Archive for Ιουνίου 2020

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στον κόσμο των Ανωγείων η απαξίωση που βιώνει η περιοχή από τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου που με σταθερό ρυθμό τα τελευταίο χρόνο  μειώνουν δραματικά τα δρομολόγια τους από και προς το χωριό μας. Την κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνει η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει το ΚΤΕΛ την εποχή του κορονοίού που ετοιμάζει και άλλες περικοπές με πρώτα “θύματα” την ενδοχώρα της Κρήτης, αν η Κυβέρνηση δεν σκύψει πάνω από το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Τα οικονομικά προβλήματα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου και Λασιθίου αναδείχτηκαν πριν δυο εβδομάδες από Ηρακλειώτικα Μ.Μ.Ε χωρίς όπως φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί φως στην άκρη του τούνελ.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο τα δρομολόγια που αφορούν τα Ανώγεια είναι μόνο δυο (!) τις καθημερινές και συγκεκριμένα αφορά ένα λεωφορείο που φεύγει στις 7.30 το πρωί από Ανώγεια για Ηράκλειο και ένα που έρχεται από Ηράκλειο στα Ανώγεια στις 3.30 μ.μ Το Σάββατο υπάρχει ένα μόνο λεωφορείο που έρχεται από Ηράκλειο στις 3 μ.μ. Την Κυριακή δεν υπάρχουν δρομολόγια! Η κατάσταση αναμένεται να παγιωθεί το καλοκαίρι όπου ο τουρισμός δεν αναμένεται να δώσει την απαραίτητη ώθηση στα υπεραστικά δρομολόγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω περικοπές στα δρομολόγια προς Ανώγεια, σε δυο ημέρες από τις καθημερινές ώστε να διακοπεί το απογευματινό δρομολόγιο τώρα που ολοκληρώθηκαν και τα σχολικά μαθήματα! Είναι ένα σενάριο που αν επιβεβαιωθεί μπορεί μεν να μην δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά με την έναρξη της χειμερινής περιόδου θα αποκόψει για τα καλά τα Ανώγεια από το Ηράκλειο που είναι η κύρια πόλη που δρουν και κινούνται οι Ανωγειανοί καθώς αν και ανήκουν στο Νομό Ρεθύμνου το Μεγάλο Κάστρο βρίσκεται στην μισή σχεδόν απόσταση από ότι η πόλη του Ρεθύμνου.

Το θέμα αφορά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας καθώς πέραν των μετακινήσεων των ανθρώπων, στα Ανώγεια καταφτάνουν καθημερινά δέματα των ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις του χωριού, ενώ πολλά είναι και τα παιδιά που μετακινούνται το χειμώνα για ιδιωτικά φροντιστήρια και σχολές. Φυσικά ο πλέον πληττόμενος πληθυσμός θα είναι οι ηλικιωμένοι που μετακινούνταν τόσα χρόνια με ασφάλεια και άνεση και πλέον δύσκολα προσαρμόζουν το πρόγραμμα τους με μόλις ένα λεωφορείο να φτάνει στα Ανώγεια το μεσημέρι. Στα 67 χρόνια λειτουργίας του ΚΤΕΛ η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων το στήριξε με κάθε τρόπο, και θεωρούμε ότι  οφείλουν έστω και σε αυτές τις δύσκολες εποχές να μην αποκόψουν το χωριό από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης.

Θυμίζουμε ότι παλιότερα από τα Ανώγεια έφευγαν καθημερινά 5 λεωφορεία προς Ηράκλειο και αντίστοιχα πέντε δρομολόγια γινόταν από Ηράκλειο προς Ανώγεια, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή κατάσταση είναι ένα βήμα πριν το οριστικό τέλος αυτής της σύνδεσης.

Καλούμε τον κόσμο των Ανωγείων να ευαισθητοποιηθεί για αυτό το σημαντικό θέμα που πλήττει γενικότερα την οικονομία της περιοχής μας. Επίσης καλούμε τη δημοτική αρχή και όλους τους άλλους φορείς της περιοχής να πιέσουν με κάθε τρόπο να μην σταματήσει αυτή η σύνδεση, αλλά αντίθετα να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Τέλος απευθύνουμε έκκληση και προς τον συγχωριανό μας Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη να προσπαθήσει να βρει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, όχι μόνο για την περιοχή των Ανωγείων αλλά για όλη την επαρχία και την ενδοχώρα της Κρήτης που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Παρόμοια έκκληση απευθύνουμε και προς τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Εμμανουήλ Χαχλιούτη.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΩΓΗ θα επανέλθει στο ζήτημα, ελπίζοντας σε άμεσα καλύτερα νέα που θα δώσουν τέλος στην έντονη ανησυχία που επικρατεί στο χωριό, δείγμα της οποίας είναι και τα πολλά μηνύματα συγχωριανών μας προς την εφημερίδα μας  για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους , εγγεγραμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την  Δευτέρα  29/06/2020  και τελειώνει  την Δευτέρα 06/07 /2020.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται – αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης , από πιστοποιημένους χρήστες εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν  μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Οι προτεινόμενες θέσεις για Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Ανωγείων είναι οι εξής:

ΥΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

1

ΥΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

1

ΥΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

4

ΥΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

1

ΔΕ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

1

ΔΕ

ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

1

ΔΕ

ΚΛΗΤΗΡΩΝ – ΟΔΗΓΩΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1

ΔΕ

ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ’ ή Δ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1

ΤΕ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

1

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

1

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

1

ΤΕ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

1

ΤΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1

ΤΕ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1

ΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1

ΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

1

ΠΕ

ΔΑΣΚΑΛΩΝ

1

ΠΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

1

ΠΕ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

ΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

2

ΠΕ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

4

ΠΕ/ΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1

 

“Η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανωγείων, επαναπροκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων.

Ο διαγωνισμός θα γίνει δημόσια, σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Ανωγείων,στις  3 Αυγούστου 2020, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέχρι 3/8/2020 και ώρα 10:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, από την οποία μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού, να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, στο τηλέφωνο 697-6134192.”

ΑΝΩΓΕΙΑ 30/6/2020

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Εμμανουήλ Κοντογιάννης.

Ελάτε να βιώσετε άλλη μία μυσταγωγική λειτουργία, μέσα στη δροσιά του Ψηλορείτη με το φως των κεριών!

Η πνευματικότητα της βραδιάς θα ενωθεί με τις μαγικές γυναικείες φωνές της χορωδίας «Θύραθεν».

Ιερουργούντος του Ιερέως Ανδρέα Κεφαλογιάννη και θα ψάλει ο Βασίλης Δραμουντάνης υπό το φως των κεριών!

Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:00
Στον Ναό του Αγίου Υακίνθου – Ανώγεια

 Ενημερώνουμε όλους τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους ότι  το IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 7026/441/26.06.2020 Απόφαση του Δ.Σ. ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και φακέλου αίτησης και δικαιολογητικών και την τροποποίηση στα αντίστοιχα πεδία της με Α.Π. 660/4/16980/10.06.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση»,  με κωδικό ΟΠΣ 5002212 (αρ. πρωτ. 6998/439/11-06-2020 Απόφαση ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ):

Νέα καταληκτική ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων:  έως και 06/07/2020 (ώρα 11:00 π.μ.)

Νέα καταληκτική ημερομηνία Υποβολής Φακέλου Αίτησης και Δικαιολογητικών: έως και 10/07/2020

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.

Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 10/07/2020 στη διεύθυνση :  Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 111 43 Αθήνα  (Κεντρική Γραμματεία – 2ος Όροφος),  με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση.

Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.

Ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τους όρους της θα παρέχονται στα τηλέφωνα: 213-131-4657, 213-131-4620, 213-131-4528, 213-131-4526,  213-131-4638, 213-131-4648, 213-131-4644, 213-131-4639, 213-131-4645, 213-131-4534, 213-131-4640  κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Πληροφορίες σχετικά με την τεχνική υποστήριξη για την ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων θα παρέχονται στο τηλέφωνο 213-131-4633 κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

 Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να   απευθυνθείτε στο ΚΔΒΜ Δ.Ανωγείων, τηλ.2834031411  , Ειρήνη Θεοφανάκη.                                                             

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->