Archive for Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη στην Δέσποινα Αθανασάκη στο blog: https://thediaryofacretanwoman.blogspot.com/

 Μία κοπέλα που την χαρακτηρίζουν η αρχοντιά  της, η ευγένειά της και οι ξεχωριστές της ικανότητες. Την Μαρία την παρακολουθούσα καιρό πριν ξεκινήσω να γράφω , θαύμαζα την δουλειά της και το ταλέντο της , όπως ο καθένας πιστεύω που αγαπάει τις παραδοσιακές φορεσιές και έχει έρθει αντιμέτωπος με τα αριστουργήματά της! Όταν σχεδίαζα στο μυαλό μου την ιστοσελίδα είχα πει ότι θα προσπαθήσω να ξεκινήσω τις συνεντεύξεις από εκείνη. Έτσι επικοινώνησα μαζί της , η αμεσότητά της , η ευχέρεια του λόγου της και η λαχτάρα με την οποία μιλούσε για την δουλειά της με έκαναν να την εκτιμήσω και σαν άνθρωπο εκτός απο καλλιτέχνη!  Η συζήτησή μας κύλησε ως εξής:

Διαβάστε την συνέχεια... »

Τις τελευταίες μέρες , μετά και την περιβόητη ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Π.Ε. Ρεθύμνου, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Αυτό συμβαίνει διότι, οι αγρότες, οι μικροϊδιοκτήτες γης βλέπουν πάλι μπροστά τους, μετά το κτηματολόγιο,  έναν Γολγοθά, για να αποδείξουν τον χαρακτήρα της περιουσίας τους. Ως εκ τούτου, η αγανάκτησή τους είναι δίκαιη.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πέθανε στα 76 του χρόνια ο Εμμανουήλ Κουνάλης (Μάκης) του Σταυρουλογιώργη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί. Η κηδεία θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ένας άξιος Ανωγειανός που φεύγει για το μεγάλο ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Μάκη!

Πέθανε ο Χαραλάμπος Αεράκης (Νταροχαραλάμπης) σε ηλικία 98 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον Καμαριώτη Μαλεβιζίου. Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τη 1 μ.μ Η κηδεία του θα γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19. Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Νταροχαραλάμπη…

Κυκλοφόρησε η παραγωγή από την “Αεράκης-Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον” ο δίσκος “Τα ρεμπέτικα του Ψαραντώνη”. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης αναφέρει σχετικά μετά την κυκλοφορία:

“Γνωρίζοντας και παίζοντας χρόνια με τον Ψαραντώνη, μου ‘χε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσουμε από κοινού ένα δίσκο με ρεμπέτικα και σμυρναίικα δημώδη τραγούδια. Μου είχε εξιστορήσει ότι ο ίδιος με τα αδέλφια του, το Νίκο και το Γιάννη Ξυλούρη, πολλές φορές στα πανηγύρια τραγουδούσαν ρεμπέτικα και ζεϊμπέκικα. Για παράδειγμα το «Δεν ξαναπαίζω ζάρια πια», την «Φραγκοσυριανή», «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλα.

Διαβάστε την συνέχεια... »

ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 28 Φεβρουαρίου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων υλοποιεί μία σειρά προγραμμάτων με σκοπό την ψυχοκοινωνική και εργασιακή υποστήριξη των δημοτών .

Οι θεματικές ενότητες είναι:

  1. Ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη
  2. Ομαδική Συμβουλευτική Υποστήριξη
  3. Ατομική Εργασιακή Συμβουλευτική
  4. Σχολές Γονέων
  5. Ομάδα εκμάθησης συνταγών μαγειρικής, αρτοποιίας στην Κρητική Διατροφή

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->