Archive for Μαρτίου 2013

Σπουδαίο παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο ”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” της Επισκοπής όπου ο Αετός ”κλότσησε” την ευκαιρία και πληρώνοντας την αστοχία και την ατυχία του ηττήθηκε με 2-1 από την τοπική ομάδα.

Η ομάδα μας είχε δοκάρι ,χαμένο πέναλτι και σπουδαίες ευκαιρίες για να φύγει από το γήπεδο τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας,αλλά δεν τα κατάφερε παρά την μεγάλη προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών.

Η Επισκοπή προηγήθηκε με τον Ανυφαντάκη στο 17′ με τον Αετό να χάνει ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Σπαχή στο 14′ ,τον Δ.Ξυλούρη στο 25′ και τον Φασουλά στο 27′.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό με τον Αετό να ισοφαρίζει στα 20 πρώτα δευτερόλεπτα με ωραίο σουτ του Μανόλη Σπαχή μέσα από την περιοχή.Στο 54′ η ομάδα μας είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Χαραλαμπάκη και δυο λεπτά αργότερα ο Παπαδομιχελάκης αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Σπαχής.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες δέχτηκε τελικά το γκολ με κεφαλιά του Ζούλη στο 73′.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Παπαδομιχελάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει τον βαθμό στον Αετό αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι παίχτες προσπάθησαν τα έδωσαν όλα αλλά ηττήθηκαν σε ένα κρίσιμο ματς.Η Επισκοπή έφτασε στους 13 βαθμούς,ο Αετός παρέμεινε στους 11 και οι Μαργαρίτες έχουν 9 τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Επόμενο ματς την ερχόμενη εβδομάδα με το Γεράνι εκτός έδρας.

Η σύνθεση του Αετού:

Μπροκάκης-Κεφαλογιάννης-Λ.Καλομοίρης-Φ.Ξυλούρης-Σουλτάτος-Παπαδομιχελάκης-Α.Φασουλάς(80’Δ.Καλομοίρης)

Χαραλαμπάκης-Αεράκης (65’Κουτάντος)-Μ.Σπαχής-Δ.Ξυλούρης (30 λ.τ Χαλκιαδάκης).

Για μία παρεξήγηση 30χρονος τράβηξε όπλο και τραυμάτισε έναν άνδρα και μία γυναίκα από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Οι τραυματίες, ένας 50χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα που είναι συγγενείς μεταξύ τους μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου αρχικά είχαν μεταφερθεί. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και φέρουν τραύματα ο μεν άνδρας στον ώμο ενώ η γυναίκα στο μηρό.

Όλα ξεκίνησαν, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, μετά από ένα πείραγμα δύο νεαρών ανδρών σε μία νεαρή κοπέλα, συγγενή των δύο τραυματιών. Μόλις αυτό μαθεύτηκε οι συγγενείς της κοπέλας ζήτησαν το λόγο από τον 30χρονο ο οποίος έβγαλε πιστόλι και τους πυροβόλησε.

Οι ακριβείς συνθήκες διερευνώνται από την αστυνομία η οποία από το απόγευμα αναζητάει τον δράστη σε όλη την περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται τόσο στο χωριό όσο και στο νοσοκομείο δεδομένου ότι υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο εμπλεκομένων οικογενειών, για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω επεισόδια.

Από www.goodnet.gr

Τα τελευταία χρόνια, μια νέα πρωτοβουλία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη αγροτικών περιοχών, έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή βασίστηκε στην αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος, με τρόπο που να είναι επωφελής τόσο για το σύνολο των χαρακτηριστικών μιας περιοχής όσο και για τον άνθρωπο που κατοικεί και θα πρέπει να επιβιώσει εκεί.

Τα προβλήματα προστασίας, διαχείρισης αλλά κι εξεύρεσης – κυρίως τα τελευταία χρόνια – των απαραίτητων πόρων για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, είναι αυτά που έχουν οδηγήσει πολλούς διεθνείς οργανισμούς και τοπικούς φορείς να αναθεωρήσουν τα σχέδια και τις πρακτικές διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Μία από τις προσπάθειες που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν εκ του αποτελέσματος, τα παραπάνω προβλήματα και αναγκαιότητες είναι τα γεωπάρκα, το “προφίλ” των οποίων σκιαγραφεί ο Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, συντονιστής Γεωπάρκου Ψηλορείτη και Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων.

Τα γεωπάρκα, τονίζει ο κ. Φασουλάς, είναι περιοχές που στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη του συνόλου των στοιχείων της γης ενός τόπου, με έμφαση στα πετρώματα και το ανάγλυφο και τη χρήση τους για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη αγροτικών περιοχών. Βασικοί στόχοι τους είναι η βιώσιμη διαχείριση των περιοχών τους και η στήριξη της τοπικής οικονομίας και των προϊόντων μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο γεωτουρισμός.

Τα γεωπάρκα μπορεί να είναι προστατευόμενες ή υπό διαχείριση περιοχές, με ξεκάθαρα όρια, σημαντικό πλούτο γεωλογικών και γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όπως επίσης και πολιτισμικό κεφάλαιο. Τα γεωπάρκα, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνουν θέσεις ιδιαίτερου γεωλογικού ενδιαφέροντος, που ονομάζονται γεώτοποι, όπως επίσης περιβαλλοντικού, ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, οι οποίες συνδέονται μέσα από δίκτυα περιπατητικών, περιηγητικών και άλλων διαδρομών.

Τα γεωπάρκα θα πρέπει να έχουν έναν ισχυρό φορέα διαχείρισης, κατάλληλο για την εξεύρεση των αναγκαίων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για τη λειτουργία τους και θα πρέπει να διαχειρίζονται τις περιοχές τους με βάση τις αρχές βιώσιμης, τοπικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

“Το σημαντικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των γεωπάρκων είναι ότι στην ουσία δημιουργούνται από τους ίδιους τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές και αντιπροσωπεύουν μια bottom – up προσέγγιση, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες προστατευόμενες περιοχές που συνήθως επιβάλλονται από τις κεντρικές αρχές στη βάση. Ένα άλλο πολύ σημαντικό, διακριτό χαρακτηριστικό τους είναι ότι όλα τα γεωπάρκα αξιολογούνται κάθε τέσσερα χρόνια με συγκριμένη μεθοδολογία και από ειδικούς αξιολογητές διεθνών οργανισμών και εφόσον δεν πληρούνται τα προκαθορισμένα στάνταρ ποιότητας προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων μπορεί να χάσουν την αναγνώριση αυτή” σημειώνει ο κ. Φασουλάς.

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα

Τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα, επισημαίνει ακόμα ο κ. Φασουλάς, ιδρύθηκαν ως θεσμός με τη μορφή δικτύου το 2000 από τέσσερις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης ανάμεσα στις οποίες και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Το 2001 εντάχθηκε στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και η περιοχή του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη, ενώ σχετικά πρόσφατα και άλλες δύο περιοχές, ο Χελμός Βουραϊκός από την Πελοπόννησο και ο Βίκος – Αώος από την Ήπειρο. Με την ένταξη των δύο αυτών περιοχών δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το αντίστοιχο Φόρουμ των Ελληνικών Γεωπάρκων, με σκοπό τον συντονισμό και την προώθηση του έργου των Γεωπάρκων σε εθνικό επίπεδο. Στο Φόρουμ αυτό εκτός από τα γεωπάρκα συμμετέχει και η Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το ΙΓΜΕ, τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος και άλλοι ακαδημαϊκοί φορείς.

Τόσο το Φόρουμ όσο και τα ίδια τα γεωπάρκα προσπαθούν να προβάλουν το έργο τους και τις περιοχές τους μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Πρόσφατα συμμετείχαν για δεύτερη χρονιά στη Διεθνή Τουριστική έκθεση του Βερολίνου, όπου μαζί με άλλα γεωπάρκα έλαβαν το τρίτο βραβείο για μη Κυβερνητικούς Φορείς. Στην έκθεση αυτή, με τη μορφή πόστερς και άλλων εκθεμάτων προβλήθηκαν οι δυνατότητες γεωτουρισμού και οικοτουρισμού στην Ελλάδα, τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα των γεωπάρκων, καθώς και το έργο τους στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, τα γεωπάρκα, στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεδρίων που διοργανώνουν έχουν πραγματοποιήσει δύο θεματικές τουριστικές εκθέσεις για να προβάλλουν το έργο τους. Επίσης, στην Ελλάδα το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων διοργάνωσε, τον περασμένο Ιανουάριο, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της UNESCO εκδήλωση στην Αθήνα για την προβολή του έργου των γεωπάρκων στο θέμα της πρόληψης των φυσικών καταστροφών.

Η σχέση των γεωπάρκων με την UNESCO είναι πολύ στενή, αφού με βάση το πρότυπο των ευρωπαϊκών γεωπάρκων, η τελευταία δημιούργησε τα Παγκόσμια Γεωπάρκα υπό τη στήριξή της. Πρόσφατα έγινε, μάλιστα, στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, η 31η Συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση για τις εθνικές αντιπροσωπίες, τους πρεσβευτές και τα στελέχη του οργανισμού, όπου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα των γεωπάρκων κι έγινε ενημέρωση για το έργο τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ενημερώνοντας για την καταβολή της σύνταξης του Απριλίου και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και κανένα θέμα με όσους συνταξιούχους έχουν επιλέξει να πιστώνονται οι λογαριασμοί τους σε Υποκαταστήματα Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα. Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Κύπρο ανησύχησαν αρκετό κόσμο που έχει λογαριασμούς σε Κυπριακές Τράπεζες και με την ανακοίνωση του ο ΟΓΑ τονίζει ότι η καταβολή της σύνταξης θα γίνει κανονικά την  Τετάρτη 3 Απριλίου 2013.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταβολή Συντάξεων μηνός Απριλίου 2013 για τους Συνταξιούχους του  ΟΓΑ»

Η σύνταξη μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τετάρτη 3

Απριλίου 2013.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2013 ανέρχεται σε 343.838.297 €.

Ενημερώνουμε τους 5.306 συνταξιούχους μας που έχουν επιλέξει

Υποκαταστήματα Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, για να πιστώνεται η  σύνταξή τους ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα καταβληθεί κανονικά η σύνταξή τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

 

 Έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς δίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου ο Αετός Ανωγείων ,αντιμετωπίζοντας για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Επισκοπή Β’ ,στο γήπεδο ”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

Το παιχνίδι δικαίως χαρακτηρίζεται ως τελικός παραμονής καθώς ο Αετός βρίσκεται στους 11 βαθμούς και ο αντίπαλος του στους 10 ,ενώ οι Μαργαρίτες που έχουν 8 υποδέχονται το Μελιδόνι εντός έδρας.

Από τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση θα απουσιάσουν οι Φασουλάς και Δραμουντάνης ενώ στον αντίποδα επιστρέφει ο Παπαδομιχελάκης μετά την τιμωρία του την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ομάδα είναι πανέτοιμη για το θετικό αποτέλεσμα που θα διώξει για τα καλά τα μαύρα σύννεφα του υποβιβασμού πάνω από τα Ανώγεια και ενώ μπαίνουμε στις τελευταίες ”στροφές” του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΡ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ και θα μεταδοθεί ζωντανά ραδιοφωνικά από τον TEAM FM 102  στο Ρέθυμνο και την εκπομπή ”Ο ΤΕΑΜ στα Γήπεδα”. Για να τον ακούσετε ζωντανά ακολουθήστε το παρακάτω link:

http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=275

 

Η ”ΑνωΓή” εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθεια της ομάδας μας.

Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

 

Δόξα Πλατανέ – Ποσειδώνας Γερανίου

Επισκοπή Β’ – Αετός Ανωγείων
Αστέρας Ρεθύμνου – Αστέρας Περάματος
Ψηλορείτης – Ασή Γωνιά
Μαργαρίτες – Τάλως Μελιδονίου
ΟΦ Αρμένων – Ρεθυμνιακός
Σπήλι – Άρης Ρεθύμνου
Ρεπό: Λιβάδια

 

Η Βαθμολογία:

 

1. Σπήλι 56
2. Ψηλορείτης 51
3. Δόξα Πλατανέ 45
4. Αστέρας Περάματος 40
5. Ρεθυμνιακός 39
6. Άρης 37
7. Αστέρας Ρεθύμνου 37
8. Λιβάδια 37
9. Ποσειδώνας Γερανίου 33
10. ΟΦ Αρμένων 29
11. Τάλως Μελιδονίου 25
12. Ασή Γωνιά 24
13. Αετός Ανωγείων 11
14. Επισκοπή Β’ 10
15. Μαργαρίτες 8
* Ο Ρεθυμνιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
** Λιβάδια και Αετός Ανωγείων έχουν από ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

 

«Έφυγε» από τη ζωή η Όλγα Σπαχή του Εμμανουήλ σε ηλικία  65 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή στις 12 από τον ιερό ναό του Αϊ  Γιάννη. Η «ΑνωΓΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

-->