Archive for Νοεμβρίου 2019

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Σμπώκος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Φασουλάς

Αρωμα Ανωγείων έχει η νέα Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ,  με τη συμμετοχή σε αυτή του πρώην αντιδημάρχου Ανωγείων και υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Βασίλη Σμπώκου. Ο Βασίλης συμμετέχει ως μέλος της ΚΕΑ στις διήμερες εργασίες που πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εντυπωσιακή και δυναμική παρουσία κατέγραψε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στις χθεσινές εκλογές της ΚΕΔΕ, όπου κατήλθε με το ψηφοδέλτιο του τελικού νικητή της διαδικασίας δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Με 81 ψήφους και την 18η θέση ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης αν και δεν πέτυχε την εκλογή του, έδειξε την δυναμική των Ανωγείων και του ίδιου, ενώ η παράταξη που συμμετείχε ήταν και ο τελικός νικητής σε μια σημαντική εκλογική διαδικασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 47 ψήφους στο ίδιο ψηφοδέλτιο κατέγραψε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Εμμανουήλ Χαιρέτης πήρε 36 ψήφους.. Ο μοναδικός Κρητικός που εκλεχτηκε στο εποπτικό συμβούλιο είναι ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Νίκος Γυαλιτάκης που συγκέντρωσε 106 ψήφους.Από την παράταξη του Δημήτρη Παπαστεργίου εκλέχτηκαν στο νέο Δ.Σ οι 13 πρώτοι δήμαρχοι του ψηφοδελτίου του και έξι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» του Δημήτρη Παπαστεργίου έλαβαν 325 ψήφους και 19 έδρες στο Δ.Σ., έναντι 91 που έλαβε η δεύτερη σε ψήφους παράταξη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που κερδίζει 9 έδρες.Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες.Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς και επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες. Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, που έλαβε 10 ψήφους και ο «Συντονισμός Αιρετών» που έλαβε 6 ψήφους μένουν χωρίς έδρα.Από τους συνολικά 528 εκλέκτορες ψήφισαν οι 511, δηλαδή το 97% των εγγεγραμένων.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη που βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα, ο ίδιος μας μίλησε για τον φίλο του και νικητή των εκλογών Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Ανωγείων θα δηλώνει πάντα το παρόν στα κέντρα συζητήσεων και λήψης αποφάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναλυτικά η δήλωση του:

“Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι τα Ανώγεια πρέπει να έχουν συμμετοχή και λόγο στο κέντρο των εξελίξεων και των αποφάσεων, επέλεξα να διεκδικήσω μια θέση στο νέο Δ.Σ της ΚΕΔΕ. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν πολλές συζητήσεις γύρω από το νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε αυτό τον διάλογο δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες. Συμμετείχα λοιπόν με τον συνδυασμό που πέτυχε μια σαρωτική νίκη στις χθεσινές εκλογές. Η μικρή βάση που ξεκινούσαμε από την Κρήτη δεν έφτασε ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο να είμαστε στο Δ.Σ, ωστόσο θεωρώ ότι η παρουσία μας ως Ανώγεια ήταν πάρα πολύ καλή. Με 81 ψήφους τους οποίους τους ευχαριστώ θερμά γιατί πέρα από το πρόσωπο μου τιμούν και το χωριό μας. Ούτως ή άλλως θα είμαστε παρών μέσα από τα θεσμικά όργανα που θα οριστούν, τις επιτροπές, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε σε αυτό τον δημιουργικό διάλογο που πιστεύω θα ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι φίλος, τον είχαμε φιλοξενήσει πρόσφατα στα Ανώγεια όπου είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση τότε για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε ηλικιακά κοντά, προέρχεται από ένα δήμο που πρωτοπορεί σε θέματα νέων τεχνολογιών. Πιστεύω ότι υπάρχει χημεία και ο Δημήτρης ήταν επίσης ένας λόγος που με έκανε να ενδιαφερθώ για μια κοινή προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση θα είμαι εκεί δημιουργικά και κριτικά όποτε χρειάζεται για θέματα τόσο του οίκου μας δηλαδή μικρών ορεινών δήμων, όσο και για γενικότερα θέματα Αυτοδιοίκησης. Θέματα που θα θέτουμε από τη πλευρά της Αυτοδιοίκησης και όχι από αυτήν της εκάστοτε Κυβέρνησης. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ της ΚΕΔΕ”

“Δεν εστεναχωρέσαμε ποτέ ο γης τον άλλο,

και πως θα ξανασμίξουμε, στιγμή δεν αμφιβάλλω..(Λ.Μπέρκης)

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο ενός αγαπητού παιδιού στην κοινωνία των Ανωγείων, του Γιάννη Παπανικολάκου που “έσβησε” άδικα και πρόωρα στα 39 του χρόνια την 4η Δεκεμβρίου 2018. Η οικογένεια του θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του Γιάννη στην Μάνη, όπου αναπαύεται για πάντα, την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο χωριό Μηλιά Μεσσηνίας και τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Γιάννης Παπανικολάκος, ή “Μόμπιλος” όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι φίλοι του στα Ανώγεια, γεννήθηκε στο Γύθειο, αλλά πέρασε όλα τα παιδικά και χρόνια της εφηβείας του, μέχρι και την ενηλικίωση του, στα Ανώγεια, όπου βρέθηκε η οικογένεια του, καθώς ο πατέρας του υπήρξε αστυνομικός και μετατέθηκε στο χωριό μας. Ο ίδιος μαζί με τις δυο αδερφές του, Μαρία και Νατάσα, εντάχθηκαν αμέσως στο κοινωνικό σύνολο, αγάπησαν θερμά και αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους των Ανωγείων αποκτώντας πολλούς φίλους, ενώ μάλιστα η αδερφή του Νατάσα νυμφεύθηκε τον Ανωγειανό Μιχάλη Μανουρά.

Ως κάτοικος Ανωγείων είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές και είχε μεγάλη προσφορά στον Αετό Ανωγείων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής τους ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, ενώ με δύναμη ψυχής παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του είχε αρραβωνιαστεί και ήταν έτοιμος να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή. Δυστυχώς ο θάνατος τον πρόλαβε σκορπίζοντας με θλίψη όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ στον Αγροτικό δισκοπωλείο, ο Νίκος Βλατάς ο Βασίλης Ξυλούρης και ο Γιώργης Σταυρακάκης (Νιδιώτης), θα μας σεργιανίσουν στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής παράδοσης.
Λύρα, τραγούδι: Νίκος Βλατάς
Λαούτο: Βασίλης Ξυλούρης
Λαούτο, τραγούδι: Γιώργης Σταυρακάκης (Νιδιώτης)
Τιμή εισόδου 10 ευρώ με ποτό και κρύο πιάτο

“Μη ξαναβάλεις άρωμα γιατί το χαραμίζεις,

μα μόνο ‘που την ομορφιά που ‘χεις μοσκομυρίζεις…

—————————————————————-

Η ομορφιά σου αρώματα, δε θέλει, ούτε λούσα,

γιατί ‘χει φυσική ομορφιά ωσάν την Αρετούσα…”

Κυκλοφόρησε από το “Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης-Μουσικές εκδόσεις Σείστρον” ο νέος δίσκος των Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη “Μη ξαναβάλεις άρωμα” με αφορμή και τα 20 χρόνια δισκογραφικής τους πορείας. Ο υπεύθυνος του Μουσικού Εργαστηρίου Αεράκης, Ανδρέας Αεράκης, αναφέρει σχετικά για τη νέα κυκλοφορία:

“Κλείνοντας τα 20 χρόνια δισκογραφικής πορείας του Γιώργη Φασουλά με τον Κώστα Καλλέργη στην εταιρεία μας, ανοίγει ένας νέος κύκλος δημιουργίας με τον έβδομο στην σειρά δίσκο “Μη ξαναβάλεις άρωμα”. Ένας ψηφιακός δίσκος με νέα τραγούδια εκ των οποίων τα δύο έχουν γίνει ήδη επιτυχίες, σηματοδοτεί την πίστη του Γιώργη και του Κώστα σε αυτό που εκπροσωπούν όλα αυτά τα χρόνια. Άξιοι εκπρόσωποι της Ανωγειανής μουσικής παράδοσης που γέννησε μεγάλα κεφάλαια της μουσικής μας κληρονομιάς, συνεχίζουν ακάθεκτοι με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. Τους ευχαριστώ προσωπικά διότι όπως ο Στέλιος Αεράκης αλλά και ο Μιχάλης τους ανέδειξαν από το πρώτο σας βήμα, την ίδια πίστη και εμπιστοσύνη έδειξαν και στο πρόσωπό μου. Δεν λοξοδρόμησαν ποτέ, ούτε άκουσαν τις σειρήνες δεξιά κι αριστερά να τους καλούν στην εφήμερη εμπορική επιτυχία ή στις νέες μόδες της μουσικής μας εποχής ή στο να θεωρούν ότι επειδή είναι αρκετά χρόνια σ’ αυτό το χώρο μπορούν να κάνουν τους μουσικούς, παραγωγούς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα συνθέτει τον χώρο μας….Όλα είναι θέμα επιλογών, γι’ αυτό τους αγαπάει ο κόσμος, γι’ αυτό γεμίζουν τα μαγαζιά όπου κι αν παίζουν, γι’ αυτό και κάνουν επιτυχίες όπως επιτυχία θα γίνει κι αυτός ο νέος τους δίσκος…”

Ακούστε το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου:ΜΗ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΑΡΩΜΑ – ΓΙΩΡΓΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ | Official Audio Release © 2019

 

Προκήρυξη της ΕΣΣΚ για το 3ο τουρνουά ράπιντ της ΕΣΣΚ του “Παγκρήτιου Ατομικού Πρωταθλήματος ράπιντ 2019″. Το τουρνουά θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στ’ Ανώγεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Πειραιώς . Ενόψει του χειμώνα που βρίσκεται …προ των πυλών το ράπιντ της Κυριακής θα δώσει μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την πόλη και να αναπνεύσουμε καθαρό και ¨δροσερό” αέρα… Η συνέχεια για την διοργάνωση στην συνημμένη προκήρυξη…”

Βρείτε την προκήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Όλοι την Κυριακή στ’ Ανώγεια…3ο ράπιντ της ΕΣΣΚ! | Ε.Σ.Σ.Κ.

-->