Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια μια συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα».

xilourisΠρόκειται για μια σύμπραξη των δύο σχολείων με αφορμή το ομώνυμο πολιτιστικό πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Μαθητές των Μουσικών Σχολείων Βόλου και Ηρακλείου πρόκειται να ερμηνεύσουν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη, που αγάπησε ο λαός μας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μουσικά σχολεία Σκοπός του Μουσικού Σχολείου, με βάση τον ιδρυτικό νόμο (3345/2.9.1988 άρθρο 1), είναι “Η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης. Τα Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν πειραματικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (το πρώτο ήταν στην Παλλήνη) και μέχρι σήμερα υπάρχουν 34 Μουσικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στο Μουσικό Σχολείο δίνονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης της προσωπικότητας κάθε μαθητή με τη συμμετοχή του στα Μουσικά Σύνολα (όπως χορωδία και ορχήστρα έντεχνης Ελληνικής Μουσικής, χορωδία και ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής, ορχήστρα πνευστών οργάνων, εγχόρδων κλπ). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ποιοτικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, με συμμαθητές που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μέσα από τα ατομικά μαθήματα των οργάνων, επιτυγχάνεται αρτιότερα η επικοινωνία μαθητή και καθηγητή, όχι μόνο πάνω στη διδασκαλία του οργάνου αλλά για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα που απασχολεί τον μαθητή. Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις μουσικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θεατρικών παραστάσεων.”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->