Archive for Νοεμβρίου 2010

Μάχη στο κέντρο του γηπέδου (Φωτό Νίκος Αεράκης)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στα Ανώγεια τελικά ΑΕΤΟΣ και Γιούχτας αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τούς παρουσιάστηκαν. Ένας βαθμός χρυσάφι για την ομάδα μας απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τής βαθμολογίας.
Μεγάλη ευκαιρία στο 83′ για τον ΑΕΤΟ να πάρει το τρίποντο αλλά η κεφαλιά του Κώστα Σφακιανάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Σημαντικές ευκαιρίες και στο 4′ με τον Σούρσο, και τον Μουρτζάκη στο 72′,ενώ στο 30′ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Νικηταρά στην μεγάλη περιοχή. Πάντως ήταν εμφανή τα σημάδια βελτίωσης για την ομάδα που μας κάνει αρκετά αισιόδοξους για το μέλλον.
Ο προπονητής Μηνάς Πίτσος δήλωσε στην ΑΝΩΓΗ :”Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που έδωσαν σήμερα και την ψυχή τους. Είναι θετικό το αποτέλεσμα και η συνέχεια για εμάς θα είναι καλύτερη.”
Η σύνθεση του ΑΕΤΟΥ:
Καλομοίρης, Σταυρακάκης, Μανιάδακης, Μουρτζάκης, Χαλικιοπουλος, Σφακιανάκης  Καστελλιανάκης [85’Χαραλαμπάκης], Νικηταράς [77′ Μ. Σπαχής], Σούρσος[66′ Γεωργαλής], Καπιζιόνη.

Ο Ανωγειανός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης

“Μαζί” και όχι “απέναντι” μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η νέα ταινία του Κρητικού σκηνοθέτη, Λευτέρη Χαρωνίτη, “Μη με φωνάζεις ξένο”. Την ταινία παρουσιάζει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, αμφιθέατρο Καστελάκη, 1ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Μέσα από την ταινία με θέμα τις μικτές κοινωνίες που αναπτύσσονται στην Κρήτη, δεκαεπτά άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μαζί μας από διάφορες χώρες του κόσμου, προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα: ότι είναι δίπλα μας, είναι οι γείτονές μας, είναι οι άνθρωποι που βιώνουμε μαζί το παρόν και αγωνιούμε από κοινού για το μέλλον.

Την ταινία θα παρουσιάσουν οι κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης, πρόεδρος Αναπτυξιακής Ηρακλείου, κ. Δήμητρα Καμπέλη, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δικτύωσης – Υπεύθυνη Έργου, κ. Νατάσσα Μποζίνη, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ και κ. Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης.
Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Dialogue Διάλογος μεταξύ νέων πολιτών», στο οποίο η Αναπτυξιακή Ηρακλείου μετέχει ως εταίρος. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας και αφορά στην ευαισθητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής κοινότητας στο καίριο θέμα των μεταναστών, καθώς και στην κατάρτιση εκπροσώπων μεταναστών σε βασικές τεχνικές διαπραγμάτευσης και επικοινωνίας με τα τοπικά ΜΜΕ.
Στόχος του έργου είναι να παράσχει πληροφόρηση και να εγείρει προβληματισμό σε δημοσιογράφους, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους μεταναστών για θέματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση νέων πολιτών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την κοινωνική ευθύνη της δημοσιογραφικής κοινότητας. Μέσω των δράσεων και των εργαστηρίων που διοργανώθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, επιχειρείται η εδραίωση ενός διαύλου επικοινωνίας και ενός μόνιμου πλαισίου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«ΠΑΤΡΙΣ»

Τα αποτελέσματα των ελέγχων-ερευνών που πραγματοποίησαν οι άνδρες των Τ.Α.Ε Ρεθύμνου-Μυλοποτάμου στην διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου, είναι τα παρακάτω:

1. Τ.Α.Ε Ρεθύμνου

Ελέχθησαν: 818 άτομα
Βεβαιώθηκαν: 111 Παραβάσεις
Συνελήφθησαν: 28 άτομα
Κατασχέθηκαν:
α) τρία (3) πυροβόλα όπλα
β) τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) φυσιγγίων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
γ) τέσσερις (4) γεμιστήρες
δ) είκοσι (20) διάφορα είδη οπλισμού (μαχαίρια, ξιφολόγχες, κλπ).

2. Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου

Ελέχθησαν: 330 άτομα
Βεβαιώθηκαν: 55 Παραβάσεις
Συνελήφθησαν: 28 άτομα
Κατασχέθηκαν: δύο (2) είδη οπλισμού (μαχαίρια, ξιφολόγχες, κλπ).

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια κοινωνία είναι η άθληση και τα κίνητρα στην νεολαία,  ώστε να ξεφύγουν από άλλου είδους συνήθειες που μόνο κακό προκαλούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείτε και ο ΑΕΤΟΣ, με τις Ακαδημίες της ομάδας να λειτουργούν και φέτος με μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά του χωριού, με την δεύτερη ομάδα μάλιστα με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1996-1997 να αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Νέων Ρεθύμνης. Τα παιδιά προπονεί μάλιστα και ο ίδιος ο Μηνάς Πίτσος, ενώ στα παιχνίδια που αγωνίζονται, ο γενικός αρχηγός του ΑΕΤΟΥ Τάκης Μέμμος, είναι ο άνθρωπος που δίνει και την ψυχή του για το μέλλον του συλλόγου.
Σήμερα το μεσημέρι τα παιδιά αγωνίστηκαν στην Επισκοπή με την τοπική ομάδα και επικράτησαν με το εμφατικό 0-4.Η ΑΝΩΓΗ θα συνεχίσει να αναφέρεται στους μικρούς του ποδοσφαίρου μας ευχόμενη κάποια από αυτά τα παιδιά να έχουν την απαιτούμενη εξέλιξη στον χώρο του ποδοσφαίρου που τόσο αγαπάνε.
Στο σημερινό ματς 2 γκολ πέτυχε ο Άγγελος Σπαχής και από ένα ο Κώστας Σουλτάτος και ο Σάββας Σμπώκος.
Η σύνθεση των μικρών ήταν η εξής:
Γ. Σταυρακάκης [αλλ45’Διομ.Σκανδάλης], Χαρ. Κουτάντος, Ευρ.Κεφαλογιάννης, Νικ. Σκουλάς[αλλ40’Γιωρ.Σκανδάλης]
Μιχ.Νύχταρης, Νικ.Ξυλούρης, [αλλ60 ‘Νικ.Σουλτάτος], Κωστ.Σουλτάτος, Αγγ.Σπαχής, Σαββας Σμπώκος,  Μίνος Χαλκιαδάκης [αλλ50 Βασ.Αεράκης], Βασ.Κουτάντος.
Καλή συνέχεια στους μικρούς «ΑΕΤΟΥΣ».

Γ. ΜΠ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου σε αίθουσα του Γυμνασίου Ανωγείων, γενική συνέλευση των μελών  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.
Τα μέλη του Δ.Σ. που εκλέχτηκαν μετά την διαδικασία, συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος:      Ανδριαδάκης Αιμίλιος
Αντιπρόεδρος: π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
Γραμματέας:   Παπαδογαμβράκη Νατάσα
Ταμίας:         Βρέντζου Μαριάνα
Μέλος:         Βρέντζου Μαρία
Μέλος:         Βαρώτσης Δημήτρης
Μέλος:         Χνάρη Ελένη
Αναπληρωματικός μέλος  Δαφέρμος Ιωάννης
Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
Σουλτάτος Ζαχαρίας, Σταυρακάκη Αργυρώ και Δακανάλη Μαρία.
Η ΑΝΩΓΗ εύχεται καλή δύναμη στο νέο Συμβούλιο και να επιτύχουν στο έργο τους.

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του μπαίνει ο ΑΕΤΟΣ Ανωγείων, για το καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής με το Γιούχτα στα Ανώγεια.
Ο τεχνικός της ομάδας Μηνάς Πίτσος δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα καθώς επιστρέφει ο Γιάννης Σούρσος, ενώ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα θα κάνει ο νεοαποκτηθείς από τον Παναργειακό Άκης Παπαδόπουλος.
Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, απέναντι βέβαια σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως είναι η ομάδα των Αρχανών. Η διοίκηση του ΑΕΤΟΥ απευθύνει κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο των Ανωγείων να βρεθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων και με την συμπαράσταση του να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους παίχτες για μια νίκη-βάλσαμο. Ένα τρίποντο που αν έρθει θα ανεβάσει τον ΑΕΤΟ τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3μμ στα Ανώγεια και θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το www.hxosfm.gr και την εκπομπή ”ο ήχος στα γήπεδα”.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι αγωνίζεται και η δεύτερη ομάδα του ΑΕΤΟΥ για το Πρωτάθλημα Ρεθύμνης, στην Επισκοπή με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

-->