Archive for Αυγούστου 2020

Διεπιστημονική ομάδα από εξειδικευμένους επιστήμονες θα προσφέρουν σε παιδιά και γονείς δωρεάν συνεδρίες αξιολόγησης και στήριξης.

Πρόγραμμα αξιολόγησης και υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικής, από εξειδικευμένους επιστήμονες, για το παιδί και την οικογένεια του, διοργανώνει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες» που επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους να διαχειριστούν με κατάλληλες παιδαγωγικές τεχνικές και μεθόδους τη μαθησιακή δυσκολία, ώστε να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους, να επιτύχουν υψηλούς εκπαιδευτικούς στόχους και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανωγείων.

Μια διεπιστημονική ομάδα από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές) θα προσφέρουν, σε παιδιά και γονείς δωρεάν συνεδρίες αξιολόγησης, όπως προέλεγχο όρασης και ακοής, αξιολόγηση γραπτού και προφορικού λόγου, μαθηματικής επάρκειας και κοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά και υπηρεσίες βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης στην οικογένεια. Όλα αυτά, μέσα από ένα εξατομικευμένο σχέδιο υποστήριξης που θα καταρτίσουν με στόχο τη σωστή αντιμετώπιση της μαθησιακής δυσκολίας και την υγιή κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Παράλληλα θα παράσχουν καθοδήγηση στους γονείς για την οργάνωση της μελέτης του παιδιού, τη διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών του παιδιού στο σπίτι και το σχολείο, τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με το παιδί κ.α.

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων καλούνται οι γονείς που έχουν παιδιά τα οποία φοιτούν από την Γ’ έως την ΣΤ’ Δημοτικού και παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στην γραφή, την ανάγνωση ή τη μέτρηση αριθμών, στην προφορά λέξεων και στην κατανόηση απλών κειμένων κ.α. και δεν έχουν αξιολογηθεί από άλλη υπηρεσία τα δύο προηγούμενα χρόνια, να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ανωγείων, έως 15 Σεπτεμβρίου 2020, στα τηλέφωνα 2834031484 και 28340314411, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο Άρης Πρεβεζάνος στην λύρα, ο Στέλιος Μυλωνάκης στο λαούτο, ο Σταύρος Μαραγκουδάκης στο λαούτο και όλοι μαζί τραγούδι, θα μας επισκεφθούν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο αγροτικό δισκοπωλείο και ώρα 21:00-24:00.


Μην το χάσετε !

Συνάντηση με την Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Δρ. Έφη Σαπουνά Σακελαράκη που πραγματοποιεί ανασκαφές στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη, είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η κα Σαπουνά -Σακελαράκη ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την επιτυχή πορεία των φετινών συστηματικών ανασκαφών που έχουν διάρκεια δυο μηνών και τον μεγάλο αριθμό ευρημάτων που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη ανασκάπτοντας το κατεξοχήν υψηλότερο μινωικό παλάτι στη Ζώμινθο το οποίο αποτελείται από 160 δωμάτια, ισόγεια και διώροφα.

Οι ανασκαφές στη Ζωμινθο, όπως ανέφερε η κα Έφη Σαπουνά, ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του 1980 από  τον αείμνηστο σύζυγο της, καθηγητή Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελαράκη και συνεχίστηκαν εντατικά το 2.000 όπου αποκαλύφθηκε το σημαντικό μινωικό παλάτι. Από το 2010, μετά τον θάνατο του Γιάννη Σακελαράκη η σύζυγος του συνεχίζει κάθε χρόνο, για δυο μήνες το καλοκαίρι, συστηματικά τις ανασκαφές στο παλάτι όπου παράλληλα αποκαλύπτεται πλούτος αρχαιολογικών ευρημάτων.

Η κα Έφη Σαπουνά παράλληλα με την αποκάλυψη του παλατιού στη Ζώμινθο, έχει μοιραστεί και άλλες μεγάλες ανασκαφικές επιτυχίες στην Κρήτη με τον αείμνηστο σύζυγό της Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος έχει τιμηθεί από το Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και άλλους φορείς για το πολύτιμο ανασκαφικό του έργο στη μεγαλόνησο.


Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέθανε και κηδεύτηκε στα Ανώγεια, σήμερα Κυριακή 30 Αυγούστου η Φαίδρα Βρέντζου σε ηλικία 78 ετών. Η κηδεία της τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί. Η ταφή της έγινε στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια.

Η Φαίδρα Βρέντζου διέμενε στα Χανιά όπου και απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων με την παρακάτω ανακοίνωση του συγχαίρει τους επιτυχόντες του σχολείου μας. Αναλυτικά:

“Για άλλη μια χρονιά, μια πολύ δύσκολη σχολική χρονιά, οι μαθητές και οι καθηγητές του Σταυράκειου, πέτυχαν ένα εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Είμαστε περήφανοι για όλους τους νέους απόφοιτους του σχολείου μας, είτε αυτοί πέτυχαν είτε όχι στις εξετάσεις. Το αύριο περιμένει όλους. Το ίδιο και οι ευκαιρίες που θα έχουν.
Νίκη, Σταύρο, Παύλο, Λευκή, Νίκο, Δέσποινα, Μαρία, Αθηνά, Λευτέρη, Δήμητρα, Μαρίνα, Ειρήνη, Ελένη, Κατερίνα, Ανδρονίκη, Μιχάλη, Λεωνίδα, Αγάπη, Γιώργη, Χαράλαμπε, Μανόλη, Σωκράτη, Αίαντα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Στη νέα χρονιά που ξεκινά με δυσκολίες, ελπίζουμε ότι ο Σύλλογος και η συνεργασία του με το ΙΤΕ, θα μπορέσει με τις δράσεις του να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές του σχολείου μας, τους καθηγητές και την κοινωνία των Ανωγείων”.

την έγκριση χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένατο ύψος της χρηματοδότης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ για κάθε δήμο ξεχωριστά. Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η αντιμετώπιση μέρους των εκτεταμένων ζημιών και καταστροφών που προέκυψαν στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τον Φεβρουάριο του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η έγκριση των χρηματοδοτήσεων ύψους 150.000 ευρώ προς τους Δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση καταστροφών που υπέστη το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή τον Φεβρουάριο του 2019. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας με σχέδιο στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

-->