Archive for Σεπτεμβρίου 2010

Από το παιγνίδι με τον Ηρόδοτο

Σε πολύ καλό κλίμα και με καλή ψυχολογία παρά την ήττα από τον ΗΡΟΔΟΤΟ ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΑΕΤΟΥ Ανωγείων για το πολύ δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής στις Ασίτες με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Οι Ασίτες έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες το φετινό πρωτάθλημα και η αποστολή της ομάδας μας θα είναι αρκετά δύσκολη. Ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση για 90 λεπτά ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ζητά από τους ποδοσφαιριστές του ο Μηνάς Πίτσος, τεχνικός της ομάδας. Απόντες από τον Κυριακάτικο αγώνα θα είναι οι Καντιδάκης και Μανόλης Σπαχής λόγο τραυματισμού ενώ αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Νίκος Νικηταράς ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε για 20 μέρες.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. με διαιτητή τον Γιανουλάκη του συνδέσμου Χανίων και βοηθούς τους Μαννιατακη και Πασσα. Ραδιοφωνική ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα θα υπάρχει στο hxosfm.gr με την εκπομπή ”ο ήχος στα γήπεδα”…

Γιώργης Μπαγκέρης

Ο Διευθυντής Εμμ. Τσαφαντάκης και το  προσωπικό του Κ.Υ Ανωγείων  ευχαριστεί θερμά  για τις δωρεές τους  στο Κ.Υ Ανωγείων τιςπαρακάτω οικογένειες :

 1. Την οικογένεια της Ευαγγελίας  Σαλούστρου για την δωρεά  εις μνήμην του    συζύγου της Νεοκλή , “ενός (1) αναπηρικού αμαξιδίου” για τις ανάγκες του Κ.Υ Ανωγείων.
 2. Τον Γεώργιο Σαλούστρο (Κούβος) για την δωρεά  μίας “πολυθρόνας Αιμοληψιών”, (αξίας 600,00 €) , για τις ανάγκες του  Μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κ.Υ Ανωγείων.
 3. Την οικογένεια της Δέσποινας Σταυρακάκη για την δωρεά  εις μνήμην του  συζύγου της Βασιλέα του ποσού των  “1.000,00 €”  το οποίο  διατέθηκε  για τη προμήθεια “Ηλεκτρονικών πιεσομέτρων για τις ανάγκες του Κ.Υ Ανωγείων και των Περιφερειακών του Ιατρείων.
 4. Την οικογένεια του Γεωργίου Φασουλά ( Τροτσέλη) για την δωρεά  εις μνήμην της συζύγου του Ευτυχίας του ποσού των “300,00 €”για λειτουργικές ανάγκες του Κ.Υ Ανωγείων.
 5. Την οικογένεια του Σπαχή Βασιλείου για την δωρεά εις μνήμην της συζύγου του Ευαγγελίας, από τις παρακάτω οικογένειες:
  • Ιάσωνα Μανούσου   το ποσό των 100 €
  • Αλίκη Ορφανού         το ποσό των   50 €
  • Κων/νου Σπαχή         Δικηγόρου το ποσό των 50 €
  • Συνολικό ποσό “200,00 €” για τις λειτουργικές ανάγκες του Κ.Υ Ανωγείων.

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νέοι άνθρωποι...

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται η ανεργία και στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) περισσότεροι από 26.800 άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού για τον μήνα Αύγουστο.
Από αυτούς 16.962 άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Κρήτης είναι η τέταρτη κατά σειρά περιφέρεια ανά την Ελλάδα με τους περισσότερους άνεργους.,

(Από την «Κρητική Επιθεώρηση»)

Τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, με στόχο τη δεύτερη δημαρχιακή τετραετία, ανακοίνωσε απόψε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Οπως επισημαίνει στη δήλωση του «πρόκειται για ανθρώπους που έχουν διάθεση και κέφι για προσφορά, έχουν εμπειρία συμμετοχής και ενδιαφέρον για τα κοινά», προσθέτοντας  ταυτόχρονα ότι  «τις  επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέοι ικανοί συνεργάτες με γνώμονα την όσο το δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπηση της κοινωνίας μας». Ο Σ. Κεφαλογιάννης καλεί όλους τους υποψήφιους να διεξάγουν έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα αντάξιο των καλών Ανωγειανών παραδόσεων.

Την πρώτη αυτή ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αποτελούν οι:

ΑΕΡΑΚΗ [ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ]ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ [ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ] ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΥΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ [ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ] ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΟΥΝΑΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΣΠΑΧΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Γιάννης Δραμουντάνης

“Στη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν ατμομηχανή της ανάπτυξης, να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο. Στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα καταθέσω μία νέα πρόταση, μία νέα προσέγγιση για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, γιατί μαζί μπορούμε για τα Ανώγεία. Αφουγκράζομαι την αγωνία όλων εκείνων των Ανωγειανών που δεν εκφράζονταν πολιτικά από τις μέχρι τώρα επιλογές. Σκοπός της υποψηφιότητάς μου είναι να τους προσφέρει μία άλλη πρόταση, μία νέα επιλογή που διαφέρει από τις ήδη υπάρχουσες. Ουδέποτε έκρυψα τις αρχικές μου επιφυλάξεις, αλλά η παρότρυνση των Ανωγειανών με έπεισε ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Η αλλαγή είναι δυνατή μόνο μέσα από τη συμμετοχή. Η ιδεολογική τοποθέτηση όλων μας είναι γνωστή. Ωστόσο, τα προβλήματα, όπως και οι πολίτες που τα αντιμετωπίζουν, δεν έχουν χρώμα. Δεν είμαστε αντιμέτωποι ούτε με κόμματα ούτε με άλλους συνδυασμούς, αλλά με τα προβλήματα που απασχολούν τους συντοπίτες μας. Ο καθένας μας ας προσφέρει όπως μπορεί, ας συστρατευθεί από το δικό του μετερίζι. Εύχομαι στους ανθυποψήφιούς μου και σε όλους τους Ανωγειανούς έναν καλό προεκλογικό αγώνα, όπως αρμόζει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ.”


O ΑΕΤΟΣ  Ανωγείων  χαιρετίζει την  απόφαση των  οργανωμένων  φιλάθλων του  Δικεφάλου του  Βορρά, της  θύραs  4 1976  του ΠΑΟΚ, οι  οποίοι με  σημερινή  απόφαση τους  προχώρησαν στη συμβολική κίνηση της αγοράς ενός εισιτηρίου διαρκείας της ομάδας μας…Η κίνηση αυτή μας αφήνει ευγνώμονες και αποτελεί το επιστέγασμα των καλών σχέσεων των φίλων του Δικέφαλου με τα Ανώγεια,  αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η παρουσία αντιπροσωπείας φίλων του ΠΑΟΚ στο περσινό ματς με την Επισκοπή στα Ανώγεια..

Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας μέσο των οπαδών της, δείχνει τον σεβασμό και την μέριμνα της προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ συντηρεί και τους στενούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Κρήτη και στην Βόρεια Ελλάδα.
Το ΔΣ του ΑΕΤΟΥ επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες στο μέλλον που θα κινούνται προς την ιδία κατεύθυνση..

-->