Archive for Ιουνίου 2021

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε πριν λίγο ο Αετός Ανωγείων, με την απόκτηση του πολύπειρου Μανόλη Σπαχή από τον Ερμή Ζωνιανών όπου αγωνιζόταν πέρσι. Ο παίχτης αποτελούσε διακαή πόθο τόσο της διοίκησης, όσο και του νέου προπονητή της ομάδας Χρήστου Καλομοίρη, ενώ παράλληλα εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, που την θέλει να ενισχύεται κατά το δυνατόν περισσότερο με ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Ο Μανόλης που ανδρώθηκε στις Ακαδημίες του Αετού, έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας, τόσο στις εποχές του Περιφερειακού όσο και στα πρωταθλήματα του Ρεθύμνου, όπου αριθμεί 75 γκολ στην Α’ ΕΠΣΡ. Στο Ρέθυμνο έχει αγωνιστεί και με τον Αστέρα Περάματος το 2018, τον Ερμή Ζωνιανών, ενώ παλιότερα φόρεσε και τη φανέλα της Τυλίσσου.

Με δήλωση του στην ΑΝΩΓΗ, ο αντιπρόεδρος του Αετού Ανωγείων Γιάννης Σαλούστρος αναφέρει:

Καλωσορίζουμε το Μανόλη Σπαχή και πάλι στην ομάδα μας. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όλους τους Ανωγειανούς που είναι σε άλλες ομάδες, ώστε να κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια με ενισχυμένο ακόμα περισσότερο το ντόπιο στοιχείο. Ο Μανόλης είναι πάντα ένας πολύ σημαντικός παίχτης και είναι χαρά μας που οι συζητήσεις μας ολοκληρώθηκαν και είχαν αίσιο τέλος.

Περιμένουμε να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη, η ομάδα προετοιμάζεται ώστε να είναι απολύτως έτοιμη και ανταγωνιστική. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει οπουδήποτε και να μας ζητηθεί να παίξουμε. Σήμερα θα γίνει μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ και ίσως σύντομα να έχουμε εξελίξεις.”

Στον Μανόλη που πρόκειται να παντρευτεί στα Ανώγεια στα τέλη Ιουλίου, ευχόμαστε τα καλύτερα τόσο για την προσωπική όσο και την ποδοσφαιρική του ζωή. Καλώς όρισες σπίτι σου.

 

Στην φωτογραφία βλέπετε δυο μαθητές του Σταυράκειου ΓΕΛ Ανωγείων, τον Κωνσταντίνο Σαλούστρο και την Θωμαΐδα Πασπαράκη, ανάμεσα στον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και την εκπαιδευτικό Ελένη Μακρή. Το Σάββατο 10 Ιουλίου οι δυο μαθητές θα βρεθούν στην Βάρη Αττικής, όπου στα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός γύρος της Οικονομικής Ολυμπιάδας, όπου προκρίθηκαν κάνοντας περήφανους όλους εμάς, όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο μας στην “Α” (δείτε το εδώ:https://www.anogi.gr/p34110)

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, έδωσε τα συγχαρητήρια στην Ελένη Μακρή, ενώ τόνισε ότι μετά την χορηγία των Μινωικών γραμμών θα διευκολύνει την μετάβαση τους στην Αθήνα για την τελική φάση της Ολυμπιάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανωγείων, προκηρύσσει  την πλήρωση της θέσης Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου, για το 1ο 10/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων.

1.- Η πρόσληψη θα γίνει από Σεπτέμβριο 2021 έως τη λήξη του σχολικού έτους τον Ιούνιο του  2022.

2.-Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε άτομο ανεξάρτητα από το αν εργάζεται ή όχι αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και στις υποχρεώσεις του και :

α.- Να έχουν ηλικία άνω των 18ετών.

β.- Να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

γ.- Να είναι Έλληνες πολίτες ή να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3528/2007.

δ.- Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ανωγείων.

ε.- Να έχουν την ιδιότητα του  γονέα  μαθητή ή μαθήτριας που φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο.

 Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα επιλεγεί υποψήφιος που δεν πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο.

ζ.- Να μην έχουν καταδικαστεί και να μην είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού  Κώδικα

3.-Οι ώρες απασχόλησης είναι:

-από τις 07:45 έως 08:20 το πρωί και

-από τις 13:10 έως τις 13:30μ.μ. .

   Οι ώρες αυτές που αφορούν την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών προς και από το σχολείο, μπορεί να αλλάξουν, αν για οποιονδήποτε λόγο τροποποιηθούν οι ώρες  λειτουργίας του Σχολείου.

4.-Στον Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο θα καταβάλλεται από τη Σχολική Επιτροπή μηνιαία αποζημίωση ύψους 176,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, για την κάλυψη εξόδων κίνησής του, από την σχετική επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

5.- Ο Εθελοντής Σχολικός Τροχονόμος  δεν ασφαλίζεται σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο.

6.- Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο σχολικός τροχονόμος χρησιμοποιεί φορητή πινακίδα «STOP» και φορά γιλέκο, χρώματος ανοιχτού κίτρινου. Στην εμπρόσθια και οπίσθια  όψη του αναγράφεται, σε δύο παράλληλες γραμμές, με κεφαλαία γράμματα, ανεξίτηλου μαύρου χρώματος η φράση «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ». Το γιλέκο και οι πινακίδες χορηγούνται από το Σχολείο.

7.-Το άτομο που θα επιλεγεί, θα ασκήσει τα καθήκοντά του, αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την σχετική αίτηση από το Δήμο Ανωγείων και να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά από 1-7-2021 έως και 9-7-2020:

1.- Αίτηση

2.- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

3.-Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας ΔΟΥ φορολογικού έτους 2020.

4.- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5.-Το άτομο που θα προσληφθεί, θα κληθεί να προσκομίσει εντός 15 ημερών Πιστοποιητικό Υγείας και αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Πέραν της ιδιότητας του γονέα, θα ληφθούν υπόψη, η φυσική καταλληλότητα, τυχόν προϋπηρεσία και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΝΩΓΗ.

Το πρακτικό αυτό αφού διαβάστηκε, υπογράφηκε.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

O γνωστός χοροδιδάσκαλος Γιάννης Μεγαλακάκης, θα πραγματοποιήσει βιωματικά σεμινάρια χορού στα Ανώγεια, το τριήμερο 27 έως 29 Αυγούστου, σε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Πριν τα Ανώγεια, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο στα Παλαιά Ρούματα Χανίων, από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Από τις καινοτομίες της διοργάνωσης είναι η βιωματική – επικοινωνιακή διδασκαλία, ως εργαλείο. Ο συμμετέχων – μαθητής ζει τον δάσκαλο και μαθαίνει όχι μόνο από την απλή μετάδοση της γνώσης του χορού και των βημάτων, αλλά και μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τους ανθρώπους του τόπου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 7 μ.μ θα γίνει ο Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Υακίνθου στον Ψηλορείτη. Όπως αναφέρει η “ομάδα των Υακινθείων”:

“Ανεβείτε  στον δροσερό Υάκινθο, στη γιορτή του Αγίου των αισθημάτων! Παρασκευή 2 Ιουλίου, απόγευμα 19:00 «κάτω από το φως των αστεριών». Θα λειτουργήσει ο πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης και  θα ψάλει ο Βασίλης Δραμουντάνης. Η  μυσταγωγική  βραδιά θα συνεχιστεί με ατμοσφαιρική συναυλία στο θέατρο του Αγ.  Υακινθου από τις καλλίφωνες  χορωδίες:

-Θύραθεν  

-Παραδοσιακή χορωδία του Δήμου Ανωγείων με την  σύμπραξη της χορωδίας των Σισσών. Θα ακουστούν ύμνοι και δημοτικά άσματα 

Ας φέρει ο καθένας μαζί του ένα λευκό κερί για να Φωτίσει ο καθένας ξεχωριστά την παράσταση!”

Θυμίζουμε ότι φέτος στις γιορτές των Υακινθείων στις 23, 24, και 25  Ιουλίου, θα τιμηθεί η μαία Αικατερίνη Βρέντζου-Κεφαλογιάννη, που αν και η ίδια δεν απέκτησε δικά της τέκνα, ξεγέννησε χιλιάδες παιδιά της περιοχής. Την προτομή της ετοιμάζει ή γλύπτρια Λάουρα Τζίτζι.

Οι γιορτές των Υακινθείων, επιστρέφουν φέτος μετά από δυο χρόνια απουσίας. Στις γιορτές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Από την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη

Αυτός ο τόπος γέννησε σπουδαίους ανθρώπους, ιστορικές προσωπικότητες και άγνωστους ήρωες της καθημερινότητας. Μέχρι σήμερα σύσσωμος ο κρητικός λαός, άνδρες και γυναίκες, δεν δίστασε σε καμία χρονική συγκυρία να επιδείξει θάρρος και αυταπάρνηση και να διεκδικήσει, με κάθε κόστος, την ελευθερία και την αλήθεια.

Η Κρήτη ταυτίστηκε με τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη λόγω της υπεράνθρωπης ψυχικής δύναμης των κατοίκων της, που πάντα υπερασπίζονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια του γένους τους. Η ευθύνη ήταν το ύψιστο ανθρώπινο καθήκον, αδιαπραγμάτευτο και ανεκτίμητο ανά τους αιώνες.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->