Archive for Ιουλίου 2020

Η Οργάνωση Μελών Ανωγείων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 8 μμ στα Ανώγεια, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (Μεϊντάνι), ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητές:

Ανδρέας Ξανθός, Βουλευτής Ρεθύμνου, Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σπύρος Δανέλλης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 Θα υπάρξει πρόβλεψη για τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

 

Την ένταξη στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, του έργου «Δημιουργία  πολιτιστικού πάρκου» στο Δήμο Ανωγείων  υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, αφορά  την ανέγερση ενός κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και επιπλέον την σύνταξη μουσειολογικής μελέτης και στη συνέχεια της εφαρμογής της για την προβλεπόμενη προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών για την λειτουργία του χώρου ως πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου.

Το πολιτιστικό πάρκο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, θα έχει ως βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και να εξιστορεί στον μουσειακό χώρο τα γεγονότα της ιστορίας των Ανωγείων.

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε σε όσους υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αφού αναφέρεται στα τρία ολοκαυτώματα που εντάσσουν τον τόπο στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών: «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

Απίστευτο αποτέλεσμα! 87 Μονάδες Αίματος συγκεντρώθηκαν στα Ανώγεια σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας τόσο στους διοργανωτές όσο και στον κόσμο!

Τα Ανώγεια της καλοσύνης, της χαράς, της ευγένειας και της φιλοξενίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης!

Με την ευχή να γίνει θεσμός αυτή η προσπάθεια, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ανωγείων και αιμοδότη κο Κεφαλογιάννη, την αντιδήμαρχο κα Κουνάλη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Δραμουντάνη, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και προσωπικά στην προισταμένη κα Σουλτάτου και την κα Θεοφανάκη, το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και αιμοδότη κο Καλλέργη, τον ιερέα κο Πλούση, την εφημερίδα Ανωγη, τα παιδιά του σκακιστικού συλλόγου, χορηγούς και συμπαραστάτες και όλους εσάς που βοηθήσατε για να έχουμε αυτή την καθολική συμμετοχή! Μπράβο σε εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες, μπράβο στους εθελοντές του Αιματοκρήτη που δε λογάριασαν κόπο και χρόνο! Ευχαριστούμε ακόμη την μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου και όλους εσάς που είστε δίπλα μας για να βοηθήσουμε από κοινού όσους μας έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Ανωγείων στοχεύει στη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας προκειμένου να επωφεληθεί τα εξής:

-Δημιουργία πρότυπου καταστατικού Ενεργειακής Κοινότητας που σκοπό θα έχει την εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο και των νομικών προσώπων αλλά και την ταυτόχρονη υποστήριξη ευάλωτων δημοτών κάτω από τα όρια της φτώχειας.

-Βέλτιστες τεχνικές  προδιαγραφές συστημάτων ΑΠΕ με χρήση μηχανισμών ενεργειακού συμψηφισμού, έτσι ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος για να υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης.

-Ανάπτυξη συνεργειών με άλλους φορείς.

-Μείωση δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Δήμου.

-Μείωση ενεργειακής φτώχειας.

-Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου.

Για τους παραπάνω σκοπούς ο Δήμος Ανωγείων υπέγραψε σχετική σύμβαση υπηρεσιών με την εταιρεία MES ENRGY s.a.(MES Ενεργειακή Α.Ε.) και τον Περιφερειακό διευθυντή Κρήτης κ. Γεώργιο Σταυρακάκη

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη

“Σταθεροί  στην πεποίθηση ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου μας μέσα από την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , πέρα από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσει έχει κοινωνικό πρόσημο, προχωράμε σε όλες τις διαδικασίες ώστε έγκαιρα να δημιουργήσουμε Ενεργειακή Κοινότητα, όπως ο Νόμος περιγράφει και δίδει την δυνατότητα στον Δήμο.

Στόχος μας να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος του Δήμου και των ενεργοβόρων μονάδων που διαθέτει, όπως γεωτρήσεις, βιολογικός καθαρισμός κ.α.

Τελικό αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας των δημοτικών υποδομών είναι η  ελάφρυνση των τελών και φόρων των δημοτών μας.

Στοχεύουμε όμως παράλληλα, στο να  μηδενίσουμε την ενεργειακή φτώχεια στην περιοχή μας. Οργανώνουμε έτσι τα επόμενα  βήματα ώστε να προσφέρουμε  δωρεάν ρεύμα στους ανθρώπους που αδυνατούν λόγω οικονομικής ένδειας να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος για την καθημερινότητα τους. “

 

Ένα σπάνιο περιστατικό αθλητικής άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι έλαβε χώρα στην Λάρισα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στίβου στις 24  Ιουλίου με πρωταγωνιστή τον Μπάμπη Ρεθυμνιωτάκη πατέρα και προπονητή της Σοφίας της κόρης της Αλίκης Σμπώκου,  νεαρής εγγονής της Αριστέας και Κώστα Σμπώκου (Ζαχαρόκωστα).

Η έφηβη πρωταθλήτρια μας αγωνιζόταν στα 400 μέτρα με εμπόδια για την πρόκριση της στον τελικό του αγωνίσματος.Η Σοφία τερμάτισε και προκρίθηκε για τον τελικό του αγωνίσματος αλλά είχε υποπέσει σε ένα λάθος με τα εμπόδια που δεν είχαν αντιληφθεί ούτε οι κριτές. Το είχε αντιληφθεί όμως ο πατέρας της Μπάμπης, που αμέσως χωρίς δισταγμό υπέδειξε στους κριτές την παράβαση και αποκλείστηκε η κόρη του από τον τελικό σε μια συγκλονιστική κίνηση fair-play για τις υπόλοιπες αθλήτριες!

Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτηση του ο προπονητής Κώστας Λαμπρόπουλος που ανέφερε:

“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στη Λάρισα αποτελεί παρελθόν. Καλές επιδόσεις και ρεκόρ από αθλητές και αθλήτριες. Το γεγονός του διημέρου που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ένα. Η ακύρωση αθλήτριας των εμποδίων που τερμάτισε και προκρίθηκε για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και ΠΑΤΕΡΑΣ της αθλήτριας που είδε τι έγινε, πήγε και ζήτησε την ακύρωση της, αφού το λάθος της δεν έγινε αντιληπτό από τους κριτές. ΑΞΙΟΣ φίλε ΜΠΑΜΠΗ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗ!!!”

Ο καλός φίλος της ΑΝΩΓΗ προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής Κωστής Παπαμαρκάκης μας ενημέρωσε για αυτή την υπέροχη κίνηση του συναδέλφου του και τον ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες καθώς βρισκόταν και ο ίδιος στη Λάρισα.

Ο Μπάμπης Ρεθυμνιωτάκης από σεμνότητα δεν ανέδειξε αυτή την κίνηση αλλά ευτυχώς αναδείχτηκε από τον συνάδελφο του. Πραγματικά μια κίνηση άξιας συγχαρητηρίων! Μπράβο Μπάμπη.

Θυμηθείτε εδώ το αφιέρωμα της ΑΝΩΓΗ λίγες μέρες πριν για τους δυο έφηβους πρωταθλητές μας, τη Σοφία και τον Μύρωνα Ρεθυμνιωτάκη

Σοφία και Μύρων Ρεθυμνιωτάκης: Τα δυο εγγόνια του Κώστα και της…

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Αντώνης Ψαροκόλυβος. Η νεκρωσιμος ακολουθία θα ψαλει την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο χωριό Πάνορμο Ρεθύμνου. Ο εκλιπών ήταν σύζυγος της Μαρίκας Ανδρεαδάκη του Γεγέ. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

-->