Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από το θάνατο της Ιωάννας Σουλτάτου (ΑΛισαβογιάννη) και η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, για να ανάψουν ένα κερί και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη μιας νέας, δραστήριας και άξιας γυναίκας των Ανωγείων, η οποία τόσο άδικα και πρόωρα “έφυγε” από τη ζωή στις 23 Μαΐου του 2019. Σε ηλικία μόλις 58 ετών η Ιωάννα Σουλτάτου “αγκαλιάστηκε ” από την Ανωγειανή γη μετά από μια τεράστια μάχη που έδωσε με την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα που την διέκρινε πάντα, αφήνοντας παρακαταθήκη αξιών και σεβασμού στα τρία παιδιά της, τα εγγόνια της και τον αγαπημένο σύντροφο της ζωής της Θανάση.

Η οικογένεια της επιθυμεί μέσω της Ανωγής να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία της, καθώς και όλους εκείνους που κατέθεσαν στεφάνια ή χρηματικά ποσά σε ευαγή ιδρύματα στη μνήμη της. Τέλος ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους και συγγενείς που στάθηκαν ενεργά και στήριξαν με τον τρόπο τους και τις δυνάμεις τους, την Ιωάννα Σουλτάτου στη δεκαετή σχεδόν δύσκολη μάχη της με την επάρατη νόσο.

Η κόρη της Βέρα Σουλτάτου-Ξυλούρη, μια από τις πιο γνωστές Ανωγειανές μαντιναδολόγους, αποχαιρετά την αγαπημένη της μητέρα με τις παρακάτω μαντινάδες:

Πε μου στον Άδη άνε πονείς και γιατρικά αν έχει,

να πω κι εγώ τσι σκέψης μου, διπλά να σε προσέχει..!

Πολύ καιρό δεν έσταζε το λάδι στο καντήλι,

κι επάλευες να το θωρείς ν’ανάβει το φιτίλι..!

Σέρνω κραυγή μα δε γροικά, άνθρωπος τη φωνή μου,

έφυγες και ερημάξανε τα πάντα στη ζωή μου..!

-Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της Ιωάννας Σουλτάτου, για την προσφορά 100 ευρώ στη μνήμη της για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τα χρήματα θα διατεθούν στο Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και τα δωρεάν μαθήματα που γίνονται σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

Μοιραστείτε το

-

-->