Archive for Ιανουαρίου 2023

Ο σύλλογος των Ανωγειανών της Αθήνας “Το Ιδαίον Άντρον” σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του που θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 9 .30 μ.μ. στο Κρητικό κέντρο “Αόρη”, Μερτζάνης (Λεωφόρος Κηφισού 40, τηλέφωνο:210-5150030). Την διασκέδαση του κόσμου θα αναλάβουν ο Γιώργης Φασουλάς και ο Κώστας Καλλέργης με το συγκρότημα τους. Στο πλαίσιο της χοροεσπερίδας, θα εορταστεί η συμπλήρωση 50 ετών από την έκδοσης της “Φωνής των Ανωγείων” και θα τιμηθούν όσοι και όσες πρόσφεραν διαχρονικά στην έκδοση της. Ευχόμαστε καλή διασκέδαση σε όλο τον κόσμο!

Στους δρόμους για την επιβίωσή τους οι α/κ, για να συνεχίσουν να παράγουν, ο αγώνας μας αφορά όλο τον λαό που πληρώνει πανάκριβα για βασικά είδη διατροφής.

Οι νέες κινητοποιήσεις, που είναι συνέχεια μιας αγωνιστικής δραστηριότητας του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, αποφασίστηκαν στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας στις 8 Γενάρη.

Αυτό που βγάζει τους α/κ στον δρόμο είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που οδηγούν τον α/κ όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Σε τέσσερις αποφοίτους του “Σταυράκειου” Λυκείου, μοιράστηκαν οι υποτροφίες των συνολικά 6.000 ευρώ που δόθηκαν φέτος στη μνήμη των Γιαννάκου Ξυλούρη και Ιωάννη Ξυλούρη (Γκεγκρέζο), από το Σύλλογο “Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων”.

Η Χρυσούλα, ο Αχιλλέας, η Δήμητρα-Μαρίνα και η Αριστέα, πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις και επιβραβεύτηκαν από τον σύλλογο αποφοίτων που αναφέρει ότι η σύνδεση μεταξύ των χρηματικών βραβείων και των σπουδαίων αυτών ανθρώπων που δίνονται στη μνήμη τους, είναι “εκείνη η άυλη αξία, που σαν σκυτάλη παραδίδουν οι γενιές με αγωνία και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου “Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων”, έχει ως εξής:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων με οκτώ θέματα ημερήσιας διάταξης. Θυμίζουμε ότι όλες οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Αναλυτικά:

«Πρόσκληση σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανωγείων » .

Διαβάστε την συνέχεια... »

Του Μιχάλη Λαμπαθάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα φυτώριο σκακιστών αναπτύσσεται και χτίζει μια σπουδαία σκακιστική κοινότητα στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Μια παρέα παλιών σκακιστών αποφάσισε ότι αξίζει να γίνει μια προσπάθεια εισαγωγής του σκακιού στα Ανώγεια, οργανωμένη σύμφωνα με τα πρότυπα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με στόχο των πρωτεργατών, να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, να γίνει ένας χώρος που να απευθύνεται στα νέα παιδιά του τόπου, να καλλιεργήσει το άθλημα με την όσο γίνεται μαζικότερη συμμετοχή και να διοργανώσει τουρνουά υψηλού επιπέδου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Μανόλης Νταγιαντάς στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Τα παιδιά των Ανωγείων αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα. Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών ήταν και η κύρια αιτία ώστε να δημιουργηθεί το 2017 και ένα δεύτερο σωματείο, αδελφό του Σ.Ο. Ανωγείων, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΔΑΙΟΙ, ώστε να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά στα ομαδικά πρωταθλήματα. Μέσω αυτού του δεύτερου σωματείου οι δράσεις μας επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, όπως η λογοτεχνία – με βραδιές παρουσιάσεων βιβλίων και άλλες δράσεις σε συνεργασία και με άλλους φορείς – και η φωτογραφία (λειτουργεί και τμήμα φωτογραφίας στο σύλλογο)».

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ο Εμμανουήλ Χαιρέτης του “Φουναδόκωστα”. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρουκάνι Τεμένους. Η σορός θα βρίσκεται στην οικία του στο Ηράκλειο, στις Μαλάδες (Ειρήνης και Φιλίας 42) σήμερα Κυριακή στις 6.30 μ.μ. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας. Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

-->