Archive for Σεπτεμβρίου 2014

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου ξεκινάει το 2ο Σκακιστικό Πρωτάλημα Ανωγείων (εσωτερικό πρωτάθλημα ΣΟΑ). Σήμερα στα γραφεία του σωματείου παρουσία του Αντιπροέδρου του συλλόγου και διαιτητή της διοργάνωσης Μιχάλη Νταγιαντά και του Εφόρου Αγώνων του ΣΟ Ανωγείων Φασουλά Χαράλαμπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος με την χρήση του εγκαικριμένου από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) προγράμματος Swiss Manager.

Ήδη από την 1η αγωνιστική υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια και η μάχη για την κατάκτηση της κορυφής θα ανάψει για τα καλά. Αναλυτικά η κλήρωση του 1ου γύρου, έχει ως εξής:

FM Μαρής Ιωάννης (2022) – Φασουλάς Εμμανουήλ (1310)

Σαλούστρος Κώστας (1010) – Λυράκης Σταύρος (1893)

Νταγιαντάς Μανόλης (1612) – Μιρζάκ Βαλέρια (1005)

Νταγιαντάς Γεώργιος (1005) – Χαλκιάς Ιωάννης (1583)

Μέμος Ιωάννης (1494) – Σφυρή Ολυμπία (1005)

Κακαζιάνη Τζούλια (1000) – Χαιρέτης Γιώργος (1377)

Νταγιαντάς Δημήτριος (1294) – Κονιός Χαράλαμπος (1000)

Μέμου Ευαγγελία (1000) – Καλλέργης Γιώργης (1264)

Χαιρέτης Ιωάννης (1239) – Σαλούστρου Δέσποινα (1000)

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 18:30 την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και οι παρτίδες στις 19:00.

Ο πρώτος γύρος είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Πολωνό σκακιστή του παρελθόντος Johannes Hermann Zukertort και θα διανεμηθεί σχετικό με αυτόν υλικό στους συμμετέχοντες, αλλά και στους θεατές των αγώνων.

Εννοείται ότι η είσοδος είναι ελεύεθερη για όποιον θέλει να παρακολουθήσει τις παρτίδες (αρκεί να κάνει ησυχία).

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα είναι Διεθνώς αξιολογημένο από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), ενώ επίσης έχει και Εθνική αξιολόγηση από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Να ευχηθούμε καλές παρτίδες σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

Η φετινή περίοδος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο φθινοπωρινός Σεπτέμβρης άρχισε με ικανοποιητική για το μήνα αυτό βροχόπτωση, θύμισε τον Σεπτέμβρη του 2003 (100 χιλ/στά βροχόπτωση ή 10 εκατοστά).

Γενικά οι βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη είναι πολύ ωφέλιμες για τους γεωργούς, τη φύση και κυρίως για τους ελαιοκαλλιεργητές, καθ’ ότι σε ορισμένες περιοχές οι ελιές, με τους θερμούς μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη έπνεαν τα λοίσθια και οι τελευταίες βροχές τις αναζωογόνησαν και έδωσαν ελπίδα στους ελαιοκαλλιεργητές για μια καλή <<λαδιά>>  για φέτος.

Την πρώτη βδομάδα 3 και 7 του μήνα είχαμε τις πρώτες βροχές με 22 χιλ/στά βροχόπτωση, (2,2 εκατοστά) την τελευταία βδομάδα 27-28-29-30 είχαμε 76 χιλ/στα βροχόπτωση (7,6 εκατοστά).

Συνολικά ο μήνας έκλεισε με 98 χιλ/στα (9,8 εκατοστά) και πέντε βροχερές μέρες.

Ελπίζουμε κι οι άλλοι μήνες να αποδώσουν περισσότερες βροχές.

 

ΠΑΣΠ/ΔΑΣΚ

ΑΝΩΓΕΙΑ 30-09-2014

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες αρχές της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού σε αιγοπρόβατα του νησιού. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε εκτροφή προβάτων στο Πάνορμο Ρεθύμνης την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, με βάση διάγνωση που έχει γίνει από το αρμόδιο εργαστήριο του υπουργείου.

Υπάρχουν όμως υποψίες και  για άλλες  3 εκτροφές στην ίδια περιοχή, από τις οποίες έχουν ληφθεί δείγματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου κτηνίατρο Αλέκο Στεφανάκη ο καταρροϊκός πυρετός μεταφέρθηκε στην Κρήτη από σκνίπα που πιθανόν να έφθασε στο νησί από μεταφορά ζώντων ζώων ή τριφυλλιού. Όπως επεσήμανε ο κ. Στεφανάκης ιδιαιτέρως στην Κρήτη η μετάδοση της νόσου ενδέχεται να γίνει πολύ γρήγορα λόγω της πυκνότητας του ζωικού κεφαλαίου. Η Κρήτη διαθέτει περίπου 1.200.000 αιγοπρόβατα. Μόνο οι κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνης παρέδωσαν πέρυσι, βάσει στοιχείων του ΕΛΟΓΑΚ, 20.000 τόνους γάλα! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλά από τα εγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της νόσου, βρίσκονται σε έλλειψη.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης με σχετική ανακοίνωση της ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουν. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Αιτιολογία – Μετάδοση

Οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών στα πρόβατα και πολύ σπάνια στις γίδες. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις της ασθένειας είναι οικονομικές, καθώς ο ιός προκαλεί απώλειες ζώων και μείωση στην παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Συμπτώματα

-Πυρετός – απώλεια βάρους

-Πρήξιμο στη περιοχή του στόματος, οφθαλμών και αυτιών

-Ρινικό έκκριμα το οποίο φράζει τη μύτη

-Σιαλόρροια

-Πρήξιμο και μπλε χρωματισμός της γλώσσας (σπάνιο)

-Κουτσαμάρα

-Αποβολή

-Πνευμονία

-Εάν δεν συμβεί θάνατος μέσα σε χρονικό διάστημα σε χρονικό διάστημα 8-10 ημερών το ζώο αναρρώνει με συμπτώματα απώλειας μαλλιού, στειρότητας και καθυστερημένης ανάπτυξης

Προφύλαξη

-Χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών ουσιών πάνω στα ζώα αλλά και στο περιβάλλον τους (ψεκασμός του στάβλου και του αύλειου χώρου)

-Παραμονή μέσα στο στάβλο κατά την νύχτα

-Προστασία των προβάτων από την ηλιακή ακτινοβολία (ιδιαίτερα των ασθενών)

-Αποφυγή βόσκησης κατά τις απογευματινές ώρες λόγω έντονης κυκλοφορίας εντόμων

-Σωστή διαχείριση των εκτροφών (ορθολογική διατροφή, αποπαρασιτισμοί, εφαρμογή κατάλληλου εμβολιακού προγράμματος για βασικά νοσήματα κ.α.)

Θεραπεία

Δε υπάρχει καμιά αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα, παρά μόνο ανακουφιστική – συμπωματική θεραπεία και χορήγηση βιταμινών με βάση τις οδηγίες κτηνιάτρου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Υπηρεσιών Κρήτης

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης :  2810221624

Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου       :  2810242625

Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Λασιθίου        :  2841340530

Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Ρέθυμνου        :  2831343819

Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Χανίων          :  2821346606

 

Για δεύτερη ημέρα σύσσωμος ο Αετός Ανωγείων και ολόκληρο το χωριό στρέφει την προσοχή του και προσεύχεται για τους τραυματίες στο χθεσινό σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες ανάμεσα τους και τρεις ποδοσφαιριστές του Αετού.

Τα νέα φαίνεται να είναι καλά για τον 25 χρόνο Αντώνη, ποδοσφαιριστή του Αετού που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του ΠΑ.Γ.Ν.Η . Σήμερα οι γιατροί θα τον ξυπνήσουν σταδιακά ενώ έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τον οδηγό του άλλου οχήματος ,ενός  35 χρόνου  από τα Σφακιά, που επίσης νοσηλεύεται με βαρύτατα τραύματα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας.  Τα επόμενα 24 ώρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ζωή του άτυχου νέου.

Για τους υπόλοιπους τραυματίες τα νέα είναι σαφώς πιο ευχάριστα.

Ο 20 χρόνος Χάρης, ποδοσφαιριστής του Αετού υποβλήθηκε σήμερα σε επιτυχημένη επέμβαση στο πόδι του, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ,όπου του τοποθετήθηκαν λάμες καθώς έχει κατάγματα σε τρια σημεία.

Ο 15 χρόνος Γιάννης έχει ένα μικρό κάταγμα στο σαγόνι με την κατάσταση του πάντως να μην εμπνέει ανησυχία.

Η 20 χρόνη κόρη του προπονητή του Αετού έχει κάταγμα στον αυχένα και νοσηλεύεται χωρίς επίσης η κατάσταση της να είναι ανησυχητική.

Φυσικά κανένας στον Αετό δεν ασχολείται με τα του ποδοσφαίρου αυτές τις ώρες ,επικρατεί όμως θλίψη για την συμπεριφορά συγκεκριμένων ανθρώπων στην αποστολή της ομάδας που πήγε χθες στο γήπεδο του Περάματος από τα Ανώγεια. Κάποιοι ακόμα και αυτές τις ώρες ασχολούνται με τους τρεις βαθμούς της νίκης.Εμείς προτιμάμε να ασχοληθούμε αυτές τις στιγμές με την κατάσταση της υγείας  πέντε νέων ανθρώπων.

 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε σήμερα περίπου στις 3 μ.μ στον Βόρειο Οδικό Άξονα πάνω από την Αγία Πελαγία, με σύγκρουση δυο οχημάτων στο ένα από τα οποία επέβαιναν τρεις ποδοσφαιριστές του Αετού Ανωγείων που κατευθύνοντας προς το Πέραμα για το σημερινό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές καθώς και ο οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ένας εκ των ποδοσφαιριστών καθώς και ο οδηγός του άλλου οχήματος είναι σε  σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Ένας δεύτερος ποδοσφαιριστής έσπασε το πόδι του ενώ ο τρίτος έχει υποστεί διάσειση.

Σοκαρισμένη όλη η οικογένεια του Αετού βρίσκεται στο πλευρό των τραυματιών στο Νοσοκομείο όπου παρόντες είναι ο πρόεδρος Μίλτος Πλουσής και τα μέλη του συμβουλίου καθώς και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Φυσικά το παιχνίδι αναβλήθηκε και είναι σίγουρα το τελευταίο που απασχολεί όλους στην ομάδα μας.

Ευχόμαστε η κατάσταση όλων των τραυματιών να εξελιχθεί ομαλά και σύντομα να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Όλες οι ευχές μας και οι σκέψεις μας μαζί τους..

 

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 4.30 μ.μ θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Περάματος, ο Αετός με αντίπαλο την νεοφώτιστη στην κατηγορία Κάλυβο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΡ.

Μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Αστέρα Ρεθύμνου ο Αετός θα διεκδικήσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας με Λιβάδια εντός και Ερμή Ζωνιανών εκτός που ακολουθεί.

”Γρίφος” και πάλι η επιθετική γραμμή για τον προπονητή Φίλιππο Μακατουνάκη καθώς για ακόμα ένα παιχνίδι θα απουσιάσει ο Μανόλης Σπαχής και ο Ευρυπίδης Δραμουντάνης.

Η Κάλυβος ξεκίνησε εντυπωσιακά με την ισοπαλία κόντρα στον ισχυρό Ο.Φ.Αρμένων και είναι μια ομάδα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για να αποσπάσει ο Αετός το θετικό αποτέλεσμα.

Το πλήρες πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

 

2η αγωνιστική
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου (16.00)
Ποσειδώνας Γερανίου – ΠΑΟ Αλφάς (Γερανίου).
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου (16.30)
Δόξα Πλατανέ – Ρεθυμνιακός (Μισιρίων).
Κάλυβος – Αετός Ανωγείων (Περάματος).
Αστέρας Ρεθύμνου – Σπήλι (Ρεθύμνου).
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου (16.30)
Ερμής Ζωνιανών – Ψηλορείτης (Ζωνιανών).
Λιβάδια – ΟΦ Αρμένων (Λιβαδίων).
Τάλως Μελιδονίου – Άρης Ρεθύμνου (Μελιδονίου).
Ασή Γωνιά – Αστέρας Περάματος (Ασή Γωνιάς).

 

-->