Archive for Δεκεμβρίου 2010

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΘΕ ΜΟΥ ΖΗΜΙΕΣ ΤΣΙ ΦΕΡΝΕΙ
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ
————————————————————————–

ΟΛΟΙ ΤΟΝΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΝΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ

ΜΑ ΓΩ ΠΕΝΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΑΓΕΡΝΕΙ

———————————————————————–
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΧΩ ΧΑΡΑ ΜΑ ΔΕ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΩ
ΜΗ ΤΣΑΚΩΣΤΟΥΝΕ ΤΣΑ ΒΡΑΔΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

——————————————————————————
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ ΑΜΕΡΙΜΝΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
ΠΩΣ ΕΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ

—————————————————————————–

ΕΜΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΑ ΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟ ΕΧΩ ΚΑΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

—————————————————————————
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΙ ΟΤΙ Τ’ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙ
ΑΥΤΟΣ Θ’ΑΝΘΙΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕΙ
—————————————————————————


ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥΝΕ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΝΑ ΚΑΜΩ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΗΔΕΣ ΜΟΝΟ
—————————————————————————
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΕ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ
ΟΤΙ ΝΗΜΕΝΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΩΜΕΝΑ…….

—————————————————————————

ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΤΕΧΑ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝΕ

ΑΝΕ ΠΟΘΕΝΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ Η ΠΑΝ΄ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση  «Προμήθειας ενός λεωφορείου»

με δεκαεννέα καθίσματα πλέον της θέσης του οδηγού. μάρκας IVECO, από την Εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ».

Ως τίμημα για την εκτέλεση της προμήθειας συνομολογείται το ποσό των  εβδομήντα τρεις χιλιάδες οχτακοσίων Ευρώ (73.800,00 €) στο οποίο περιλαμβάνεται και ο Φ.Π.A 23% . Το παραπάνω τίμημα θα καταβληθεί μετρητοίς μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παραλαβής.

Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ανοικτό δημόσιο Διαγωνισμό, και η χρηματοδότηση προέρχεται 100% από χορηγία του ΟΠΑΠ.

Στόχος του Δήμου είναι η εσωτερική μετακίνηση των Δημοτών και συνόλων κοινωνικών ομάδων, καθώς και η πραγματοποίηση μικρών εκδρομών.

Χαρακτηριστικά : Λεωφορείο Μεταφοράς Προσωπικού 19+1 θέσεων της Irisbus Iveco
To λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού της Irisbus Iveco, βασισμένο στο νέο Daily, διατηρεί την ποιότητα, τη στιβαρότητα, τη λειτουργικότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής που έκαναν τα μοντέλα της σειράς που προηγήθηκαν τόσο πετυχημένα. Διαφέρει όμως στον ριζικά ανανεωμένο σχεδιασμό, την αυξημένη ιπποδύναμη και τη χρήση της πλέον πρόσφατης τεχνολογίας.
Μοντέρνο και λειτουργικό, το νέο λεωφορείο Daily είναι επίσης αξιοπρόσεκτο για τη μοναδική εμφάνισή του. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδιάστηκε από το σπουδαίο βιομηχανικό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro. Το κουβούκλιο του οχήματος κατασκευάζεται από την Irisbus Iveco, ενώ η τοποθέτηση των καθισμάτων και η εσωτερική διαμόρφωση γίνεται από τον Ιταλικό οίκο Mussa & Graziano Srl, πληρώντας όλες τις απαιτούμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί τεχνικών προδιαγραφών λεωφορείων.
Η επιβίβαση στο λεωφορείο είναι εύκολη και άνετη χάρη στα τρία χαμηλά σκαλοπάτια και στη μεγάλη πλαγιολισθαίνουσα πόρτα επιβίβασης. Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και άνετο, ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση, σε οποιονδήποτε προορισμό, 19 ενηλίκους επιβάτες. Ο χώρος των επιβατών διαθέτει σύστημα κλιματισμού οροφής.
To εργονομικά σχεδιασμένο εσωτερικό της καμπίνας οδηγού είναι το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τον επαγγελματία. Νέο, άνετο και ανατομικό κάθισμα ρυθμιζόμενο ανάλογα με το βάρος του οδηγού και μοχλός ταχυτήτων ενσωματωμένος στο ταμπλό για περισσότερη άνεση χώρου.
Ανάμεσα σε άλλα, διαθέτει υπολογιστή ταξιδιού, κεντρικό διακόπτη κινδύνου, ηλεκτρικό παράθυρο οδηγού, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα και άνοιγμα-κλείσιμο της θύρας των επιβατών με τηλεχειριστήριο στο κλειδί.
Ο πετρελαιοκινητήρας του οχήματος είναι τετρακύλινδρος, χωρητικότητας 3lt, ισχύος 176Hp με υπερπληρωτή (Turbo) και ενδιάμεση ψύξη (Intercooler).Πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 4 και είναι αθόρυβος. Το σύστημα πέδησης έχει επίσης βελτιωθεί με τη χρήση αεριζόμενων δισκόφρενων εμπρός και μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους εμπρός και πίσω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα γρηγορότερο φρενάρισμα για το Daily minibus από ότι στα περισσότερα λεωφορεία της κατηγορίας του. Διαθέτει επίσης σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών ABS, αντιολίσθησης ASR, ευστάθειας οχήματος ESP και πνευματική ανάρτηση.

Αυτή την εικόνα θα έχει η παιδική χαρά στο Περαχώρι, όταν ολοκληρωθεί το έργο

Υπεγράφη σύμβαση κατασκευής έργου, ποσού 81.772,35 (χωρίς Φ.Π.Α.) και  100.579,99  ( με Φ.Π.Α. 23%)  για την εκτέλεση του έργου : «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΡΑΧΩΡΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ»  προϋπολογισμού μελέτης: 107.000,00 Ευρώ.

Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Ανάδοχος είναι ο Μπιλέρος Χρήστος,  Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Ηλιούπολη. Στόχος του Δήμου είναι η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Περαχώρι καθώς και η συνολική αναβάθμιση του σημείου για επισκέψεις παιδιών και μεγάλων.

Ευχές στην ΑΝΩΓΗ από το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

Του Βασιλείου Δημαρ. Κουνάλη

Master Θεολογίας παν/μίων Γενεύης & Φριβούργου

Ένα μικρό σχόλιο θα κάνω αγαπητοί αναγνώστες της «ΑΝΩΓΗ» σχετικά με κάποια «κακώς κείμενα» που συμβαίνουν κυρίως κατά την πρωτοχρονιά, μόνο και μόνο για να βρω την ευκαιρία να σας ευχηθώ για τον καινούριο χρόνο. Πιστεύουν λοιπόν  πολλοί, ότι για να κυλίσει καλά ο χρόνος θα πρέπει να αγοράσουν και να τοποθετήσουν στα σπίτια τους ρόδια, άλλοι χρησιμοποιούν «ασκελετούρες» (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγονται), άλλοι πάλι πιστεύουν στα λεγόμενα «ποδαρικά» κι άλλοι τοποθετούν πέτρες στα σπίτια τους για το καλό όπως λένε του χρόνου.

Ας δούμε, όμως, για αυτές τις ειδωλολατρικές αντιλήψεις τι μας συμβουλεύει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Λέει ο ιερός πατήρ: «Θα ήταν πολύ μεγάλη ανοησία να περιμένει κανείς να πάει καλά όλος ο χρόνος, επειδή θα περάσει ευνοϊκά μια ημέρα. Όχι μόνον ανόητη είναι αυτή η γνώμη, αλλά είναι αποτέλεσμα διαβολικής ενέργειας, να εμπιστευόμαστε δηλαδή τη ζωή μας όχι στη δική μας φροντίδα και προσπάθεια, αλλά στις εναλλαγές των ημερών. Ολόκληρος ο χρόνος θα περάσει για σένα ευτυχισμένος… εάν κάθε ημέρα κάνεις το θέλημα του Θεού. Γίνεται η ημέρα καλή και κακή όχι από τη φύση της, διότι δεν διαφέρει η μια μέρα από την άλλη, αλλά από τη δική μας φροντίδα ή αμέλεια. Αν πράττεις τη δικαιοσύνη η ημέρα σου θα γίνει καλή, εάν πράττεις την αμαρτία η ημέρα σου θα είναι πονηρή και γεμάτη κόλαση… » (Ιωαν. Χρυσοστόμου, Λόγος ταις Καλάνδαις, 2 ΕΠΕ 31, 469-471).

Θα μου πείτε βέβαια φίλοι μου, ότι είναι ένα έθιμο κι ότι δεν είναι κακό να υπάρχει. Ο προαναφερόμενος όμως ιερός πατήρ λέει, ότι υπάρχουν και κακά έθιμα τα οποία μας απομακρύνουν από την αληθινή πίστη, γι’ αυτό το λόγο, αυτά τα κακά έθιμα θα πρέπει να καταργούνται και να απορρίπτονται (Ιωαν. Χρυσοστόμου., Εις το Αποστολικόν ρητόν «Δια δε τας πορνείας… », 2 PG 51, 210).

Τώρα, μπορώ να σας ευχηθώ μέσα από τα μύχια της καρδιάς μου, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2011!!!

Σε γνωστό στέκι του Ηρακλείου, η διοίκηση του «Αετού»  δεξιώθηκε  τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας, εν όψει της νέας ( δύσκολης) ποδοσφαιρικής χρονιάς. Τα είπαν, τα ήπιαν και συμφώνησαν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη και όλοι μαζί πρέπει να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, για να κρατηθεί όρθιος ο «Αετός» στην Δ’ κατηγορία. Εξάλλου η συμμετοχή στη διοίκηση, ισχυρών Ανωγειανών, όπως είναι ο Βαγγέλης Βιστάκης και ο Χρόνης Πλουσής αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για να βρεθεί ο «Αετός» ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Το Δ.Σ του ΑΕΤΟΥ εύχεται ολόψυχα σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία και ευτυχία.

-->