Archive for Αυγούστου 2013

Με ανακοινώσεις  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων και ο «Αετός» συγχαίρουν τα παιδιά που πέτυχαν την είσοδο τους στα Πανεπιστήμια

Ειδικότερα:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες  του Σταυράκειου Γενικού Λυκείου Ανωγείων, που μόχθησαν για να πετύχουν ο καθένας ξεχωριστά τους στόχους που είχε θέσει αυτή τη δύσκολη χρονιά  που πέρασε. Ευχόμαστε Καλή Σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες. Συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. «Ονειρεύομαι ότι ζωγραφίζω και μετά ζωγραφίζω αυτό που ονειρεύομαι »

Vincent Van Cogh

O Πρόεδρος του Π.Σ Ανωγείων

Βρέντζος Νίκος

Από τη μεριά του και ο Α.Ο Αετός Ανωγείων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει όλα τα παιδιά αλλά κυρίως δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Ο Α.Ο Αετός Ανωγείων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν την είσοδο τους στα Ανώτατα Ιδρύματα και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία. Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά είναι και δυο από τους ποδοσφαιριστές του Αετού που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα,ο Άγγελος Σπαχής και ο Κωνσταντίνος Σουλτάτος. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα στην νέα φοιτητική ζωή τους..

Ο πρόεδρος: Μιλτιάδης Πλουσής

Το Δ.Σ»

 

Λίγο πριν το τέλος της σημερινής του απολογίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ζήτησε από το Γιάννη Σμπώκο να κλείσει με μια μαντινάδα!  Ο Γιάννης φυσικά δεν του χάλασε χατίρι, λέγοντας του μια καλή μαντινάδα που περιγράφει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του πορεία:

«Σεισμοί, φωτιές εξοπλισμοί

είναι όλη η ζωή μου,

δεν θέλω χάρη από σας

μόνο δικαίωσή μου!»

Από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ηρακλείου υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας  2013, λήγει στις 16-9-2013.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο υπ/μα ΕΛΓΑ Ηρακλείου, Λεβήνου 77, Ηράκλειο ή στα τηλέφωνα:

2810 264220,

2810264222,

2810264208.

Για άλλη μια χρονιά το Σταυράκειο Γενικό Λύκειο Ανωγείων σημείωσε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στα παιδιά που εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  βλέποντας τους κόπους ετών να έχουν αποτέλεσμα. 20 παιδιά από τα 34 εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο καθώς τα ονόματα ανακοινώθηκαν σήμερα ,ένα ποσοστό δηλαδή επιτυχίας 60% .

Η κ. Δέσποινα Πρίμπου διευθύντρια του ΓΕΛ Ανωγείων δηλώνει στην ΑνωΓη χαρακτηριστικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

”Η Διευθύντρια και ο σύλλογος καθηγητών του Σταυράκειου Γενικού Λυκείου Ανωγείων συγχαίρουμε τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Ανώτατες σχολές και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Ήταν άλλη μια σημαντική χρονιά για το Λύκειο μας με τα ποσοστά επιτυχίας να κυμαίνονται αρκετά ψηλά κάτι που μας κάνει όλους περήφανους…”.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τα ονόματα των επιτυχόντων και την σχολή που εισάγονται.

Συγχαρητήρια σε όλους που πέτυχαν  και σε όσους δεν τα κατάφεραν φέτος ευχόμαστε καλή δύναμη, να μην σκύψουν το κεφάλι και να προσπαθήσουν την επόμενη χρονιά να πετύχουν αυτό που επιθυμούν.

Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα
13076748 ΑΕΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ
13076749 ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ
13076754 ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076732 ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΟΛΓΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ
12068159 ΚΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13076734 ΚΟΝΙΟΥ ΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076735 ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13076745 ΚΟΥΝΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076746 ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΙΧΑΗΛ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076737 ΜΑΝΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076747 ΠΑΝΤΕΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
12068153 ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076756 ΠΑΤΕΛΑΡΟΥ ΑΝΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 3. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13076757 ΣΚΟΥΛΑ ΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
13076758 ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΝΤΙΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΧΑΝΙΑ) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13076759 ΣΠΑΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
13076741 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΑΓΑΘΟΥΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΛΣΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ
13076760 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΠΑΓΚΕΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ
13076762 ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13076744 ΧΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ

Στα Ανώγεια στο κέντρο υγείας  θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου το ιατρικό κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού  για προληπτικές εξετάσεις αλλά και για επανέλεγχο όσων εξετάστηκαν τον Ιούνιο από τους ίδιους ιατρούς.

Η Περιφέρεια Κρήτης  διευρύνει  τις παρεμβάσεις της στο χώρο της υγείας-κοινωνικής προστασίας με νέα πρωτοβουλία προσκαλώντας εθελοντική ομάδα από γιατρούς και νοσηλευτές από το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» (Κοργιαλένειο-Μπενάκειο). Η πρωτοβουλία για δωρεάν εξετάσεις στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του νησιού  υποστηρίζεται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και συντονίζει η αρμόδια  αντιπεριφεριάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Θεανώ Βρέντζου. Πρόκειται για τη συνέχεια της εθελοντικής δράσης των νοσηλευτών του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 25 έως στις 29 Ιουνίου στους Δήμους Βιάννου, Γόρτυνας, Ανωγείων, Αρχανών – Αστερουσίων, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο των νέων επισκέψεων της εθελοντικής κινητής μονάδας, το ιατρικό κλιμάκιο θα βρίσκεται την Παρασκευή 30 Αυγούστου στον Δήμο της Βιάννου, το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Δήμο Ανωγείων και την Κυριακή 1η  Σεπτεμβρίου στον Χάρακα του Δήμο Aρχανών –  Αστερουσίων, για την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, ιατρικό επανέλεγχο,  στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τους δήμους μέσω του κοινωνικού προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά και των Κέντρων Υγείας. Οι πολίτες  έχουν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις  σε ειδικότητες όπως: Αγγειοχειρούργου, Ουρολόγου, και Ω.Ρ.Λ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400 συνάνθρωποι μας θα επωφεληθούν από την κοινωνική δράση της Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του νησιού μας,  προσφέροντας έτσι ένα σημαντικό ‘δίχτυ προστασίας’ στους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας.

Οι γιατροί που συμμετέχουν εθελοντικά από το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού είναι:

–   Ηρακλής Πούλιας Συντονιστής – Δ/της Ουρολογικής Κλινικής

– Νικόλαος Μπέσιας Συντονιστής – Δ/της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

–  Δημήτριος Λεφατζής Συντονιστής – Δ/της Ω.Ρ.Λ Κλινικής

Η ιατρική ομάδα θα συνοδεύεται από την επικεφαλής εθελόντρια νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, Βούλα Γεωργάκη και την εθελόντρια νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα  Σπανούδη.

 

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Π.Κ. αξιολογήθηκε από τους επισκέπτες του ως ένας από τους άριστους τουριστικούς προορισμούς και έλαβε το αντίστοιχο βραβείο αριστείας για το 2013 από το διεθνή, τουριστικό οργανισμό Trip Advisor!

Το Μουσείο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες του για την ιδιαίτερη τιμή που του απέδωσαν, η οποία αποτελεί μια σημαντική  υποστήριξη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ποιότητα που το χαρακτηρίζει και τις επόμενες προσπάθειές του.

Παράλληλα, θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι οι «Δεινόσαυροι της Παταγονίας» θα είναι για λίγες ακόμα ημέρες στην Κρήτη! Μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία των γιγάντων της Παταγονίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 επισκέπτες στο Ηράκλειο και την Αθήνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση αυτή, από τους οποίους το 1/3, που αποτελούσαν άνεργοι και ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ καθημερινά από τις 9:00 πμ έως τις 9:00 μμ στα τηλέφωνα 2810-282740 και 2810-393630.

-->