχε φυσικά και Ανωγειανό ”χρώμα” με την παρουσία αντιπροσωπείας από το χωριό μας που αποθεώθηκε από το κοινό.

Στην λύρα βλέπετε τον Γιώργη Φασουλά (Χουμά) στο λαούτο τον Κώστα Καλλέργη (Κουρούπη) και στο μαντολίνο τον Γιώργη Βρέντζο (Κάτη), ενώ μαντινάδες είπαν οι δυο γνωστοί μαντιναδολόγοι μας Γιάννης Αεράκης ή Πολογιάννης και Γιώργης  Μπέρκης ή Κατσούγκρης με τη παρουσία εκεί και του Λευτέρη Αεράκη.

Και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την αιγίδα και του Δήμου Ανωγείων θα γιορτάσει την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο ιερό βουνό του Ψηλορείτη καλώντας ντόπιους αλλά και επισκέπτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και την φιλοξενία του τόπου μας.

Θα υπάρξουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην θέση ”Κουραδόβρυση” μετά τις 12 μ.μ την ερχόμενη Πέμπτη 1 Μαΐου ,όπως μουσική από καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Κοντόκαλος,ο Χάρης Φασουλάς και ο Αντώνης Χαριτάκης, προσφορά στον κόσμο της γνωστής Ανωγειανής μακαρονάδας με αθότυρο, κρασί, παιχνίδια για τα παιδιά, βόλτες με εκπαιδευτικά άλογα πόνι και πολλά άλλα.

Ο κόσμος που θα θέλει να ψήσει δικό του κρέας στο βουνό θα μπορεί να το κάνει με τους διοργανωτές να του παρέχουν τα απαραίτητα ξύλα.

Σίγουρα μια εμπειρία μοναδική που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση.

 

“Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου έχει ως εξής:

”Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων  διοργανώνει γιορτή Πρωτομαγιάς στη θέση ”Κουραδόβρυση” ,σε ένα καταπράσινο τοπίο στους πρόποδες του Ψηλορείτη,λίγο πριν τον Ναό του Αγίου Υακίνθου ,υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων, με ώρα  έναρξης στις 12 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να:
• να απολαύσει άφθονο κρασί
• να διασκεδάσει με παραδοσιακή Κρητική μουσική από τους : Χάρη Φασουλά &Αντώνη Κοντόκαλο& Γιώργη Μπαμπάτση, Δημήτρη Ξυλούρη, Αντώνη & Μανώλη Χαριτάκη.
• να γευτεί τα παραδοσιακά μακαρόνια με ανθότυρο και άλλα τοπικά εδέσματα
παράλληλα και κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιούνται αρκετές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως:
• Ποδόσφαιρο
• Βόλτα με εκπαιδευτικά Άλογα Πόνι από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης
• Δημιουργική Απασχόληση μικρών παιδιών από έμπειρο γυμναστή και έμπειρη νηπιαγωγό
• Αθλοπαιδιές
Σημαντικές επισημάνσεις:
Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα υπάρχουν:
• φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης
• παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) για την κάλυψη έκτακτων περιστατικών
• παρουσία του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Ανωγείων
• ξύλα που θα παραχωρούνται στους επισκέπτες για το ψήσιμο κρεατικών και άλλων τροφίμων
• Αναψυκτήριο και θα προσφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής καφές – αναψυκτικά – παγωτά (τα έσοδα του θα διατεθούν υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων)
Ελάτε να γιορτάσουμε την Άνοιξη!”

 

“Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Επιδίωξα η επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μου να γίνει με βάση τη γνώση, την επιθυμία για προσφορά, τη διάθεση για σκληρή δουλειά. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εμπειρία συμμετοχής και ενδιαφέρον για τα κοινά. Σκοπός μας, να συνθέσουμε μια ομάδα δυναμική, ένα σύνολο αποτελεσματικό και λειτουργικό, που θα εργάζεται προγραμματισμένα και συντονισμένα για την επίτευξη των κοινών στόχων. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο.

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ )

 

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ – ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ  ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΑΚΑΝΑΛΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ – ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΥΒΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΞΗΜΕΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΣΑΜΟΛΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΣΠΑΧΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΧΑΧΛΙΟΥΤΗ – ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)

 

Τα προηγούμενα χρόνια αποδείξαμε ότι έχουμε Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη των Ανωγείων. Παρά την κρίση, υλοποιούμε αταλάντευτα, παράλληλα με το κοινωνικό έργο, ένα πλούσιο και οραματικό αναπτυξιακό σχεδιασμό. Το Σχέδιο και το Όραμά μας για τ’ Ανώγεια και η διεκδικητικότητά μας για τους Ανωγειανούς αποτελούν το εχέγγυό μας για την επόμενη περίοδο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την αναπτυξιακή πορεία των Ανωγείων εφαρμόζοντας ταυτόχρονα δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. “

Με Σεβασμό και Εκτίμηση

Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανωγείων

 

Με ένα ψηφοδέλτιο που κινείτε στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς ο  Μαθηματικός Μανόλης Καλλέργης θα διεκδικήσει την ψήφο των Ανωγειανών για την Δημαρχία.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης ”Δημοτική Προοδευτική Κίνηση : Ανώγεια Μπροστά” κατατέθηκε και αποτελείτε από 17 συνολικά υποψηφίους.

 

Τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων έχουν ως εξής:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΩΓΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

 

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

(υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

1.  Αεράκης Γιάννης του Γεωργίου (Πολιός)

2.  Δραμουντάνη Μαρία του Αντωνίου

3.  Καλλέργη – Ψωμά Ειρήνη του Νικολάου

4.  Κονιός Δημήτριος του Χαραλάμπους

5.  Κουτάντος   Σωκράτης του Βασιλείου

6.  Μανουράς  Γεώργιος του Εμμανουήλ

7.  Μπαγκέρη-Σταυρακάκη Μαρία του Βασιλείου

8.  Νταγιαντάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου

9.  Ξυλούρης Γεώργιος του Πολυδώρου (Καψής)

10.      Πασπαράκης   Δημήτριος του Νικολάου

11.      Πλουσή Αγάπη του Στεφάνου

12.      Σαλούστρου Χαρά του Σοφοκλή (Ντίνα)

13.      Σκουλάς   Ιωάννης   του Γεωργίου  (Γιαγκος)

14.      Σμπώκος Βασίλειος του Μιχαήλ

15.      Σουλτάτος Ζαχαρίας του Κωνσταντίνου

16.      Σπιθούρη-Καλλέργη  Μαρίνα του Εμμανουήλ

17.      Χαιρέτης Αναστάσιος του Κωνσταντίνου

Στα μηνύματα και τις παρακαταθήκες που αφήνουν πίσω τους ήρωες όπως ο Παπα-Γιάννης Σκουλάς αναφέρθηκε με αποκλειστικές δηλώσεις  του στην ΑνωΓη ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το πέρας  των αποκαλυπτηρίων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

”Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα Ανώγεια για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπά Γιάννη Σκουλά. Από όσα γνώριζα αλλά και από αυτά που άκουσα και έμαθα σήμερα,ο Παπά Γιάννης ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής που εξέφρασε γνήσια αξίες διαχρονικές της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας. Για την ελευθερία, για τον αγώνα, για την απελευθέρωση, για την δικαιοσύνη και τελικά για την ανθρωπιά.

Αυτοί είναι οι αγώνες που κρατάνε μια παράδοση και μια δύναμη για να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές όπως περνάει και σήμερα η πατρίδα και να κατανοήσουμε ίσως και κάτι βαθύτερο,  ότι ο αγώνας για μια ανεξάρτητη Ελλάδα δεν είναι μόνο ενάντια σε ένα κατακτητή αλλά είναι για να σταθούμε στα δικά μας πόδια, να επενδύσουμε σε όλες τις αρετές που έχει ο λαός μας, να στηρίξουμε τη δική μας παραγωγή και να πιστέψουμε επιτέλους στις δυνατότητες μας…”.

-->