Archive for Απριλίου 2021

Ευχές του Δημάρχου Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη, των Δημοτικών Συμβούλων και των στελεχών του Δήμου Ανωγείων για τις Άγιες ημέρες του ΠΑΣΧΑ.

Σημαντική πτωτική τάση αρχίζει να παρατηρείται στα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ανωγείων. Λιγότερα από δώδεκα  (12) είναι τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στις αναλύσεις των λυμάτων στον βιολογικό του Δήμου, όπου παρατηρείται σημαντική πτώση του ιϊκού φορτίου (στο 1/7 από την προηγούμενη εβδομάδα). 

Παράλληλα συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου είτε στο Κ.Υ. Ανωγείων είτε σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα γύρω στους 500 συμπολίτες μας. Πολλοί και κυρίως ηλικιωμένοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τούς. 

Τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες είναι ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός έχει γίνει συνείδηση και πρώτιστη επιλογή. 

Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον εμβολιασμένο αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Όσο  μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί τόσο συντομότερα θα περιοριστεί η κυκλοφορία του κορωνοϊού στην κοινωνία μας.

Ωστόσο και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις.

Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας που θέλει προσοχή με δεδομένο το άνοιγμα σημαντικών τομέων της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Απαιτείται να παραμείνουμε συνεπείς με την τήρηση των μέτρων.  

Δεν εφησυχάζουμε παραμένουμε σε εγρήγορση, διότι ο κορωνοϊός μοιάζει με την φωτιά, αναζωπυρώνεται πολύ εύκολα.

Άρθρο του Νίκου Σκουλά, Δικηγόρου και Περιφερειακού Συμβούλου

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στις 24-04-2021 αποτελεί ιστορικό γεγονός τεράστιας σημασίας για τις παναθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Η αποκάλυψη και αποκατάσταση της ελεύθερίας απελευθερώνει κοινωνικές δυνάμεις που σοβούν αδικούμενες και υποταγμένες και πνίγουν στο αδιέξοδο κάθε ικμάδα τους.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Η εμπιστοσύνη μας απόλυτη στην Ιατρική επιστήμη που φέρνει την “Ανάσταση” από το σκοτάδι της πανδημίας, μέσω των εμβολιασμών που γίνονται σε όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό. Με μεγάλη χαρά περιμέναμε στη σειρά , με αρκετούς συγχωριανούς και συγχωριανές μας, αλλά και κατοίκους γειτονικών χωριών, για να κάνουμε το εμβόλιο κατά του Covid-19. Στην φωτογραφία ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μας, Γιώργης Μπαγκέρης, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού του με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

H ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, για το σπουδαίο λειτούργημα που επιτελούν στον Ορεινό Μυλοπόταμο και που αφορά σε ένα πληθυσμό, άνω των 13.000 κατοίκων. Τους ευχόμαστε να έχουν την υγεία τους και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση το τεράστιο κοινωνικό τους έργο. Και πάντα με το ίδιο χαμόγελο και την ζεστή καλημέρα που χαρίζουν σε όλους μας.

Από αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα ανοίξει και η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 44-49. Ραντεβού μπορείτε να κλείσετε στα φαρμακεία της περιοχής.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Καλή Ανάσταση! Να περάσετε τις ομορφότερες γιορτές , δίπλα στην οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Με μεράκι, σεβασμό και κατάνυξη, οι γυναίκες όλων των ενοριών σε Ανώγεια και Σείσαρχα, στόλισαν τον Σταυρό και τον Επιτάφιο στις εκκλησίες του τόπου μας. Ιερός Ναός της Παναγίας στο Περαχώρι, Άγιος Ιωάννης στο Αρμί, Άγιος Γεώργιος στο Μεϊντάνι, Άγιος Δημήτριος στο Μετόχι και Αγία Παρασκευή στα Σείσαρχα, έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να προσκυνήσει, τηρώντας και τα μέτρα προστασίας.

Συγκεντρώσαμε όλες τις φωτογραφίες, στην βόλτα του συνεργάτη μας Μανόλη Σαμόλη, στο χωριό και σας τις παρουσιάζουμε. Αλήθεια, ποιος είναι ο πιο όμορφος Σταυρός και ποιος ο πιο επιβλητικός Επιτάφιος;

Αύριο θα ανάψουν και οι αρφανοί στις ενορίες, με εξαίρεση αυτήν του Περαχωριού που δεν θα συμμετέχει στο έθιμο λόγω πένθους. Αι Γιάννης, Κομπί, Αι Γιώργης και Μετόχι στη δική τους “μάχη” για το κάψιμο του Ιούδα.

Χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση σε όλους!

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την έναρξη της Απογραφής Γεωργίας- Κτηνοτροφίας 2021 τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021 αφορά τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Χώρας και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2021.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->