Archive for Φεβρουαρίου 2017

 

Στον πολύ όμορφο χώρο που μοιράζονται ο ΑΟ ΛΑΤΩ και ο ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ Αγίου Νικολάου διεξήχθη το Σάββατο η αναμέτρηση ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ – ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ για την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με μαχητικές παρτίδες. Την νίκη και την πρόκριση κατάφερε να επιτύχει ο ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ με σκορ 3-1. Η ομάδα μας θα συνεχίσει στους 16 του θεσμού, όπου και θα αγωνιστεί για την πρόκριση στους 8 το επόμενο Σάββατο, 4 Μαρτίου (η κλήρωση δεν έχει γίνει ακόμα και έτσι ο αντίπαλος δεν είναι γνωστός). Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Το σημαντικότερο όλων ήταν η άψογη φιλοξενία και το αντίστοιχο κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο ομάδων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ και τους ανθρώπους του για τις συνθήκες και την φιλοξενία και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα:

Παππάς Σταύρος – Παπαδογιάννης Σεβαστιανός  0 – 1

Νίχλος Αντώνης – Μαρής Γιάννης   0 – 1

Τσιχλής Χρίστος – Χαιρέτης Γιάννης ½ – ½

Γραμμέλης Θανάσης – Νταγιαντάς Μανόλης ½ – ½

ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ – ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ       1 – 3

 

Στις άλλες συναντήσεις που έγιναν το Σάββατο για το κύπελλο είχαμε:

ΟΑΧ 2000 – ΣΟ ΡΙΘΥΜΝΑ  2,5 – 1,5

ΑΟ ΚΙΣΑΜΟΥ – ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ 1 – 3

ΕΓΟΗ – ΠΗΓΑΣΟΣ 3 -1

ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1 – 3

ΟΑΑΗ – ΟΦΗ 2000  3 – 1

ΟΦΣΧ – ΣΚΟΡ  2 – 2 (Προκρίθηκε ο ΟΦΣΧ με κριτήριο Βερολίνου (νίκη στην 1η και 3η σκακιέρα))

ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ – ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ 3,5 – 0,5

*Του Γεωργίου Σκουλά

Στη φωτογραφία:ο Μιχαήλ Κόρακας, αρχηγός των 11 επαρχιών Ηρακλείου-Λασιθίου. Γεννήθηκε στο χωριό Μπόμπια του νομού Ηρακλείου το 1797 και πέθανε το 1882. Πολέμησε επί 65 συναπτά έτη για την ελευθερία της πατρίδος του. Η πόλη του Ηρακλείου έχει τοποθετήσει τον ανδριάντα του στη περιοχή Χανιώπορτα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Καρουζάκης.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΠΑΣΑ
Ο Μουσταφά πασάς μετά την αποτυχία του, πολιτική και στρατιωτική, ζητά από την Πύλη την ανάκλησή του και τελικά εγκαταλείπει την Κρήτη τον Φεβρουάριο του 1867. Ο σουλτάνος διορίζει στην θέση του τον εξωμότη Ομέρ Πασά, ο οποίος φθάνει στην Κρήτη περί τα τέλη Μαρτίου.
Τα πολεμικά γεγονότα φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είχαν ανασταλεί λόγω του χειμώνα, ενώ κάποιες συγκρούσεις έγιναν προς τα Χανιώτικα και κάποιες άλλες υπό τον Κορωναίο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, γύρω από το όρος Βρύσυνα.
Την ίδια περίοδο η Γενική Συνέλευση, για πρακτικούς κυρίως λόγους, αποφασίζει την δημιουργία ενός πιο μόνιμου και ευέλικτου οργάνου, με σκοπό την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών της Επανάστασης. Έτσι, την 1η Φεβρουαρίου 1867, διορίζει με απόφασή της επταμελή προσωρινή κυβέρνηση. Διαβάστε την συνέχεια... »

Επίσημη πρόσκληση να παρακολουθήσουν τον αγώνα ορειβατικού σκι ‘Pierra Creta”, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου, έλαβαν τόσο ο δήμαρχος Ανωγείων, όσο και όλο το προσωπικό του δήμου, που είναι συνδιοργανωτής σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στις χιονισμένες πλαγιές του Ψηλορείτη.Ο Pierra Creta είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι, στα βουνά της Κρήτης. Οργανώθηκε το 2014 για πρώτη φορά και το 2015 ως ομαδικός αγώνας, και τις δύο φορές με ιδιαίτερη επιτυχία και κέρδισε όλους όσους συμμετείχαν. Μετά από τις δυο επιτυχημένες συνεχόμενες χρονιές το Pierra Creta γίνεται πλέον ένα διετές γεγονός!Ο φετινός αγώνας και οι παράπλευρες δράσεις του είναι αφιερωμένες στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου φίλου και χιονοσυντρόφου Κώστα Λελούδη. Η διοργάνωση γίνεται από τον Ε.Ο.Σ Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α,ενώ συνδιοργανωτές είναι η ΠΕ Ηρακλείου οι δήμοι Ανωγείων και Μυλοποτάμου, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Ανωγείων Ζωνιανών και Λιβαδίων και ο αγώνας θα γίνει στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στον Ψηλορείτη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα “Pierra Creta:

 

Παρασκευή 3 Μαρτίου

– Άφιξη στο Ηράκλειο. Οι συμμετέχοντες που θα φτάσουν Παρασκευή ή νωρίτερα θα πρέπει να κινηθούν προς Ανώγεια μόνοι τους (πληροφορίες εδώ).

– Άφιξη στα Ανώγεια. Τακτοποίηση εγγραφών και διαμονής.

– Ελεύθερος χρόνος. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε τις πλαγιές για σκι ή τα γύρω χωριά.

 

Σαββάτο 4 Μαρτίου

Το πρόγραμμα αυτής της ημέρας θα διαφέρει ανάλογα την ημερομηνία άφιξής σας.

Πρόγραμμα για όσους φτάσουν νωρίτερα του Σαββάτου:

10:00 – 1η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας Ψηλορείτη

– Τα παιδιά από τα γύρω χωριά που θα έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά camp του χειμώνα, θα λάβουν μέρος σε ένα συμβολικό αγώνα. Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε και να υποστηρίξετε με την παρουσία σας το γεγονός.

12:00 Λήξη αγώνα και αναχώρηση για Λιβάδια

13:00 Άφιξη στα Λιβάδια

– Απονομές και ένα καλωσόρισμα από τους ανθρώπους των Λιβαδιών.

Πρόγραμμα για όσους φτάνουν το Σάββατο:

– Άφιξη στο Ηράκλειο

10:00 – Αναχώρηση από Ηράκλειο για Ανώγεια

12:00 – Άφιξη Ανώγεια

– Τακτοποίηση εγγραφών και διαμονής

14:00 – Ελεύθερος χρόνος και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες (δεν καλύπτεται το γεύμα)

Κοινό πρόγραμμα για όλους:

16:30 – Τέλος ελεύθερου χρόνου- Συγκέντρωση

17:00 – Αναχώρηση για Ζωνιανά

17:30 – Επίσκεψη στο σπήλαιο Σφενδόνη

19:00 – Ενημέρωση αγώνα

– Τελετή έναρξης

 

Κυριακή 5 Μαρτίου

07:30 – Αναχώρηση από Ανώγεια

08:30 – Άφιξη στον χώρο εκκίνησης

09:30 – Έναρξη αγώνα

15:00 – Λήξη αγώνα

17:00 – Αναχώρηση από Μυγερό για Ανώγεια

– Χρόνος για τακτοποίηση

19:30 – Αναχώρηση για Λιβάδια

– Απονομές

– Τελετή λήξης (… μην την χάσετε)

 

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η Αγγελική Κουτεντάκη (Μαρκομανώλενα)
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 26Φεβρουαρίου 12μμ στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στα Σείσαρχα.

Η ΑνωΓη εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της

Τελούμε την Κυριακή 26/2/2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γιωργίου Επανωσήφη μνημόσυνο με την συμπλήρωση έξι μηνών από τον θάνατο του αγαπημένου μας Γεωργίου Ιωάννου Σταυρακάκη ή Μερτζάνη και την συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας Αργυρής Γεωργίου Σταυρακάκη. Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας όπως παραστούν στην τέλεση του μνημοσύνου.

Στο καλυτερώτερό μας.

Πριν σαράντα μέρες,μας αποχαιρέτησε και πέταξε για την γειτονιά των Αγγέλων το αγαπημένο μας Αργυρούλι. Ένα παιδί ξεχωριστό για μας γιατί ό,τι η ζωή του στέρησε, έγινε σε εμάς μάθημα. Μάθημα γιατί καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ζωή και πόσο ωραίο να μπορούμε να την απολαμβάνουμε σε όλες τις εκφάνσεις της. ‘Ένα παιδί στερημένο από την φύση και όμως πάντα γελαστό που μέσα στον δικό του κόσμο πιστεύω ότι ήτανε απόλυτα ευτυχισμένο.Ένα παιδί που μόνο αγάπη είχε μέσα στην καρδούλα του για όλο τον κόσμο. Ένα παιδί που και εμείς αγαπήσαμε όλοι για την καλή του καρδούλα και ψυχούλα . Αποζητούσε την αγάπη και όταν το ρωτούσαμε -Τι είσαι Αργυρούλι; φώναζε με όλη την δύναμη της ψυχής του- Το καλυτερώτερο!
Πήρε πολύ αγάπη , χάδια και κανάκια από τους γονείς του, τα αδέλφια, τους χωριανούς και όλους εμάς. Ένα παιδί που όσο ακόμα ήτανε μικρό μέχρι και την εφηβεία του τραγουδούσε και συγχρόνως γελούσε με εκείνη την παιδική του αφέλεια και μας έκανε χαρούμενους να το ακούμε και ό,τι πρόβλημα και αν είχαμε, το ξεχνούσαμε. Σαν να το ακούω ακόμα και τώρα να τραγουδά το ”κίνησε η γερακίνα” . Έδωσε με το φευγιό του μεγάλη λύπη σε όλους μας . Και πέταξε ψηλά και ξεκουράστηκε το κορμάκι του και γαλήνεψε η ψυχούλα του. Τώρα μας λείπει αλλά ξέρουμε ότι εκεί που βρίσκεται είναι καλά, γαλήνιο και ευτυχισμένο.Καλή αντάμωση Αργυρούλι και να ξέρεις ότι πάντα θα σε θυμόμαστε με πολύ αγάπη και στοργή. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες με την ζωούλα σου.

Η ξαδέλφη σου Ιφιγένεια.

Ανοιχτές συναντήσεις με επιχειρηματίες διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete) στον Πολιτιστικό – Τουριστικό Tομέα/Τουρισμός Υπαίθρου, με στόχο την ένταξη καινοτόμων προτάσεων και τη χρηματοδότησή τους κυρίως από το ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Συγκεκριμένα, για την προώθηση της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανακάλυψης (entrepreneurial discovery), η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ της Κρήτης, συνδιοργανώνει τις παρακάτω συναντήσεις:

·         Στο Ρέθυμνο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:30 μ.μ. στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ (αίθουσα Κέντρου Ενημέρωσης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη) στα Ανώγεια, σε συνεργασία με τον ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.
·         Στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 μ.μ. στο κτίριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (αίθουσα 408-είσοδος από πάρκινγκ απέναντι από Αναπτυξιακή Ηρακλείου) στις Αρχάνες, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε.
·         Στο Λασίθι, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (Πολυτεχνείου 1 -αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης») στον Άγιο Νικόλαο, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ.
·         Στα Χανιά, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 17:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΤΔΚ (Νεάρχου 23), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση, η αναζήτηση και η διαβούλευση καινοτόμων ιδεών με δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των Κρητικών επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού Υπαίθρου. 

Η είσοδος για τους ενδιαφερόμενους είναι ελεύθερη.

Για πληρέστερη ενημέρωση/επικοινωνία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr

-->