Archive for Φεβρουαρίου 2024

 

“Αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν παιδί, αλλά πίστεψαν βαθιά στο θαύμα!”  Αυτό αναγράφεται στην βάση της καινούριας αγιογραφίας που κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που δυσκολεύτηκαν στον γάμο τους να αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια, που στο τέλος ευοδώθηκε και η χαρά της ζωής πλημμύρισε το σπίτι τους. Για όλα αυτά τα ζευγάρια που δεν έχασαν λεπτό την Πίστη τους και με προσωπικές θυσίες στήριξαν ο ένας τον άλλον μέχρι να καταφέρουν να ακούσουν το κλάμα ενός μωρού στην αγκαλιά τους.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Εκδήλωση του ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ σε συνεργασία με την  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων και τον Πολιτιστικό σύλλογο, την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 π.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Γράφει στην ΑΝΩΓΗ ο Βασίλης Καλέντης, Συνταξιούχος Οδοντίατρος

“Η κατάθεση μιας χαροκαμένης μάνας.

Πριν λίγες μέρες παρακολούθησα στην τηλεόραση και διάβασα και στον τύπο την κατάθεση αυτής της αξιολύπητης και αξιοθαύμαστης κυρίας Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την τραγωδία των Τεμπών.

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού (παιδίατρος) είναι πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών (57 νέοι άνθρωποι θύματα).

Αυτή η κατάθεση ήταν ένα ισχυρό ερέθισμα σε μένα να καθήσω να γράψω αυτό το άρθρο: Μαρία Καρυστιανού, μητέρα μιας 19χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

Η ομιλία της συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ομιλία καθηλωτική, ομιλία συναρπαστική, ομιλία εντυπωσιακή, ομιλία κόλαφος στην εξεταστική επιτροπή της βουλής. Ξεγύμνωσε το άθλιο πολιτικό μας σύστημα και την μικρότητα των πολιτικών μας. Μόνο ΕΥΓΕ κυρία Καρυστιανού. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε γονατιστή με βαθιά θλίψη και απέραντο θαυμασμό αυτή την πονεμένη μάνα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Όπως αναφέρει η επιστολή που μας έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ανωγείων: “Σήμερα 28/2/2024 οι μαθητές του Γυμνασίου Ανωγείων, προβαίνουμε σε κατάληψη της σχολικής μας μονάδας, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και των πολυτραυματιών των Τεμπών.  Ένα χρόνο μετά, κάνουμε την υποχρέωσή μας πράξη, ότι η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!! Στεκόμαστε με τις δικές μας δυνάμεις δίπλα στον απεργιακό κλοιό που έχει κατακλύσει τη χώρα με 

Σύνθημά μας:  Δεν ήταν η κακιά η  (Χ)ώρα!!!”

Σημείωση: Το σκίτσο επίσης μας έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αϊ Γιάννη στα Ανώγεια. Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, Μανόλης Νταγιαντάς:

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τα μαθητικά πρωταθλήματα της ΠΕ Ηρακλείου στα οποία συμμετείχαμε και εμείς με 44 σκακιστές και σκακίστριες των ομίλων μας οι οποίοι φοιτούν σε όλα τα σχολεία των Ανωγείων από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Η διοργάνωσε κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών με 502 συμμετέχοντες (ρεκόρ και για τα Ανώγεια είναι οι 44 συμμετοχές αν η μνήμη μου λειτουργεί σωστά).

Θέλω να δώσω εκ μέρους των δυο σωματείων μας, ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ συγχαρητήρια σε ΟΛΑ τα παιδιά που συμμετείχαν και έδωσαν το καθένα τον δικό του αγώνα, γιατί το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η συμμετοχή.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->