Archive for Μαΐου 2013

Τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου το μεγαλύτερο τμήμα της Κρήτης θα μπει στην ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση καθώς οι πομποί από Μαλάξα στα Χανιά  και Ρογδιά στο Ηράκλειο  θα διακόψουν το αναλογικό σήμα και θα φέρουν στις οθόνες μας την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου.

Τα Ανώγεια συμπεριλαμβάνονται στο τμήμα της Κρήτης που θα μπει τον Ιούνιο στην ψηφιακή εποχή και αυτό θα βοηθήσει σε καλύτερο σήμα σε αρκετές περιοχές του χωριού (κυρίως στο Περαχώρι) που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την λήψη αρκετών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας.

Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν στην ψηφιακή εποχή είναι να προμηθευτούν άμεσα ένα  ψηφιακό  αποκωδικοποιητή  DIGEA εκτός και αν έχουν αγοράσει την τηλεόραση τους μετά τον Οκτώβριο του 2009 οπότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι ήδη ενσωματωμένος στην συσκευή τους.

Στα Ανώγεια μπορείτε να προμηθευτείτε τον αποκωδικοποιητή σας από το κατάστημα της SPACEPHONE στο χωριό με τις τιμές να κυμαίνονται ανάλογα την συσκευή από 25 έως 35 ευρώ.

Διάφορες χρήσιμες πληροφορίες:

Τι χρειάζεται ο καταναλωτής για να βλέπει ψηφιακά;

-Να ανήκει σε περιοχή κάλυψης

– Να έχει στραμμένη την κεραία του προς το ψηφιακό κέντρο εκπομπής («Ρογδιά» ή «Μαλάξα»)

– Να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό:

– Τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ο καταναλωτής έχει αγοράσει την τηλεόρασή του από τον Οκτώβριο 2009 και έπειτα, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4.

ή

Εξωτερικό αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή Η.264:

Εάν η τηλεόραση είναι μία κλασσική αναλογική (CRT – όχι επίπεδη, «κουτί»), τότε:

αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής (SD – Standard Definition) με υποδοχή SCART (μαύρο βύσμα) ή RCA (βύσμα με 3 χρώματα- κίτρινο, άσπρο, κόκκινο).

Εάν η τηλεόραση είναι LCD ή PLASMA (επίπεδη τηλεόραση), τότε:

συνιστάται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI (πλακέ υποδοχή) που προσφέρει μέγιστη ποιότητα θέασης.

ή

Κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4:

Στο εμπόριο υπάρχουν κάρτες, γνωστές και ως μοντούλες (modules), οι οποίες αποκωδικοποιούν το πρωτόκολλο MPEG4 AVC και το επανακωδικοποιούν σε σήμα VIDEO MPEG2. Με την τεχνολογία αυτή μπορεί να γίνει αναβάθμιση οποιασδήποτε τηλεόρασης έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG2 ή συσκευής ψηφιακού αποκωδικοποιητή MPEG2, εφόσον διαθέτουν κατάλληλη θύρα/εσοχή (Common Interface) που να υποστηρίζει τα DVB Common Interface Standards.

Προσοχή όμως! Όσοι από τους καταναλωτές έχουν σκοπό να προβούν σε αγορά τέτοιου είδους κάρτας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι όλες οι κάρτες συμβατές με όλες τις συσκευές. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν γνωρίζουν τον ακριβή τύπο της τηλεόρασής τους, έτσι ώστε στα σημεία πώλησης να τους ενημερώσει ο πωλητής για πιθανή ασυμβατότητα. Σε περίπτωση προβλημάτων, απευθύνονται στο κατάστημα αγοράς.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας κάρτα μετατροπής θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή των καναλιών.

ή

USB tuner – για λήψη των ψηφιακών καναλιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή:

Η χρήση κεραίας (συνήθως περιλαμβάνεται στη συσκευασία) είναι απαραίτητη.

Περιέχουν εσωτερική κεραία και τηλεχειριστήριο.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΕΡΑΙΑΣ!!!

Προσοχή! Δεν υπάρχουν ψηφιακά αξεσουάρ (βύσματα, καλώδια κτλ).

4.     Να συντονίσει τον δέκτη του (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) στις ανάλογες συχνότητες.

·        Για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά»:

Οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας  είναι:

–         37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της ΕΡΤ

–         24 (498 MHz), 25 (506 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της Digea

Οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας είναι:

–         38 (610 MHz), 61 (794 MHz)

·        Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»:

Οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι:

–         21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της ΕΡΤ

–         49 (698 MHz), 56 (794 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω της Digea

Οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας είναι:

–         38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

 

Με το σύνθημα “Τρέξε στα βήματα του Δία” διεξάγεται την Κυριακή, 2 Ιουνίου του 2013, για τέταρτο κατά σειρά χρόνο, ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη  “Psiloritis Race”.

Στον εφετινό αγώνα θα συμμετάσχουν περίπου 200 αθλητές  και αθλήτριες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η εκκίνηση του 4ου Αγώνα Ψηλορείτη ‘Psiloritis Race’ θα δοθεί την Κυριακή στις 07.30 από το Οροπέδιο της Νίδας, στα Ανώγεια ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί  στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο της συναρπαστικής διαδρομής οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ανέβουν στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος 2.456 μέτρων και εν συνεχεία θα κατέβουν στους πρόποδες του. Συνολικά θα διανύσουν 35 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 16.5 σε χώμα, 15.5 σε μονοπάτια και 3 σε άσφαλτο.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξάγονται επίσης δυο ειδικές διαδρομές μήκους 8.5 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό από τις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς προυποθέσεις  σε προηγούμενους αγώνες και μήκους 2 χιλιομέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Μέσα από πολύ έντονες εικόνες και σε ένα σκηνικό γεμάτο από εντυπωσιακές αντιθέσεις και θεαματικές μεταβολές οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ζήσουν και πάλι μια αλησμόνητη εμπειρία, η οποία διαρκεί συνολικά έξι ώρες.

Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν, αλλά και ξεπερνούν τα όρια τους, τρέχουν άλλοτε κάτω από τον καυτό ήλιο και άλλοτε και σε χιονισμένα μονοπάτια, περνούν δίπλα από το Ιδαίον Αντρον, ακούνε το κλάμα του Δία και τον θόρυβο από τις ασπίδες των Κουρητών,  βλέπουν το γάλα και το μέλι μέσα στο κέρας της Αμάλθειας και βιώνουν όλους τους μύθους της περιοχής.

Στον περυσινό αγώνα είχαν τερματίσει μαζί στην πρώτη θέση  σε χρόνο 3 ώρες, 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα ο ανεξάρτητος αθλητής Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος του Συλλόγου    Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

“Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμα μας είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη ” τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αγώνας Ψηλορείτη” Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Υποστηρικτές του “Psiloritis Race” είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, η ΑΝΕΚ LINES, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ Κρήτης, το Star Channel και άλλοι 47 τοπικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στους:

Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, 28310-35501, [email protected]

Βασίλη Σκουντή 6972004060, [email protected]

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση οργανώνει η Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Ανωγείων, σήμερα  Πέμπτη 20 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ στο Δημαρχείο ,με συζήτηση γύρω από τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και τις προτάσεις του Κόμματος για την εύρεση διεξόδου σε όλα τα θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι Περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ  κ. Στέλιος Ορφανός. Μετά την ομιλία του θα ακολουθήσει διάλογος με τους παρευρισκόμενους για τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα της Ελλάδας.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Ανωγείων έχει ως εξής:
 Η Κομματική Οργάνωση Ανωγείων σας καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ Πέμπτη 30 του Μάη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Λαϊκή Συμμαχία- Ο Λαός στην Εξουσία-Ο Σοσιαλισμός Αναγκαίος και Επίκαιρος

Διανομή τροφίμων έγινε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ανωγείων σε 55 οικογένειες. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν έπειτα από δωρεά του Νεοκλή και Αθηνάς Σαλούστρου. Το ζευγάρι αποφάσισε αντί να προσφέρει μπομπονιέρες στο γάμο τους να δωρίσει το ποσό των 500€ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανωγείων  καλεί τους γονείς που έχουν  παιδιά και τα οποία το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2013  είναι  δυόμιση χρονών (2 χρονων και 6 μηνων) να προσέλθουν στο Σταθμό για την εγγραφή τους για  το σχολικό ετος 2013-2014. Το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013.

Τελευταίο κάλεσμα αυτή την εβδομάδα από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ανωγείων προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν τακτοποιήσει τα χαρτιά τους για τις επιδοτήσεις λαδιού και ζώων ,με την καταληκτική πλέον ημερομηνία να είναι η ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου.

Η προθεσμία έληγε την προηγούμενη Παρασκευή αλλά φαίνεται ότι αρκετοί είναι αυτοί που αμέλησαν αυτή τη διαδικασία οπότε ο Συνεταιρισμός κατάφερε να πάρει παράταση μέχρι την Πέμπτη ώστε όλοι να προσέλθουν και να μην έχουν προβλήματα στο μέλλον με τις επιδοτήσεις τους.

Παρακαλούνται λοιπόν όλοι να προσέλθουν στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους τους δικαιούχους.

-->