Archive for Μαΐου 2016

“Έφυγε” από τη ζωή η Όλγα Μανούσου ή Μανουσοδημήτρενα σε ηλικία 90 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 11 π.μ  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στα Ανώγεια.

 

Η Ανωγή απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερόμενους γονείς που έχουν παιδιά γεννημένα από 1 Ιανουαρίου 2013 έως και 31 Μαρτίου 2014 ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Παιδικό Σταθμό Ανωγείων για το σχολικό έτος 2016-2017 από τις 30 Μαΐου 2015 έως και τις 17 Ιουνίου 2016.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Δήμο και στην υπάλληλο Κεφαλογιαννη Ελένη για την κατάθεση της αιτήσεως μετά από την συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων εγγράφων.

 

Δικαιολογητικά εγγραφής στον Παιδικό Σταθμό:

 

1 Ταυτότητα μητέρας σε φωτοτυπία

2 Πιστοποιητικό γέννησης του νηπίου

3 Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα (Για το έτος 2015)

4 Βιβλιάριο εμβολίων του νηπίου

5 Βεβαίωση παιδίατρου για σχολική χρήση

6 Το Ε1 του  2016

7 Υπεύθυνη δήλωση

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για έξι ώρες θα μείνουν τα Ανώγεια αύριο Τρίτη 31 Μαΐου καθώς η Δ.Ε.Η θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο δίκτυο του χωριού. Συγκεκριμένα το ρεύμα θα κοπεί από τις 8 π.μ μέχρι και τις 2 μ.μ.

 

Όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση:

 

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Ο καλός φίλος της Ανωγής και σπουδαίος Ανωγειανός μαντιναδολόγος Βασίλης Σμπώκος (Λουκάς του Ατζαρομάνωλα), στέλνει για όλους τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης, ένα ανέκδοτο ποίημα του με τίτλο “Το δίλημμα”. Μάλιστα όπως σημειώνει ο ίδιος, το αφιερώνει σε όσους κρατάνε ακόμα και δεν λυγίζουν στην “τσίκνη” του καιρού!

 

Τον ευχαριστούμε θερμά και σας το παρουσιάζουμε:

 

Το Δίλημμα

Σαν γεννηθεί ο άνθρωπος και να νογά θ’ αρχίσει,
σε ένα δρόμο από τσι δυο θα πρέπει να βαδίσει.

Ο ένας είναι τσι τιμής που ‘ναι γεμάτος βάτους,
μ’ αναβολέματα πολλά, ξερά κλαδιά και σπάρτους.

Κι όποιος σκεφτεί να τον διαβεί στο νου ντου πάντα έχει,
ότι το κάθε ζάλο ντου θα πρέπει να προσέχει.

Ο άλλος είναι σόπατος κι άμα τόνε περάσεις,
δε θα φοβάσαι πως μπορεί τα πόδια σου να σπάσεις.

Και τσ’ ατιμίας λέγεται κι ώστε να ζεις σ’ορίζει,
και τα λεφτά,μοναδικό, Θεό σου τα βαφτίζει.

Όμως το δίλημμα αυτό πριν μπει για το καθένα,
είναι πολύ σημαντικό ποια Μάνα τόνε γέννα.

Ποιος Κύρης, ποια οικογένεια τον έχει μεγαλώσει,
κι ο τόπος π’ αναθράφηκε τι αξίες του ‘χει δώσει..

Το δέντρο που τα κλαδιά του δέσποζαν και προσέφεραν οξυγόνο και σκιά σε βοσκούς και κοπάδια επί σειρά αιώνων στην περιοχή Πάνω Αμπέλια στα Ανώγεια, ακολούθησε την μοίρα του αδυσώπητου χρόνου. Μετά από τουλάχιστον 8 αιώνες ζωής, οι τελευταίες μέρες και οι δυνατοί άνεμοι διάβρωσαν ακόμα περισσότερο τις ρίζες του μεγάλου Δρυ που έπεσε προχθές. Πόσες άραγε ιστορίες θα είχε να μας διηγηθεί από βοσκούς και περαστικούς που αναπαύθηκαν όλους αυτούς τους αιώνες στην δροσερή σκιά του..Όπως λένε και οι Ανωγειανοί, όταν έχουν μια σημαντική απώλεια με κάποιον συγχωριανό που φεύγει από τη ζωή: “Έπεσενε  ο Δρυς..!”

Ο Σταύρος Βιτώρος ή Αγκούτσακας μιλάει για την “απώλεια” του Δρυ με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο:

Επεσε Δρυς χιλιώ χρονών,στα πάνω αμπέλια βιόλα..
Κιας είχε τα, τα δράμια του τα τετρακόσια όλα..

Ο Νότος ο κακός μπελάς τόνε βάλε ποκάτω..
Τσι λεβεντιάς και τσι θωριάς και τσι δροσιάς το άντρο..

Βαρύτατη απώλεια ήταν αυτόπτης μάρτυς..
Η τσι οχτακοσάχρονης ζωής του τόπου χάρτης..

Κρίμα το παλικάρι μας τον όμορφο τον  Δρυ μας,
Δέντρο λαμπαδοστέφανο  τσι άχαρης ζωής μας..

 

Οι φωτογραφίες είναι του π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12 μ.μ θα γίνει στην αίθουσα των Δημοτικών συμβουλίων η ετήσια Γενική Συνέλευση του Αετού Ανωγείων, όπου θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της ομάδας, τόσο  η συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ, όσο όμως και η ομαλή λειτουργία των Ακαδημιών της  που αριθμούν παραπάνω από 30 παιδιά. Οι άνθρωποι της ομάδας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Ανωγειανούς που αγαπάνε την ομάδα και τον αθλητισμό να παρευρεθούν και να δηλώσουν την στήριξη τους στη νέα προσπάθεια. Στήριξη που δεν λογίζεται μόνο η οικονομική βοήθεια, αλλά και η συμπαράσταση και συμμετοχή τους  στις εκδηλώσεις του Αετού.

 

Στην συνέλευση όπου αναμένεται να βγει και το νέο Δ.Σ του Αετού πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Η Ανωγή, συμπαραστάτης της ομάδας του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στην τελευταία δύσκολη πενταετία, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς του τόπου να δώσουν το παρών την Κυριακή και με ιδέες και προτάσεις να βοηθήσουν το σωματείο να συνεχίσει την λειτουργία του. Όλοι οι φορείς πρέπει να είναι εκεί, η δημοτική αρχή, ο Πολιτιστικός σύλλογος, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και όλοι όσοι πρέπει να κατευθύνουν τη νεολαία μας στον αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Για τον δικό μας Αετό με τα 53 χρόνια ιστορίας και προσφοράς.

-->