Την ένταξη στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, του έργου «Δημιουργία  πολιτιστικού πάρκου» στο Δήμο Ανωγείων  υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, αφορά  την ανέγερση ενός κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και επιπλέον την σύνταξη μουσειολογικής μελέτης και στη συνέχεια της εφαρμογής της για την προβλεπόμενη προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών για την λειτουργία του χώρου ως πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου.

Το πολιτιστικό πάρκο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, θα έχει ως βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και να εξιστορεί στον μουσειακό χώρο τα γεγονότα της ιστορίας των Ανωγείων.

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε σε όσους υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αφού αναφέρεται στα τρία ολοκαυτώματα που εντάσσουν τον τόπο στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών: «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

Μοιραστείτε το

-

-->