Η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα «Γεώργιος Κλάδος» του Κέντρου Ενημέρωσης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη (Κτίριο ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ) στα Ανώγεια, με θεματολογία που αφορά στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 των Δήμων Ανωγείων, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Μαλεβιζίου. Στόχος είναι η πληροφόρηση και η διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης έχουν προσκληθεί Δήμαρχοι και  φορείς της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι, οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων και πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά της covid-19. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, προβλέπεται να αποτελέσει αντικείμενο μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Μοιραστείτε το

-

-->