Archive for Μαΐου 2014

Με το σύνθημα «Τρέξε στα βήματα του Δία» διεξάγεται το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου, για πέμπτο κατά σειρά χρόνο, ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη «Psiloritis Race».

Στον φετινό αγώνα θα συμμετάσχουν περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Φιλανδία, την Ιταλία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Η εκκίνηση του 5ου Αγώνα Ψηλορείτη «Psiloritis Race» θα δοθεί την Κυριακή στις 07.30 από το Οροπέδιο της Νίδας, στα Ανώγεια ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο της συναρπαστικής διαδρομής οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ανέβουν στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος2.456 μέτρωνκαι εν συνεχεία θα κατέβουν στους πρόποδες του. Συνολικά θα διανύσουν35 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 16.5 σε χώμα, 15.5 σε μονοπάτια και 3 σε άσφαλτο.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξάγονται επίσης τρεις παράλληλοι αγώνες: αγώνας δρόμου μήκους8.5 χιλιομέτρων, αγώνας δρόμου με δυναμικό περπάτημα8,5 χιλιομέτρων(με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό στις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις σε προηγούμενες διοργανώσεις και αγώνας μήκους2 χιλιομέτρωνγια παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Μέσα από πολύ έντονες εικόνες και σε ένα σκηνικό γεμάτο από εντυπωσιακές αντιθέσεις και θεαματικές μεταβολές της φύσης και των καιρικών συνθηκών οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ζήσουν και πάλι μια αλησμόνητη εμπειρία, η οποία διαρκεί συνολικά έξι ώρες. Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν, αλλά και ξεπερνούν τα όρια τους, τρέχουν άλλοτε κάτω από τον καυτό ήλιο και άλλοτε σε χιονισμένα μονοπάτια, περνούν δίπλα από το Ιδαίον Άντρον, ακούνε το κλάμα του Δία και τον θόρυβο από τις ασπίδες των Κουρητών, βλέπουν το γάλα και το μέλι μέσα στο κέρας της Αμάλθειας και βιώνουν όλους τους μύθους της περιοχής.

«Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμα μας είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη» τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγώνας Ψηλορείτη» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Υποστηρικτές του «Psiloritis Race» είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, το ΠΕΔ Κρήτης, η ΕΒΕ Ρεθύμνης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Τμήμα Τουρισμού του ΤΕΙ Κρήτης , η ΑΝΕΚ Lines, το STAR Channel και πολλοί σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες της Κρήτης, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.

• Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.psiloritisrace.com, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 28310-35501

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
Σάββατο 31 Μαΐου 2014
11:00-13:00 Εγγραφές Αθλητών
17:30-19:00 Ξενάγηση Αθλητών
19:00-20:00 Εγγραφές Αθλητών
20:00-20:30 Οδηγίες Αγώνα – Βράβευση
20:30-21:30 Pasta Patry
21:00-22:00 Παραδοσιακοί Κρητικοί Χοροί
* Ο χώρος διεξαγωγής των παραπάνω είναι το Λύκειο Ελληνίδων (Ελευθ. Βενιζέλου 89) και η πλατεία έναντι Λυκείου Ελληνίδων στο Ενετικό λιμάνι στο Ρέθυμνο.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
05:00 Αναχώρηση λεωφορείου από Δημαρχείο Ρεθύμνου
07:30 Εκκίνηση Αθλητών 35 km από Οροπέδιο Νίδας (Ανώγεια)
09:00 Εκκίνηση Αγώνα 8,5 km από Πλατάνια Αμαρίου
09:00 Εκκίνηση Αγώνα Δυναμικό Βάδην 8,5 km από Πλατάνια Αμαρίου
09:15 Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 2 km από θέση Καλότας (Φουρφουράς)
09:30 Τερματισμός Αθλητών 2 km (Κουρούτες)
09:45 Τερματισμός Αθλητών 8,5 km (Κουρούτες)
10:30 Άφιξη πρώτου Αθλητή 35 km (Κουρούτες)
13:00 Απονομές Αθλητών (Κουρούτες)
13:30 Τερματισμός τελευταίου Αθλητή 35 km
13:30 Τελετή Λήξης
14:00 Γεύμα Αθλητών (Κουρούτες)
16:00 Αναχώρηση Λεωφορείου (Κουρούτες)

Την απόφαση του να μην κάνει αίτηση επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο συνδυασμός του ”Ενωτική Δημοτική Κίνηση ,τα Ανώγεια του Μέλλοντος”.
Παρά την οριακή διαφορά της μόλις μιας ψήφου ο κ.Κεφαλογιάννης προτάσσοντας την ενότητα του χωριού δεν θα κάνει επανακαταμέτρηση τονίζοντας ότι θα είναι παρών στα κοινά του Δήμου Ανωγείων προσφέροντας πείρα και γνώση αναφέροντας χαρακτηριστικά : ”Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.”.
Με την αποχώρηση από τη Δημαρχία θα φέρει και στην δημοσιότητα τον απολογισμό του έργου του τα τελευταία 8 χρόνια αναφέροντας:
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανωγειανές και Ανωγειανοί,

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 κατά τις επαναληπτικές εκλογές εξελέγει με την οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου νέος Δήμαρχος Ανωγείων ο συνδημότης μας Μανώλης Καλλέργης.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στον Δήμο Ανωγείων επισκέφτηκα μαζί με συνεργάτες μου το εκλογικό κέντρο της παράταξης του νέου Δημάρχου και ευχήθηκα καλή δύναμη και επιτυχία στο βαρύ, καθημερινό έργο που θα αναλάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο συνδυασμός μας θα μπορούσε, όπως ο Νόμος προβλέπει και επιτρέπει να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Εμείς, με τον τρόπο που πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια στον τόπο μας, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.
Ως Δήμαρχος Ανωγείων αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές είχα ενημερώσει, όπως όφειλα, όλες τις παρατάξεις και τους δημότες και είχα επισημάνει τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ο Δήμος και η κοινωνία μας κατά την επόμενη πενταετία.
Παράλληλα με αυτά τα γενικού χαρακτήρα ζητήματα, υπάρχει και το δεύτερο μεγάλο πεδίο δράσης του Δήμου που αφορά τις μεγάλες εξελισσόμενες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τα Ανώγεια.
Εμείς οκτώ χρόνια τώρα με μοναδικό κριτήριο το «αυτοδιοικητικό» που αποβλέπει στην διαφύλαξη κλίματος ενότητας και ομοψυχίας μέσα στην κοινωνία μας, προωθήσαμε και προωθούμε με επιτυχία το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο μας με υπαρκτά, ορατά αποτελέσματα για την οικονομία των Ανωγείων.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε να εγκαταλείψει επιτεύγματα και να ανακόψει την δρομολόγηση και ολοκλήρωση των έργων αυτού του σχεδιασμού που είναι:
Η ολοκλήρωση του δρόμου Ηρακλείου –Ανωγείων και η προώθηση των άλλων οδικών έργων Ρεθύμνου-Ανωγείων-Νίδας.
Οι μεγάλες στοχευμένες αναπτυξιακές –πολιτιστικές δομές μέσα στο χωριό(Αρχαιολογικό μουσείο, μουσικό εργαστήρι, Κέντρο πληροφόρησης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, αλλά και το εργαστήριο υφαντικής, το πολιτιστικό πάρκο Μετοχιού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Κούκο κ.α. )που μαζί με τις ανάλογες στο βουνό (Ιδαίον Άντρο-περίπτερο Νίδας, τον Τόπο του Βοσκού, το χιονοδρομικό, τις διαδρομές αλλά και το Αστεροσχολείο με την επισκέψιμη Ζώμινθο κ.α.) θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο θελκτικό δίκτυο για νέες ομάδες επισκεπτών.
Τα μεγάλα κλίμακας έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, που εξελίσσονται στα Ανώγεια (Λαγκός, κεντρικός δρόμος, περιφερειακός δρόμος, σοκάκια, συνοικισμός στο Μετόχι, ανάπλαση κεντρικού δρόμου στα Σείσαρχα, δημιουργία νέων υποδομών και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, κ.ά.). Καθώς και τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής (παιδικές χαρές, αναβάθμιση όλων των Δημόσιων Κτηρίων, Παιδότοπους στα σχολεία και άλλα πολλά)
Όλα αυτά τα έργα που αποτελούν τα μέρη ενός Οραματικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τα Ανώγεια και θέτουν πολύ ψηλά τον αναπτυξιακό πήχυ, έχουν γίνει, γίνονται, έχουν δρομολογηθεί και έχουμε εξασφαλίσει τις πηγές χρηματοδότησής τους.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την 1η Σεπτεμβρίου, “η Ενωτική Δημοτική Κίνηση –τ΄ Ανώγεια του μέλλοντος” θα προσέλθει με δημιουργικό πνεύμα.
Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.

Αγαπητές/οί Συγχωριανές/οι,

Γνωρίζετε πως ως Δήμαρχος Ανωγείων οκτώ χρόνια, πολιτεύτηκα χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς. Αγκάλιασα τα προβλήματα όλων των Ανωγειανών, πρόβαλα πτυχές της ιστορίας των Ανωγείων που ήταν ταμπού, γιατί είχα πάντα σταθερό και μόνιμο συστατικό στην φιλοσοφία της καθημερινής μου δραστηριότητας μία ύψιστη Ανωγειανή αξία, την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας μας.
Να είστε βέβαιοι πως όσο θα δρω ως πολίτης και ως Ανωγειανός αυτός ο προσανατολισμός μου δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία , αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους, τις Ανωγειανές και τους Ανωγειανούς που συμμετείχαν εθελοντικά στα ψηφοδέλτιά του συνδυασμού μας σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εργάστηκαν με πάθος για τα Ανώγεια και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους 1037 Ανωγειανές και Ανωγειανούς που με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, τους ευχαριστώ που είδαν, αναγνώρισαν και στήριξαν με την ψήφο τους το έργο που γίνεται στα Ανώγεια, αυτό το Όραμα για τα Ανώγεια τους Μέλλοντος.
Θέλω να πω σε όλους σας να είστε υπερήφανοι, γιατί συμμετείχατε σε μια πολύ μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια για την παραγωγή ενός οραματικού έργου που θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ για τα Ανώγεια του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

«Ενωτική Δημοτική Κίνηση – Τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος»
Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου ένα χειμωνιάτικο σκηνικό στήθηκε σήμερα στα Ανώγεια όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με πτώση της θερμοκρασίας και αρκετές βροχοπτώσεις, έτσι όπως αποτυπώθηκε στο φακό του συνεργάτης μας Μανόλη Σαμόλη.

Στο βάθος του ορίζοντα ένα πυκνό άσπρο πέπλο είχε απλωθεί δημιουργώντας μια πανέμορφη χειμωνιάτικη εικόνα στους απέναντι λόφους.

Το άσπρο πέπλο προχωράει από την περιοχή ”Νοτικά” και δείχνει να θέλει να φτάσει μέχρι το βάθος στον Καμαριώτη.

Ας απολαύσουμε λοιπόν όλοι αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο και ας  είμαστε μια ανάσα από τον Ιούνιο, σε ένα από τα παράξενα φαινόμενα που μόνο η φύση μπορεί να προσφέρει.

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ –ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ που θα καλύψει τις ανάγκες της Δήμου Ανωγείων και θα χρησιμοποιηθεί για την διαχείριση φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, πλημμύρες, παγετός, κατολισθήσεις) αλλά και την πρόληψη τους με εξασφάλιση των επισφαλών πρανών με κίνδυνο κατολίσθησης, τεμαχισμό και απομάκρυνση κλαδιών  και άλλες ενέργειες απέκτησε ο δήμος Ανωγείων.

Το μηχάνημα θα έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί παράλληλα με πολλά εξαρτήματα – παρελκόμενα, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις κάθε φορά ανάγκες του Δήμου. Επιπλέον παρελκόμενα που θα μπορεί να φέρει το μηχάνημα-όχημα είναι εκχιονιστική φρέζα, χορτοκοπτικοί βραχίονες (για τη κοπή χόρτων, κλαδιών δέντρων κ.λπ.), αποφρακτική εξάρτηση, πυροσβεστική εξάρτηση και πλυστική εξάρτηση. Το μηχάνημα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να κινείται με άνεση και εκτός δρόμου και να έχει το μέγιστο δυνατό ελεύθερο ύψος από το έδαφος.

  Διαβάστε την συνέχεια... »

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δεύτερου τμήματος του δρόμου
Έργο που “γεννά” αναπτυξιακή προοπτική χαρακτηρίζεται ο δρόμος Γάζι – Ανώγεια που βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης. Σήμερα μάλιστα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του 2ου τμήματος του δρόμου ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και των δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε μήκος 5.5 χιλιομέτρων ενώ ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης είναι 18 μήνες.
Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι δυο δήμαρχοι έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην αναπτυξιακή προοπτικου ανοίγεται τόσο για το δήμο Μαλεβιζίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου ενώ ευχαρίστησαν τους κατοίκους του Αστυρακίου που έδωσαν τα οικόπεδά τους για να γίνει ο δρόμο χωρίς να περιμένουν τις απαλλοτριώσεις.

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –ΤΥΛΙΣΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΕΩΣ ΚΟΜΒΟ ΑΣΤΥΡΑΚΙΟΥ». Η σύμβαση υλοποίησης του σημαντικού οδικού έργου, που είχε «παγώσει» από το 2004, έχει προϋπολογισμό9 εκ.ευρώ, υπογράφηκε σήμερα στη Περιφέρεια από το Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας Μανόλη Μπαξεβάνη, παρουσία των: Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Προέδρου  Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, δημάρχων Μελεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, προϊσταμένης Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Κέτης Ιερωνυμάκη, προϊσταμένου τμήματος συγκοινωνιακών Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Τζανιδάκη, στελέχους Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χρυσούλας Μελισσουργάκη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τα Ανώγεια, το ορεινό Μαλεβίζι και το Μυλοπόταμο. «Υπογράψαμε για ένα έργο που θα δώσει «πνοή» και ανάπτυξη σε μια ευαίσθητη περιοχή. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί τα κάνουμε πράξη. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η μελέτη για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τα Ανώγεια όπως επίσης μια άλλη μελέτη προς Γαράζο, ούτως ώστε σε  όλη τη περιοχή του Μυλοποτάμου να έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι το έργο υλοποιείται γιατί «οι κάτοικοι του Αστυρακίου έδωσαν δωρεάν τις περιουσίες τους για να «περάσει» ο δρόμος ο οποίος για να συνεχίσει μέχρι τα Ανώγεια πρέπει να γίνει το ίδιο και από τους Ανωγειανούς, να παραχωρήσουν δηλαδή τις περιουσίες τους. Γιατί αν υπάρξουν απαλλοτριώσεις το έργο δεν πρόκειται να γίνει». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση του έργου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη που «έτρεξε» -όπως είπε- το έργο, τους δημάρχους

Μαλεβιζίου και Ανωγείων, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καταλήγοντας υπενθύμισε ότι το έργο «ξεκίνησε το 2004, σταμάτησε στη συνέχεια, και ερχόμαστε εμείς σήμερα και το υλοποιούμε. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, έργα που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ολοκληρώνουμε εμείς βρίσκοντας την καλύτερη πραγματοποιήσιμη λύση».

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Μια πάρα πολύ σημαντική σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο θα δώσει ανάπτυξη στους δήμους Μαλεβιζίου και Ανωγείων, στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζω τη χαρά μου και την ικανοποίηση μου για την υπογραφή της σημερινής σύμβασης που είναι έτοιμη να ξεκινήσει αύριο το πρωί».

Τέλος ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τα Ανώγεια, το ορεινό Μαλεβίζι, τον ορεινό Μυλοπόταμο, ένα έργο πνοής για τη περιοχή. Ένα έργο που αλλάζει τη πορεία του δρόμου προς τα Ανώγεια. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το δήμαρχο Μαλεβιζίου που συνέβαλαν για την υλοποίηση του».

Τεχνικά στοιχεία

Το έργο χρηματοδοτείται που χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αφορά νέα χάραξη συνολικού μήκους 5.600 μέτρωνμε πλάτος κυκλοφορίας 11,50μέτρων.

Το έργο θα συνδέσει το οροπέδιο του Στρούμπουλα με το οικισμό Αστυράκι. Σε συνδυασμό με το ήδη εκτελεσμένο τμήμα του έργου από παλαιά Εθνική οδό έως το οροπέδιο του Στρούμπουλα και το προτεινόμενο στην Δ φάση θα συνδεθεί ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη με την πόλη του Ηρακλείου.

Τα επιμέρους αντικείμενα προς κατασκευή είναι:

Κατασκευή του οδικού τμήματος και αποκαταστάσεις υφισταμένων τοπικών οδών.-

Έργα αποχέτευσης όμβριων της οδού.-

Σήμανση – ασφάλιση της οδού.-

Οι εργασίες προς εκτέλεση είναι:

–        Xωματουργικά

–        Τεχνικά Έργα

–        Οδοστρωσία

–        Ασφαλτικά

–        Έργα Σήμανσης – Ασφάλισης

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την συνέντευξη του νέου δημάρχου Ανωγείων

http://www.avgi.gr/article/2805882/sta-xomata-autou-tou-topou-den-xorane-oi-nazistikes-idees

-->