Κυκλοφόρησε η παραγωγή από την “Αεράκης-Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον” ο δίσκος “Τα ρεμπέτικα του Ψαραντώνη”. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης αναφέρει σχετικά μετά την κυκλοφορία:

“Γνωρίζοντας και παίζοντας χρόνια με τον Ψαραντώνη, μου ‘χε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσουμε από κοινού ένα δίσκο με ρεμπέτικα και σμυρναίικα δημώδη τραγούδια. Μου είχε εξιστορήσει ότι ο ίδιος με τα αδέλφια του, το Νίκο και το Γιάννη Ξυλούρη, πολλές φορές στα πανηγύρια τραγουδούσαν ρεμπέτικα και ζεϊμπέκικα. Για παράδειγμα το «Δεν ξαναπαίζω ζάρια πια», την «Φραγκοσυριανή», «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλα.

 Ο Ψαραντώνης μου διηγήθηκε πως ο Στέλιος Φουσταλιέρης γνώριζε πολύ καλά τα ρεμπέτικα τραγούδια και τους συνθέτες καθώς είχε ζήσει χρόνια στον Πειραιά με αυτούς. Δένοντάς τους μια στενή φιλία και παρέα αγάπησε περισσότερο το είδος αυτό και αργότερα στην Πλάκα συνεργάστηκε με τον Ρεμπέτη Γιώργο Μουφλουζέλη. 

Έτσι ο Ψαραντώνης γνωρίζοντάς με και βλέποντας την αγάπη μου για το Ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι, ήταν πολλές φορές που μέσα από παρέες παίξαμε όλα αυτά τα τραγούδια του δίσκου καθώς και άλλα και θελήσαμε μαζί, να σας δώσουμε ένα δείγμα της φιλίας μας. Πιστεύω ότι ο Ψαραντώνης με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σπάει τα στερεότυπα καλούπια και ξανακάνει δικά του τα ρεμπέτικα τραγούδια, τα ρεμπέτικα του Ψαραντώνη.”

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδος!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CD: 1. Που ‘σουν μάγκα το χειμώνα Μουσική-στίχοι: Γιώργος Μουφλουζέλης 2. Δεν ξαναπαίζω ζάρια πια Μουσική: Βαγγέλης Περπινιάδης, στίχοι: Κώστας Φραγκούλης 3. Συννεφιασμένη Κυριακή Μουσική-στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης 4. Τα τέσσερα λιοντάρια Μουσική-στίχοι: Γιάννης Παξιμαδάκης γ’ στίχος: Σπύρος Κρητικός 5. Εμπερδεύτηκα ένα βράδυ Μουσική-στίχοι: Χαρίλαος Πιπεράκης 6. Αραπίνα Μουσική-στίχοι: Ρόζα Εσκενάζυ 7. Κάηκε το Γαλαξίδι Μουσική-στίχοι: Παραδοσιακοί 8. Φραγκοσυριανή Μουσική-στίχοι: Μάρκος Βαμβακάρης 9. Και γιατί δεν μας το λες Μουσική-στίχοι: Παραδοσιακοί 10. Να χαμηλώναν τα βουνά Μουσική-στίχοι: Παραδοσιακοί 11. Σε καινούρια βάρκα μπήκα Μουσική-στίχοι: Παραδοσιακοί Έπαιξαν οι μουσικοί αλφαβητικά: Γιώργος Γιανναδάκης: Λύρα Μανώλης Κανακάκης: Κανονάκι Νίκος Κάπλατζης: Κρουστά Φάνης Καρούσος: Σαντούρι Γιάννης Κρητικός: Μπαγλαμά Σπύρος Κρητικός: Κιθάρα Γιώργος Μανωλάκης: Λαούτο Γιάννης Παξιμαδάκης: Μπουζούκι Γιώργος Παπαϊωάννου: Βιολί Γιώργος Σταυράκης: Κιθάρα Ενορχήστρωση: Γιάννης Παξιμαδάκης Σωτήρης Αλεξάκης: mastering 1,2,3,4,8,11 Μιχάλης Μπουτσάκης: mastering 5,6,7 ,9, 10 Φωτογραφία Εξωφύλλου: Ηρακλής Μακρυγιαννάκης Σκίτσο: Γιάννης Παξιμαδάκης Δημιουργικό: Ανδρέας Αεράκης Παραγγείλτε το τώρα εδώ/Buy now: https://bit.ly/3uquWwM​ Download & Streaming: https://orcd.co/pvpqrjw

Ακούστε την “Φραγκοσυριανή” εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=k60ldBtNtSs&list=PLMCAGJpgE8d669CAjG4sgS0PvkWIiw9eH&index=8&ab_channel=%CE%91%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%CE%9A%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CE%A3%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->