“Αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν παιδί, αλλά πίστεψαν βαθιά στο θαύμα!” Αυτό αναγράφεται στην βάση της καινούριας αγιογραφίας που κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που δυσκολεύτηκαν στον γάμο τους να αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια, που στο τέλος ευοδώθηκε και η χαρά της ζωής πλημμύρισε το σπίτι τους. Για όλα αυτά τα ζευγάρια που δεν έχασαν λεπτό την Πίστη τους και με προσωπικές θυσίες στήριξαν ο ένας τον άλλον μέχρι να καταφέρουν να ακούσουν το κλάμα ενός μωρού στην αγκαλιά τους.
Όπως αναφέρει και ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο ιερωμένος του Ναού, πολλές γυναίκες από όλη την Ελλάδα έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί την εκκλησία στο Μεϊντάνι για να προσευχηθούν για να αποκτήσουν ένα παιδί που τόσο λαχταρούσαν. Κι αλήθεια πολλές από αυτές τις γυναίκες επέστρεψαν αργότερα στα Ανώγεια για να επισκεφθούν ξανά την εκκλησία και να ευχαριστήσουν τον Άγιο για το θαύμα της μητρότητας που βίωσαν μετά στη ζωή τους. Η Πίστη και η καλή θέληση, όταν απευθύνεται κάποιος με αληθινή αγάπη και προσμονή μπροστά στο Θεό, τονώνει και την ψυχολογία του, κι αυτό αργότερα εμφανίζεται και εκ του αποτελέσματος το οποίο ήθελε να επιτύχει.
Αναλυτικά ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης αναφέρει τα παρακάτω:
“Οι αγιογραφίες αφορούν στο σύνολο των ανθρώπων. Πιστούς άπιστους ένθεους, άθεους, άθρησκους, τους πάντες.
Οι αγιογραφίες δεν έχουν οπαδούς, κοινό, ομάδα.
Από μια αγιογραφία μπορεί ο καλύτερος να αγιάσει, ο χειρότερος να επιστρέψει, ο νεκρός να αναστηθεί. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι συμβολισμοί στις αγιογραφίες εδώ και αιώνες έχουν σημαντικό ρόλο τόσο για το μήνυμα που εκφέρουν, όσο και για την συναισθηματική, ψυχική σχέση ενός πιστού με μία συγκεκριμένη αγιογραφία.
Στον Άη Γιώργη στο Μεϊντάνι στα Ανώγεια, ο καπετάνιος μου έχει μια ιδιαίτερη σχέση με κοπελιές, με γυναίκες που προσευχήθηκαν να αξιωθούν να γίνουν μάνες.
Από πολλά μέρη της πατρίδας μας ή φωτεινή αυτή σχέση έχει ανοίξει πνευματικούς δρόμους και ορίσει νέες οικογενειακές πορείες.
Τα υπόλοιπα αφορούν τον Άγιο και τις ψυχές αυτές. Τα υπόλοιπα είναι του Θεού, της πίστης μας, των στιγμών και της δύναμης των ικεσιών.
Μη χανόμαστε σε ερμηνείες και αιτιάσεις όταν μπορούμε να αναπαυθούμε σε πνευματική αγκαλιά και ψυχική γαλήνη, απόρια και τα δύο, μιας ειλικρινούς σχέσης με την αλήθεια που ο καθένας ξεχωριστά έχει μέσα του.” ολοκληρώνει.
Η αγιογραφία έγινε από τον Αγιογράφο Νικόλαο Καζινάκη, που είχε φτιάξει με μεράκι και τους ήρωες της Επανάστασης εντός του Ναού αλλά και τις τοιχογραφίες που βρίσκονται στο εξωτερικό της εκκλησίας μας.
Η νέα αγιογραφία παρουσιάζει τον Άγιο Γεώργιο καθισμένο σε ένα θρόνο και να κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά του. Στα πόδια του βρίσκονται πολλά παιδιά, ενώ δεξιά και αριστερά του είναι δυο ζευγάρια που κρατάνε ένα παιδί στην αγκαλιά τους. Δυο άγγελοι βρίσκονται από πάνω τους.