Archive for Ιουνίου 2015

exetaseisΟ Δήμος Ανωγείων, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και την παιδική ομάδα του Αετού Ανωγείων, σας προσκαλούν στο καινούργιο πρόγραμμα “Αθλητισμός για όλους”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά/εφήβους, ηλικίας από 8 έως 15 ετών και σε έφηβες/γυναίκες ηλικίας από 16 και άνω. Το πρόγραμμα θα έχει σαν κύριο στόχο την εκμάθηση της “σωστής στάσης” απέναντι στη γυμναστική και την άθληση, που βασικό σκοπό έχουν την προώθηση και ανάπτυξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του κάθε ατόμου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Για τα παιδιά:

  1. Ενόργανη
  2. Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος)
  3. Αθλοπαιδιές (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ)

 

Για τις γυναίκες:

Γυμναστική γενικής ενδυνάμωσης, αύξηση ελαστικότητας μυών και αρθρώσεων, βελτίωση ισορροπίας και της γενικότερης φυσικής κατάστασης, καθώς και συμβουλές για διατροφή, υγεία και αρμονία (συγχώνευση με το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συλλόγου).

Οι μέρες που θα πραγματοποιείτε το πρόγραμμα είναι:

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

Στην κάτω αυλή του Λυκείου και θα έχει διάρκεια 5 μηνών.

Οι εγγραφές θα γίνονται στον Δήμο Ανωγείων στην υποδοχή από τους γονείς των παιδιών (ή από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες για το τμήμα γυναικών), καθώς και στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τους γονείς στο χώρο μαθημάτων, την 1 Ιουλίου στις 5:30 το απόγευμακαι η συνδρομή στο πρόγραμμα θα είναι 5 ευρώ το μήνα (για τις ανάγκες σε αθλητικά υλικά και μόνο).

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή παρατηρήσεις που θέλετε να εκφράσετε επικοινωνήστε με τον Δήμο στο 28340-32500 ή με τον υπεύθυνο του προγράμματος γυμναστή κ. Νίκο Κατσίλα στο [email protected] .

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια μια συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα».

xilourisΠρόκειται για μια σύμπραξη των δύο σχολείων με αφορμή το ομώνυμο πολιτιστικό πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Μαθητές των Μουσικών Σχολείων Βόλου και Ηρακλείου πρόκειται να ερμηνεύσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη, που αγάπησε ο λαός μας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μουσικά σχολεία Σκοπός του Μουσικού Σχολείου, με βάση τον ιδρυτικό νόμο (3345/2.9.1988 άρθρο 1), είναι “Η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης. Τα Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν πειραματικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (το πρώτο ήταν στην Παλλήνη) και μέχρι σήμερα υπάρχουν 34 Μουσικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στο Μουσικό Σχολείο δίνονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης της προσωπικότητας κάθε μαθητή με τη συμμετοχή του στα Μουσικά Σύνολα (όπως χορωδία και ορχήστρα έντεχνης Ελληνικής Μουσικής, χορωδία και ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής, ορχήστρα πνευστών οργάνων, εγχόρδων κλπ). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ποιοτικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, με συμμαθητές που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μέσα από τα ατομικά μαθήματα των οργάνων, επιτυγχάνεται αρτιότερα η επικοινωνία μαθητή και καθηγητή, όχι μόνο πάνω στη διδασκαλία του οργάνου αλλά για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα που απασχολεί τον μαθητή. Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις μουσικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θεατρικών παραστάσεων.”

afisa1

Στο κλείσιμο της χορευτικής χρονιάς, οι μαθητές του Παύλου Πωλιουδάκη και της Φερενίκης Χαιρέτη, θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της  φετινής τους προσπάθειας. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο κέντρο ¨Ντελίνα¨. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Την βραδιά θα πλαισιώσει το συγκρότημα ¨Γιώργης Φασουλάς – Κώστας Καλλέργης¨.

“Έφυγε” πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών o Ιωάννης Βρέντζος τ Γεωργίου (Κατσαμπρής).

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα 26 Ιουνίου στις 4μμ στην Παναγία.

Η ΑνωΓη εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, ειδικά στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Νίκο Βρέντζο. Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για την ρύθμιση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α’) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο Δήμος Ανωγείων καλεί τους Δημότες για τελευταία φορά να μπουν στην ευεργετική για αυτούς ρύθμιση καθώς δεν αναμένεται να δοθεί άλλη παράταση.

Αναλυτικά υπενθυμίζουμε τον τρόπο που μπορείτε να ενταχθείτε στην ρύθμιση:

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 υπάγεται το σύνολο των ληξιπροθέσμων  οφειλών.

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν όπως παρακάτω:

α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).

β) Από δύο (2) έως και πέντε (5) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%).

γ) Από έξι (6) έως και δέκα (10) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).

δ) Από ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).

ε) Από είκοσι μία (21) έως και τριάντα (30) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).

στ) Από τριάντα μία (31) έως και σαράντα (40) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%).

ζ) Από σαράντα μία (41) έως και πενήντα (50) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).

η) Από πενήντα μία (51) έως και εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα πέντε τοις εκατό (55%).

θ) Από εξήντα μία (61) έως και εβδομήντα (70) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

ι) Από εβδομήντα μία (71) έως και ογδόντα (80) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα πέντε τοις εκατό (45%).

ια) Από ογδόντα μία (81) έως και ενενήντα (90) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%).

ιβ) Από ενενήντα μία (91) έως και εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).

Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερώναπό την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

  1. Οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις στα χέρια τρίτων αίρονται , μετά από αίτηση του οφειλέτη αφού εξοφληθεί το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)της αρχικής ρυθμιζόμενης οφειλής.

ΣΤ.  Στην νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία είναι σε ισχύ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου/Ν.Π.Δ.Δ./Ν.Π.Ι.Δ. (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Τζαγκαράκης Χαράλαμπος , τηλ. 2834032531)

 

megalΗ Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη στο θέατρο Χυτήριο για 3 μοναδικές – θεματικές παραστάσεις Κρητικών Χορών με θέμα το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου , την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Τετάρτες : 8 Ιουλίου / 15 Ιουλίου / 22 Ιουλίου , ώρα 21:30
Θέατρο «Χυτήριο» Ιερά Οδός 44
(δίπλα στο μετρό Κεραμεικός).
Κρατήσεις : 210 – 34 12 313.
Τιμή εισόδου : 10 euro με κρασί ή μπύρα

Εμπνεόμαστε από τρεις μεγάλες προσωπικότητες της Κρήτης οι οποίοι ύμνησαν την Ελευθερία με την ζωή και το έργο τους.
El Greco , Νίκος Καζαντζάκης και Νίκος Ξυλούρης.
Κάθε παράσταση θα είναι ξεχωριστή με διαφορετική καλλιτεχνική ροή , αφιερωμένη και προσαρμοσμένη σε αυτούς τους σπουδαίους Κρήτες καλλιτέχνες.
Χοροί από ολόκληρη την Κρήτη – δύσκολοι αυτοσχεδιασμοί και video – προβολές συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό!
Τους χορευτές συνοδεύει το μουσικό σχήμα του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη.

Επιλέξαμε να εκφράσουμε ως Ομάδα την δική μας φωνή στην γενικότερη ασφυξία που νιώθουμε ώς Έλληνες την τελευταία χρονική περίοδο.
Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που υπάρχουν είναι η ελευθερία. Αυτή συμβάλλει στην πρόοδο και στην ευημερία όχι μόνο του ατόμου, αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.
Παρ’ όλα αυτά όμως, στη σημερινή εποχή τουλάχιστον, η έννοια της ελευθερίας καταρρακώνεται και ταπεινώνεται συνέχεια, σε κάθε σχεδόν εκδήλωση της καθημερινής ζωής.
Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού η ελευθερία είναι απολύτως απαραίτητη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευτυχία. Η ελευθερία αποτελεί παράγοντα καλλιέργειας και ολοκλήρωσης της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Σύλληψη Ιδέας: Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης
Χορός: Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη
Μουσικοί παράστασης: Το μουσικό σχήμα του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη
Υπεύθυνη επικοινωνίας Ομάδας: Μαρίνα Γεωργοπούλου (Ηθοποιός-Θεατρολόγος)
Video προβολές Παράστασης : Βασίλης Λίνας

Οι μουσικοί της παράστασης:
Γρηγόρης Αλυσσανδράκης (λύρα – τραγούδι)
Γιώργος Κωνσταντάκης (λαούτο)
Γιώργος Αλεβίζος (λαούτο – ούτι – τραγούδι)
Κωνσταντίνος Καλατζής (κρουστά)
Δημήτρης Μαρινόπουλος ( κιθάρα)

Χορεύουν οι εξής :
Γιάννης Μεγαλακάκης
Γιώργος Μεγαλακάκης
Νίκος Λεμπέσης
Τάσος Παπαγιαννόπουλος
Γιάννης Γκότσης
Γιάννης Πηδηκτάκης
Χρήστος Βλαχόπουλος
Χρήστος Πετράκης
Έλενα Αρμανίδου
Νικολέτα Κουρκούτα
Εύη Ανδρουλάκη
Βασιλεία Πρωτόπαππα
Γεωργία Στάθη
Πέγκυ Μπαρούνη
Μαρία Καρέλα
Γωγώ Λιβιέρη
Πελαγία Πιπεράκη

 

-->