Σημαντική πτωτική τάση αρχίζει να παρατηρείται στα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ανωγείων. Λιγότερα από δώδεκα  (12) είναι τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στις αναλύσεις των λυμάτων στον βιολογικό του Δήμου, όπου παρατηρείται σημαντική πτώση του ιϊκού φορτίου (στο 1/7 από την προηγούμενη εβδομάδα). 

Παράλληλα συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου είτε στο Κ.Υ. Ανωγείων είτε σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα γύρω στους 500 συμπολίτες μας. Πολλοί και κυρίως ηλικιωμένοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τούς. 

Τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες είναι ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός έχει γίνει συνείδηση και πρώτιστη επιλογή. 

Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον εμβολιασμένο αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Όσο  μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί τόσο συντομότερα θα περιοριστεί η κυκλοφορία του κορωνοϊού στην κοινωνία μας.

Ωστόσο και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις.

Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας που θέλει προσοχή με δεδομένο το άνοιγμα σημαντικών τομέων της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Απαιτείται να παραμείνουμε συνεπείς με την τήρηση των μέτρων.  

Δεν εφησυχάζουμε παραμένουμε σε εγρήγορση, διότι ο κορωνοϊός μοιάζει με την φωτιά, αναζωπυρώνεται πολύ εύκολα.

Μοιραστείτε το

-

-->