Archive for Δεκεμβρίου 2021

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο στον Άγιο Γεώργιο στο Μεϊντάνι, για μια σπουδαία Ανωγειανή γυναίκα, την Ελένη Κεφαλογιάννη ή “Χρονοπέτρενα” που “έφυγε” από τη ζωή στα 98 της χρόνια, στις 26 του περασμένου Νοεμβρίου. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Με ένα υπέροχο κείμενο ως επικήδειο, την αποχαιρέτησαν τα εγγόνια της 

και η ΑΝΩΓΗ σας το παραθέτει ολόκληρο. Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (ΜΑΝΙΑΤΟΛΕΝΗ Ή ΧΡΟΝΟΠΕΤΡΕΝΑ)

 “Η ελληνική μυθολογία είναι συμπύκνωμα της ανθρώπινης εμπειρίας αιώνων. Εκαυχήθηκεν η Νιόβη ότι έκαμε εννιά παιδιά ομορφιάς και δύναμης, ισόθεα. Άκουσεν ο Δίας την ύβρη και ενοχλήθηκε. Έστειλε τον Απόλλωνα με το δοξάρι του και τα σημάδευε ένα ένα:

Παιδί μου Γιαννιό μου!

Παιδί μου Μιχάλη μου!

Παιδί μου Δημαρατάκι μου!

Παιδί μου Γιώργη μου!

Παιδί μου Κλέαρχέ μου!

Και μετά τον Μιχάλη, έφυγε κι ο Χρονοπέτρος. Πώς μπορούσε άραγε να σταθεί;

 Ελένη Χρονοπέτραινα,

γεννήθηκες πρώτο από τα 8 παιδιά του Μανιατομιχάλη και της Άρτεμης του Κουρνού τον Σεπτέμβρη του 1924.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Μια νέα προσέγγιση στην καθιέρωση γραμμών από και προς τα Ανώγεια αλλά και στην καθιέρωση στην αντίληψη κατοίκων και επισκεπτών για την ύπαρξη αυτής της υπηρεσίας αποφασίστηκε από το Δήμο Ανωγείων σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2021 λήγει το εξάμηνο της περιόδου της κανονικής συλλογής δηλώσεων του Ν.2308/95 του Εθνικού Κτηματολογίου για τη μελέτη ΚΤ5-29 του Νομού Ρεθυμνου.

Όσοι πολίτες δεν έχουν φροντίσει μέχρι σήμερα να υποβάλλουν δηλώσεις για τα δικαιώματα τους, καλούνται εντός της σημερινής ημέρας, να έρθουν σε επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Ρεθύμνου είτε τηλεφωνικά στο
28310 29705 είτε μέσω e-mail στο [email protected] προκειμένου να οριστεί ραντεβού για την εμπρόθεσμη υποβολή δήλωσης μετά την λήξη της προθεσμίας.”

 

Trailer: https://youtu.be/tz6oQ5cr60E

«Το σημείο όπου κυλά σήμερα η Ιστορία μας είναι το τοπίο που το έγκλημα δοξάστηκε ως υπέρτατη αρετή.

Μέρα χωρίς αίμα εδώ,  είναι μέρα χωρίς ήλιο.

Εδώ η ζωή είναι να αφουγκράζεται τον δήμιο σαν έρχεται. Μέρα και νύχτα… Ώσπου να μπερδευτεί η μέρα με τη νύχτα και να γίνει μόνο νύχτα…».

Διαβάστε την συνέχεια... »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:”ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΤΥΛΙΣΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΣΙΣΑΡΧΑ (Χ.Θ. 13+100 ΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ (Χ.Θ. 15+300)”, ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΕΡΓΟΥ: 7.800.000,00 € με Φ.Π.Α.

Δείτε εδώ την προκήρυξη:

https://www.crete.gov.gr/competitions/prokiryxi-dimosias-symvasis-toy-ergoy-me-titlo-quot-veltiosi-odoy-irakleio-tylissos-anogeia-sto-tmima-apo-komvo-sisarcha-ch-th-13-100-eos-anatoliki-eisodo-anogeion-ch-th-15-300-quot/

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή του τμήματος από κόμβο Σίσαρχα (Χ.Θ.13+100) έως Ανατολική Είσοδο Ανωγείων (Χ.Θ. 15+300) της οδού Ηράκλειο – Τύλισσσος – Ανώγεια και των συνοδών του έργων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Για ορισμένα από τα προς κατασκευή αντικείμενα θα εκπονηθούν μελέτες εφαρμογής από τον Ανάδοχο του έργου , βασιζόμενο στα στοιχεία της εγκεκριμένης οριστικής μελέτης. Τα επιμέρους αντικείμενα προς κατασκευή είναι τα ακόλουθα:

Κατασκευή του οδικού τμήματος και αποκαταστάσεις υφισταμένων τοπικών οδών. 

Κατασκευή ισόπεδου κόμβου για τον οικισμό Σίσαρχα

Έργα αποχέτευσης ομβρίων της οδού 

Σήμανση – ασφάλιση της οδού και του ισόπεδου κόμβου Ηλεκτροφωτισμός του ισόπεδου κόμβου 

 

Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων  Δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:  ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ, ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Εκτιμώμενης αξίας 607.805,22 Ευρώ (με Φ.Π.Α. 24% ),

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->