Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγρότες ότι οι αιτήσεις για την καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου 2020 στην ΠΕ Ρεθύμνης συνεχίζονται μέχρι 8 Ιανουαρίου 2020.

Η ΠΕ Ρεθύμνου επισημαίνει ότι εκτός από την αίτηση, που συμπληρώνεται στη γραμματεία του Δήμου, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

1.     Να μην είναι συνταξιούχος

2.     Να έχει μαζί του έγγραφο που να φαίνεται το επάγγελμα (εκτύπωση από την προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxisnet. Εάν δεν είναι εν ενεργεία κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αγρότης ειδικού καθεστώτος να μην γίνεται αίτηση γιατί θα απορριφθεί).

3.     Να υποδείξει στο χάρτη google earth την τοποθεσία που συνέβη η καταστροφή, προφανώς ιδιοκτησία του.

4.     Να συμπληρώσει λίστα με περιγραφή και διαστασιολόγηση της ζημιάς(πχ αντλιοστάσιο, δίκτυοάρδευσης Φ70 500 μ κ.λπ.). Δεν γίνεται καταγραφή για χαμένο φυτικό ή ζωικόκεφάλαιο, διαβρωμένη γη από τα νερά κτλ.

5.     Να διαθέτει φωτογραφίες της ζημιάς (ειδικά σε περίπτωση αποκατάστασης, κρίνονται αναγκαίες, για να μπορέσει η επιτροπή να πιστοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς).

Οι αιτούντες αποζημίωση ζημιών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης για την πιστοποίηση και εκτίμηση της ζημιάς.

Παρακαλούμε τους δημότες που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Δήμου, για να συμπληρωθούν τα επιπλέον αυτά έγγραφα.

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->