Archive for Φεβρουαρίου 2022

Η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα «Γεώργιος Κλάδος» του Κέντρου Ενημέρωσης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη (Κτίριο ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ) στα Ανώγεια, με θεματολογία που αφορά στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την πρωτοχρονιάτική πίτα της έκοψε η Τοπική Οργάνωση Ανωγείων της Νέας Δημοκρατίας, σε μια μικρή εκδήλωση που έγινε χθες Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, το βράδυ,  στην παραδοσιακή ταβέρνα “Τα Σκαλώματα”.

Εκεί βρέθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ Γιάννης Κεφαλογιάννης, που έκοψε την πίτα, ευχόμενος μια γεμάτη χρονιά, με αγώνες και υγεία σε όλα τα μέλη της τοπικής . Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης και φυσικά ο πρόεδρος της Τ.Ο της Ν.Δ, Χαράλαμπος Χαιρέτης και τα υπόλοιπα μέλη της.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Ο Δήμος Ανωγείων και η ΚΟΙΝ.Σ.Επ. «Ν-Ιδαία Συνεργασία» με τη στήριξη του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO οργανώνουν εργαστήριο εικαστικών τεχνών για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων μέσω σχεδίου, χρώματος, ήχου, γραφής και βίντεο. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού σχολείου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Θέμα : ” Ένταξη της Πράξης «ΜΕΛΕΤΕΣ «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ»  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με χρηματοδότηση 135.843,52€”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με απόφαση του ενέκρινε το αίτημα του Δήμου Ανωγείων στις 1-11-2021 προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη της πράξης «ΜΕΛΕΤΕΣ «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» στο Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της εκπαίδευσης και κοινωνικής συνοχής στην Κρήτη»

Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ωρίμανσης για την επέκταση – αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας, την βελτίωση των υποδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ανωγείων.

Διαβάστε την συνέχεια... »

*Του Γιώργη Μπαγκέρη

“Μπορείτε να ρίξετε δάκρυα που έχει φύγει,
ή μπορείτε να χαμογελάσετε επειδή έχει ζήσει.
Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας και να προσευχηθείτε να επιστρέψει,
ή μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε όλα όσα έχουν μείνει.
Η καρδιά σας μπορεί να είναι κενή επειδή δεν μπορείτε να την δείτε,
ή μπορείτε να είστε γεμάτοι από την αγάπη που μοιράστηκατε. 
Μπορείτε να γυρίσετε την πλάτη σας στο αύριο και να ζήσετε στο χθες,
ή μπορείτε να είστε ευτυχείς για το αύριο λόγω του χθες.
Μπορείτε να  θυμηθείτε μόνο ότι έχει φύγει,
ή μπορείτε να αγαπάτε τη μνήμη της και να την αφήσετε να ζήσει μέσω αυτής.
Μπορείτε να κλάψετε και να κλείσετε το μυαλό σας,
να μείνει άδειο και να γυρίσετε την πλάτη σας.
Ή μπορείτε να κάνετε ό, τι θα ήθελε:
χαμόγελο, ανοιχτά μάτια, αγάπη και συνεχίστε.”

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Το όνομα σου στα ψηλά, είναι και εκεί θα μείνει,

γιατί Πατέρα, ανθρωπιά, είχες και καλοσύνη.”

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στο Αρμί, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Εμμανουήλ Γεωργίου Κουνάλη (Μάκης του Σταυρουλογιώργη) που “έφυγε” από τη ζωή στα 76 του χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η οικογένεια του καλεί φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, η οικογένεια του αείμνηστου Μάκη, ενός εξαιρετικού Ανωγειανού με απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια, αποχαιρετάει τον άνθρωπο της με συγκίνηση. Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

” Αγαπημένε μας Πατέρα, 

ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που έφυγες. Ένας χρόνος δύσκολος, γεμάτος δάκρυα, ένας χρόνος χωρίς την μορφή σου, ένας χρόνος που έγινες άγγελος, που μπορεί να μη σε βλέπουμε, όμως ζεις στις καρδιές μας και δε θα φύγεις ποτέ από εκεί.

Υπήρξες άνθρωπος με ήθος, με αξίες, με ανθρωπιά και καλοσύνη. Ένας άνθρωπος με δύσκολο επάγγελμα, αυτό του βοσκού, που τους μισούς μήνες του χρόνου δεν έβλεπες την οικογένεια σου. Θα ήθελες αλλά ούτε εμείς είχαμε χορτάσει την παρουσία σου. Όταν ερχόταν η στιγμή που θα ξεγυάλιζες  στη Νίδα προσπαθούσες να κερδίσεις όλο το χρόνο που έλειπες.

Έκανες παρέες στο μητάτο και όλοι είχαν να πουν για τη φιλοξενία και την καλοσύνη σου. Τόση καλοσύνη, που δεν στεναχώρησες ποτέ κανέναν. Ποτέ δεν μπήκες στο σπίτι μας με νεύρα, παρά την κούραση που είχες, αλλά ερχόσουν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό το χαμόγελο δε θα φύγει ποτέ από τη μνήμη μας.

Το πέρασμα σου από τη ζωή ήταν γεμάτο δυσκολίες. Από μικρός ήσουν ορφανός από πατέρα, οπότε έπρεπε να δουλέψεις για να προσφέρεις στην οικογένεια σου. Μεγαλώνοντας, έκανες τη δική σου οικογένεια και φρόντιζες να μη μας λείπει τίποτα.

Ο Θεός όμως δεν σε άφησε να ζήσεις ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια σου και τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν. Προβλήματα τα οποία πάλεψες με περηφάνεια χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσεις. 

Ακόμα και όταν ήρθαν τα δικά σου προβλήματα υγείας, πάλι δεν παραπονέθηκες, πάλι δεν γκρίνιαζες, αλλά άρχισες ξανά να μάχεσαι με θάρρος, όπως είχες μάθει τόσα χρόνια να κάνεις.

Είμαστε περήφανοι για σένα και όσο θα ζούμε θα κρατήσουμε το καθαρό και περήφανο όνομα που μας άφησες, ανεξίτηλο.

Μας λείπεις πολύ…”

-Στην μνήμη του Εμμανουήλ Κουνάλη, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ, το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει αιώνια.

 

-->