Archive for Νοεμβρίου 2011


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων που συνήλθε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 καταδικάζει απερίφραστα και συμπαραστέκεται στον δοκιμαζόμενο λαό από την εφαρμογή των άδικων και αντιλαϊκών μέτρων  όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και ειδικά με την επιβολή του τέλους Ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Η επιβολή του τέλους αυτού είναι απαράδεκτη γιατί γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής του Ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΔΣ μετά από διαλογική συζήτηση  Αποφάσισε  ομόφωνα ότι :

Το χαράτσι αυτό έρχεται σαν συνέχεια μιας θύελλας αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό. Ρίχνουν στις πλάτες του τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και των χρεών που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων διερμηνεύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνόλου των Ανωγειανών συνήλθε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου για συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την άδικη επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, αλλά και την είσπραξη του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, με την απαράδεκτη απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης και

Αποφάσισε:

-Καταδικάζει την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών

-Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται στο σύνολο της από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, που πλήττει πρωτίστως τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Η μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και η επιβολή νέων φόρων δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας.

-Εκφράζει τη σαφή αντίθεσή μας και στην επιβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

-Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτος και κοινωνικά άδικος, ειδικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

-Απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την αυστηρή τήρηση του Συντάγματος, το οποίο στο άρθρο 101 παράγραφος 4, ρητά αναφέρει « Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους»

-Να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων την Παρασκευή 2  Δεκεμβρίου, ημέρα εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί ο σχετικός νόμος ως παράνομος και αντισυνταγματικός και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κάθε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

-Να συμπαρασταθεί στους δημότες του με σκοπό να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιο δημότη το έχει ανάγκη και ζητά από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή.

-Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα συναρμόδια Υπουργεία, τη διοίκηση της ΔΕΗ, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Κρήτης, τους κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

*Μειοψήφησε ο επικεφαλής του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση   ο οποίος κατέθεσε δικό του Ψήφισμα

Από το Κέντρο Υγείας

«Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Κ.Υ. Ανωγείων ευχαριστεί για  την προσφορά από έκαστο  από τους παρακάτω  για την προσφορά  πενήντα ευρώ « 50 € » για την διαμόρφωση του χώρου που τοποθετήθηκε η «ψηφιδωτή πλατυτέρα» (κεραμοσκεπή – ηλεκτροφωτισμό -δεντροφύτευση) στον αύλιο χώρο του Κ.Υ Ανωγείων στη μνήμη της  Σμπώκου Ελένης (Κωστακογιώργαινας).


1.       Σμπώκο Γεώργιο του Ιωάννη              ( π. Δήμαρχο )

2.      Σμπώκο  Ιωάννη του Γεωργίου

3.      Σμπώκο Μιχάλη του Γεωργίου

4.      Αιδεσιμότατο Ανδρεαδάκη Γεώργιο

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜ.»

Από τη Σχολική Επιτροπή

«Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων, ευχαριστεί θερμά τον κ. Μάκη Σμπώκο του Ανδρέα για την κατάθεση στο σχολικό ταμείο του ποσού των πενήντα (50) ευρώ στη μνήμη Ελένης Σμπώκου (Κωστακογιώργενας).

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΦΗ ΧΑΤΖΑΚΗ»


Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ανωγείων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανωγείων αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά τους :

1.Ουζουνη – Μανουρα Μαρία για το ποσό των 100,00 € που κατατέθηκε στη μνήμη Αμαλίας Σμπώκου για τη δομή «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»


2.Οικογένεια Αιδεσιμότατου Ανδρεαδάκη Νικόλαου  για το ποσό των 100,00 € που κατατέθηκε στη μνήμη Αμαλίας Σμπώκου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Ανωγείων.»

Για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Αετός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Άρη Ρεθύμνου με 4-0 στα Μισίρια για την 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Τραγικά λάθη στην άμυνα για την ομάδα μας καθώς τρία από τα τέσσερα γκολ ήταν πραγματικά δώρα του Αετού, φέρνοντας τα Χριστούγεννα στον Άρη νωρίτερα φέτος

Τα γκολ πέτυχαν οι Λογιάκης στο 31′ και το 46′ και ο Ρότση στο 68′ και το 80′.Ο Αετός δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού μην έχοντας καμία ουσιαστικά κλασσική ευκαιρία. Μοναδικό ίσως θετικό της αναμέτρησης είναι η χρησιμοποίηση δυο 14χρόνων παιδιών στην ομάδα,του Ευρυπίδη Δραμουντάνη και του Νίκου Ξυλούρη.

Ο Τάκης Μέμμος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην Άνωγη: ”Μέχρι το 30 κάναμε αυτό που έπρεπε,όμως μετά κάναμε δώρο στον Άρη το 1-0.Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα αλλά τα λόγια μας έμειναν στα αποδυτήρια. Μετά το 2-0 το ματς τέλειωσε καθώς δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο.Πλέον κοιτάμε το ματς με το Γαράζο που είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του  Άρη για την φιλοξενία που μας προσέφεραν…”

Το Σάββατο ο Αετός θα αντιμετωπίσει στα Ανώγεια τον Τάλως Γαράζου σε ένα ματς ζωής και θανάτου, που η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες.

Η σύνθεση του Αετού: Ανδρέου, Πασπαράκης, Καλομοίρης, Σουλτάτος  [79’Ν.Ξυλούρης], Φ. Ξυλούρης, Φασουλάς, Πανόπουλος [31’Σπαχής], Χαραλαμπάκης, Βισκαδούρος,  Ε.Δραμουντάνης[48’Δ.Ξυλούρης], Κωστάκης.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η Ελένη Σμπώκου ή Κωστακογιώργενα. Αφήνει πίσω της τρία παιδιά, τη Βασιλική, το Γιάννη και την Άννα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το μεσημέρι  στις 2.30 ( σήμερα 27 Νοέμβρη) από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείου της. Ας είναι ελαφρύ το ανωγειανό χώμα που θα τη σκεπάσει.

Αγωνιστική δράση για τον Αετό Ανωγείων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  όπου στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει στα Μισίρια τον Άρη Ρεθύμνου με μόνο στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες.

Επίσημη πρεμιέρα και για τον νέο προπονητή της ομάδας μας Τάκη Μέμμο,ο οποίος προσπαθεί σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας να ανεβάσει την ψυχολογία των παιχτών και να προσδώσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της  για την επανάκαμψη του Αετού.

Το απουσιολόγιο πάντως του προπονητή είναι και πάλι γεμάτο καθώς για διάφορους λόγους θα απουσιάσουν από την αυριανή αναμέτρηση οι Μεταξάκης, Μαστρογιαννάκης, Γ.Φασουλάς, Γ.Ξυλούρης, Γ.Βρέντζος ενώ αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή είναι οι Σπαχής και Κακουδάκης.Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για 90 λεπτά ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ώρα έναρξης του αγώνα είναι στις 3μμ στα Μισίρια με διαιτητή τον κ.Οικονόμου και βοηθούς τους Δασκαλομαρκάκη και Μπούζιο.

Το πλήρες πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26-11-2011

Γήπεδο Σπηλίου: ΣΠΗΛΙ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ  3-1.

Γήπεδο Γερανίου: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  1-6

Γήπεδο Περάματος: ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ  0-0

Κυριακή 27-11-2011 (11:00).

Γήπεδο Ρεθύμνου: ΑΣΤΕΡΑΣ Ρ. – ΑΡΚΑΔΙ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ

(11.30)

Γήπεδο Μισιρίων: ΤΑΛΩΣ ΓΑΡΑΖΟΥ – ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ

(15.00)

Γήπεδο Ζωνιανών: ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ – ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ

Γήπεδο Μισιρίων: ΑΡΗΣ – ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ

-->