Archive for Δεκεμβρίου 2020

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Διομήδης Αεράκης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 4 μ.μ ,από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. Η κηδεία θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διατάξεις κατά της πανδημίας του Covid-19.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει.

https://www.youtube.com/watch?v=P_GPxOZfyXY&feature=youtu.be&ab_channel=LiveStreaming

Ζωντανά στις 5 μ.μ από το γραφείο του δημάρχου Ανωγείων, ο διαδικτυακός ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ με τους πολίτες των Ανωγείων.

Δημοσιογραφική επιμέλεια, ΑΝΩΓΗ-Γιώργης Μπαγκέρης.

Τεχνική υποστήριξη, ομάδα “androidus project tank” Γιώργος Καλομοίρης, Αντώνης Νταγιαντάς.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγρότες ότι οι αιτήσεις για την καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου 2020 στην ΠΕ Ρεθύμνης συνεχίζονται μέχρι 8 Ιανουαρίου 2020.

Η ΠΕ Ρεθύμνου επισημαίνει ότι εκτός από την αίτηση, που συμπληρώνεται στη γραμματεία του Δήμου, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

1.     Να μην είναι συνταξιούχος

2.     Να έχει μαζί του έγγραφο που να φαίνεται το επάγγελμα (εκτύπωση από την προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxisnet. Εάν δεν είναι εν ενεργεία κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αγρότης ειδικού καθεστώτος να μην γίνεται αίτηση γιατί θα απορριφθεί).

3.     Να υποδείξει στο χάρτη google earth την τοποθεσία που συνέβη η καταστροφή, προφανώς ιδιοκτησία του.

4.     Να συμπληρώσει λίστα με περιγραφή και διαστασιολόγηση της ζημιάς(πχ αντλιοστάσιο, δίκτυοάρδευσης Φ70 500 μ κ.λπ.). Δεν γίνεται καταγραφή για χαμένο φυτικό ή ζωικόκεφάλαιο, διαβρωμένη γη από τα νερά κτλ.

5.     Να διαθέτει φωτογραφίες της ζημιάς (ειδικά σε περίπτωση αποκατάστασης, κρίνονται αναγκαίες, για να μπορέσει η επιτροπή να πιστοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς).

Οι αιτούντες αποζημίωση ζημιών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης για την πιστοποίηση και εκτίμηση της ζημιάς.

Παρακαλούμε τους δημότες που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Δήμου, για να συμπληρωθούν τα επιπλέον αυτά έγγραφα.

 

 

 

Εσείς τι θα ρωτούσατε τον δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, αν είχατε τη δυνατότητα μιας συνέντευξης μαζί του; Ποιες είναι οι ερωτήσεις, τα παράπονα και οι παρατηρήσεις των δημοτών των Ανωγείων, αλλά και των φίλων και επισκεπτών του τόπου μας; Σε ποια θέματα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα, η δημοτική αρχή;

Ζωντανός διαδικτυακός ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ του Δημάρχου με τους πολίτες, με την τεχνική υποστήριξη και οργάνωση από την ομάδα “Androidus project tank” και την δημοσιογραφική επιμέλεια της ΑΝΩΓΗ.

Σε συνέχεια της περυσινής πρωτοβουλίας του “Δημοσκόπειου” προσαρμοσμένη στις συνθήκες των καιρών ο Δήμαρχος Ανωγείων σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση (μέσω youtube)  θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα, τις παρατηρήσεις και τα παράπονα των δημοτών .

Με την ευκαιρία ο κ. Κεφαλογιάννης θα κάνει και έναν απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής για το 2020 ενώ θα περιγράψει τους στόχους και τις προτεραιότητες για το 2021.

Η διαδικτυακή συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου την Τετάρτη  30 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ από τον χώρο του Δημαρχείου Ανωγείων.

Τις ερωτήσεις σας, θα απευθύνει στον δήμαρχο Ανωγείων, ο δημοσιογράφος της ΑΝΩΓΗ Γιώργος Μπαγκέρης. Πίσω από τις κάμερες και στο στήσιμο όλης της συνέντευξης οι άνθρωποι μιας από τις πιο ενεργές ομάδες του τόπου μας, της “Androidus project tank” με τον Γιώργο Καλομοίρη και τον Αντώνη Νταγιαντά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της.

Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου. Πέραν των πολιτών η ΑΝΩΓΗ και η “Androidus project tank” θα απευθυνθεί προσωπικά και σε όλους τους συλλόγους των Ανωγείων ( Σύλλογος Ανωγειανών της Αθήνας, Πολιτιστικός, Σκακιστικός Όμιλος, Αετός Ανωγείων, Σύλλογος Εμπόρων, Σύλλογος Γυναικών, σύλλογος κτηνοτρόφων, Αγροτικός συνεταιρισμός, σύλλογος αποφοίτων Σταυράκειου και άλλους), σε Ανωγειανούς δημοσιογράφους, καθώς επίσης και την Αντιπολίτευση του Δήμου Ανωγείων με τους επικεφαλής των δυο παρατάξεων Μανόλη Καλλέργη και Στέλιο Σταυρακάκη ώστε να απευθύνουν τις δικές τους ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας:

Στα mail της ΑΝΩΓΗ:

[email protected]

[email protected]

Στην επίσημη σελίδα της ΑΝΩΓΗ στο fb:

https://www.facebook.com/groups/123315727769926

Στο mail  της “Androidus project tank”:

[email protected]

Στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο fb:

https://www.facebook.com/AndroidusProject

Στην φόρμα επικοινωνίας:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJD49rkQ8petqoWCyhnGUpyTHYEOoXsVrvyYV4gZ9QDpdkyA/viewform

Στο mail του δήμου Ανωγείων:

[email protected]

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συγκέντρωσε μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με το εμβόλιο και τους εμβολιασμούς στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού «την «αρχή του τέλους της πανδημίας», ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 στη χώρα μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συγκέντρωσε μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με το εμβόλιο και τους εμβολιασμούς στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Γιατί να κάνω εμβόλιο για τον κοροναϊό SARS-CoV-2;

Τα εμβόλια παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση νοσημάτων που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν μόνο με την εφαρμογή άλλων μέτρων δημόσιας υγείας. Στόχος τους είναι να περιορίσουν και να εξαλείψουν νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, με υψηλή θνητότητα, με μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, αλλά και με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ο κοροναϊός SARS-CoV-2 είναι ένας νέος ιός που μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του επηρέασε δραματικά τις ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Έχει υψηλή μεταδοτικότητα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ελεγχθεί μόνο με την εφαρμογή των άλλων, πιο γνωστών σε όλους μας, μέτρων δημόσιας υγείας, επιβαρύνει σοβαρά σε πολλές περιπτώσεις την υγεία των νοσούντων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών ακόμα υγιών ατόμων, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα όλων, δοκιμάζει τα συστήματα υγείας και δημιουργεί ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλον τον πλανήτη.

  1. Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για τον κοροναϊό SARS-CoV-2;

Αυτή τη στιγμή πολλά εμβόλια για τον κοροναϊό SARS-CoV-2 βρίσκονται σε διαδικασία κλινικών δοκιμών. Το πόσο αποτελεσματικό είναι ένα εμβόλιο εξαρτάται πάντα από το συγκεκριμένο εμβόλιο, τη σωστή διενέργεια του εμβολιασμού και από παράγοντες που αφορούν την ανοσιακή απάντηση του κάθε ατόμου. Τα πρώτα εμβόλια που είναι προς έγκριση φαίνονται να είναι αρκετά αποτελεσματικά, έως και 95%. Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που εγκρίνουν την κυκλοφορία των εμβολίων θέτουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων ως προτεραιότητα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Του Ιωάννη Ν. Ανδρεαδάκη, δικηγόρου

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος, αφότου η Καπετάνισσα, η Αρχόντισσα Παπαδιά, η Ειρήνη Ανδρεαδάκη του Παπά Νικόλα, εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Η αρχοντιά, η πολυπραγμοσύνη και η στιβαρότητα που απέπνεε η αγέρωχη μορφή της, έμεινε ανεξίτηλη για όλους όσοι την εγνώρισαν, την έζησαν και παραδειγματίστηκαν από την απέριττη ζωή της.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στον Αι Γιάννη, σε στενότατο οικογενειακό κύκλο, λόγω των αυστηρών περιορισμών κατά της πανδημίας (Covid-19), τελείται το ετήσιο μνημόσυνο της, καθώς και τα “συναπαντήματα” του παπά Νικόλα.

Εις μνήμης αυτής και του παπά Νικόλα Ανδρεαδάκη, τα παιδιά των κατέθεσαν διάφορα χρηματικά ποσά για την στήριξη και αρωγή ευπαθών ομάδων και ατόμων που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας.

Αιωνία η μνήμη των!”

-Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο Ιωάννη Ανδρεαδάκη, γιο των αείμνηστων παπά Νικόλα και Ειρήνης Ανδρεαδάκη, για την προσφορά 100 ευρώ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στη μνήμη των γονιών του, για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης και της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΑΝΩΓΗ.

-->