Archive for Ιουνίου 2019

“Ελάτε να βιώσετε την πιο μυσταγωγική λειτουργία που έχετε ζήσει. Στην γιορτή του Αγίου Υακίνθου την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 10 το βράδυ. Μέσα στα δάση του Ψηλορείτη, με το φως των κεριών. Η πνευματικότητα της βραδιάς θα ενωθεί με τις μαγικές γυναικείες φωνές της χορωδίας “Θύραθεν”, ιερουργούντος του ιερέως Ανδρέα Κεφαλογιάννη και θα ψάλλει ο πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Βασίλης Δραμουντάνης.

Υπό το φως των κεριών. Τρίτη 2 Ιουλίου στις 10 μ.μ”

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, θα επισκεφθεί τα Ανώγεια την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. Στα πλαίσια της επίσκεψης του θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 8 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Δημοτική οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ Ανωγείων, καλεί τους φίλους του Κινήματος να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Στα Ανώγεια θα βρεθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με την Ν.Δ Νίκος Μαλλιαρός, στα πλαίσια περιοδείας του στον Ορεινό Μυλοπόταμο, ενόψει και των Βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ.Μαλλιαρός θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη στις 10.30 π.μ όπου θα συζητήσουν τρέχοντα θέματα, ελλείψεις και αιτήματα του Δήμου μας.

Μετά τα Ανώγεια ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί κατά σειρά τα χωριά Αξός, Ζωνιανά, Λιβάδια και Γαράζο.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα των Ανωγείων, μετά και τη σημερινή ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καθηγητές, γονείς και μαθητές είδαν με χαρά τις επιδόσεις των 20 τελειόφοιτων του ΓΕΛ Ανωγείων, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων, ένα μεγάλο ποσοστό άνω του 60% από τα είκοσι παιδιά θα εισαχθούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η  ΑΝΩΓΗ έλαβε επιστολή από τον Βασίλη Δακανάλη, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων και αφορά τις υποτροφίες που θα δώσει και φέτος στους τρεις πρώτους μαθητές του ΓΕΛ Ανωγείων, στην μνήμη του παππού του “Βασσώ”. Σύμφωνα με τις βαθμολογίες τα τρία παιδιά των Ανωγείων που θα λάβουν σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο στις 24 Αυγούστου, το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ έκαστος θα είναι οι παρακάτω:

Ανθρωπιστικών σπουδών Κονιού Ειρήνη του Εμμανουήλ με 17.192

Θετικών σπουδών: Βρέντζος Σωκράτης του Ανδρέα 16.262

-Οικονομίας και Πληροφορικής: Χαιρέτης Κωνσταντίνος του Στεφάνου 14.871

 

Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Δακανάλη, αναφέρει τα εξής:

ΡΕΘΥΜΝΟ 28/06/2019

Αγαπητοί Συντοπίτες,

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών του Λυκείου Ανωγείων στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια αφενός σε όλους εκείνους που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και αφετέρου σε όλους εκείνους που κατέβαλαν προσπάθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για εσάς έφτασε στο τέλος της. Ο αγώνας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Τα αποτελέσματα στο Δήμο Ανωγείων απέδειξαν τη σοβαρή και υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ανωγείων.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών, συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου για την βράβευση των  πρώτων μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία (1 ανά κατεύθυνση), με την υποτροφία που έχει καθιερωθεί για τους αριστεύσαντες μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, στην μνήμη του παππού μου Βασιλείου Δακανάλη ‘’ΒΑΣΣΩΣ’’. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημαρχείου Ανωγείων στις 24/08/2019 κατόπιν συνεννόησης.

Εύχομαι στους μαθητές η επιτυχία να συνοδεύει το μέλλον τους και καλή σταδιοδρομία στο νέο τους ξεκίνημα.

Φιλικά,

Βασίλειος Ιωάννη Δακανάλης.

 –Η ΑΝΩΓΗ συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που μετά από μια επίπονη χρονιά βλέπουν και πάλι τους κόπους τους να αμείβονται, συνεχίζοντας παράλληλα και τις επιτυχίες του ΓΕΛ Ανωγείων που διαχρονικά αποτελεί τον φωτεινότερο φάρο ανάπτυξης του χωριού μας. Στον Βασίλη Δακανάλη που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει κίνητρο και στόχους στους μαθητές μας, ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσει το έργο του.

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από το θάνατο της Ιωάννας Σουλτάτου (ΑΛισαβογιάννη) και η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, για να ανάψουν ένα κερί και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη μιας νέας, δραστήριας και άξιας γυναίκας των Ανωγείων, η οποία τόσο άδικα και πρόωρα “έφυγε” από τη ζωή στις 23 Μαΐου του 2019. Σε ηλικία μόλις 58 ετών η Ιωάννα Σουλτάτου “αγκαλιάστηκε ” από την Ανωγειανή γη μετά από μια τεράστια μάχη που έδωσε με την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα που την διέκρινε πάντα, αφήνοντας παρακαταθήκη αξιών και σεβασμού στα τρία παιδιά της, τα εγγόνια της και τον αγαπημένο σύντροφο της ζωής της Θανάση.

Η οικογένεια της επιθυμεί μέσω της Ανωγής να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία της, καθώς και όλους εκείνους που κατέθεσαν στεφάνια ή χρηματικά ποσά σε ευαγή ιδρύματα στη μνήμη της. Τέλος ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους και συγγενείς που στάθηκαν ενεργά και στήριξαν με τον τρόπο τους και τις δυνάμεις τους, την Ιωάννα Σουλτάτου στη δεκαετή σχεδόν δύσκολη μάχη της με την επάρατη νόσο.

Η κόρη της Βέρα Σουλτάτου-Ξυλούρη, μια από τις πιο γνωστές Ανωγειανές μαντιναδολόγους, αποχαιρετά την αγαπημένη της μητέρα με τις παρακάτω μαντινάδες:

Πε μου στον Άδη άνε πονείς και γιατρικά αν έχει,

να πω κι εγώ τσι σκέψης μου, διπλά να σε προσέχει..!

Πολύ καιρό δεν έσταζε το λάδι στο καντήλι,

κι επάλευες να το θωρείς ν’ανάβει το φιτίλι..!

Σέρνω κραυγή μα δε γροικά, άνθρωπος τη φωνή μου,

έφυγες και ερημάξανε τα πάντα στη ζωή μου..!

-Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της Ιωάννας Σουλτάτου, για την προσφορά 100 ευρώ στη μνήμη της για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τα χρήματα θα διατεθούν στο Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και τα δωρεάν μαθήματα που γίνονται σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

Υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας στην πρώτη εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είναι ο Ανωγειανός Γρηγόρης Σκουλάς, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς και πρώην  Αντιπρόεδρος σωματείου ΝΕΣΤΛΕ,”Για μια ριζοσπαστική, αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στη Βουλή, για να «ακουστεί» η φωνή όσων «δεν έχουν φωνή», για να οργανώσουμε τους αγώνες που έρχονται..” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Γρηγόρης Σκουλάς ζει στην Θεσσαλονίκη. Πατέρας του είναι ο Γεώργιος Σκουλάς ή”Ζούλης” που ζει στην Αθήνα μέχρι σήμερα σε ηλικία 100 ετών και ήταν αδερφός του Κίκη. Ο Γρηγόρης είναι πρώτος εξάδελφος του ιερωμένου παπά Κώστα Σκουλά της ενορίας της Παναγίας στο Περαχώρι.

Εργάστηκε στη Νεστλέ και ήταν μέλος στα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων για πάνω από 20 χρόνια, συμμετείχε σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα τελευταία 9 χρόνια , υπήρξε μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και στην ομάδα διαχείρισης συμμετέχοντας στους πλειστηριασμούς με παρεμβάσεις στα ειρηνοδικεία, σε ΔΕΗ, εφορίες και αλλού.Συμμετείχε σε συγκεντρώσεις τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Σήμερα είναι συνταξιούχος, αλλά πάντα ενεργός και δραστήριος πολίτης. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Η ΑΝΩΓΗ εύχεται καλή επιτυχία!

 

-->