Την απόφαση του να μην κάνει αίτηση επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο συνδυασμός του ”Ενωτική Δημοτική Κίνηση ,τα Ανώγεια του Μέλλοντος”.
Παρά την οριακή διαφορά της μόλις μιας ψήφου ο κ.Κεφαλογιάννης προτάσσοντας την ενότητα του χωριού δεν θα κάνει επανακαταμέτρηση τονίζοντας ότι θα είναι παρών στα κοινά του Δήμου Ανωγείων προσφέροντας πείρα και γνώση αναφέροντας χαρακτηριστικά : ”Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.”.
Με την αποχώρηση από τη Δημαρχία θα φέρει και στην δημοσιότητα τον απολογισμό του έργου του τα τελευταία 8 χρόνια αναφέροντας:
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανωγειανές και Ανωγειανοί,

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 κατά τις επαναληπτικές εκλογές εξελέγει με την οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου νέος Δήμαρχος Ανωγείων ο συνδημότης μας Μανώλης Καλλέργης.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στον Δήμο Ανωγείων επισκέφτηκα μαζί με συνεργάτες μου το εκλογικό κέντρο της παράταξης του νέου Δημάρχου και ευχήθηκα καλή δύναμη και επιτυχία στο βαρύ, καθημερινό έργο που θα αναλάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο συνδυασμός μας θα μπορούσε, όπως ο Νόμος προβλέπει και επιτρέπει να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Εμείς, με τον τρόπο που πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια στον τόπο μας, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.
Ως Δήμαρχος Ανωγείων αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές είχα ενημερώσει, όπως όφειλα, όλες τις παρατάξεις και τους δημότες και είχα επισημάνει τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ο Δήμος και η κοινωνία μας κατά την επόμενη πενταετία.
Παράλληλα με αυτά τα γενικού χαρακτήρα ζητήματα, υπάρχει και το δεύτερο μεγάλο πεδίο δράσης του Δήμου που αφορά τις μεγάλες εξελισσόμενες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τα Ανώγεια.
Εμείς οκτώ χρόνια τώρα με μοναδικό κριτήριο το «αυτοδιοικητικό» που αποβλέπει στην διαφύλαξη κλίματος ενότητας και ομοψυχίας μέσα στην κοινωνία μας, προωθήσαμε και προωθούμε με επιτυχία το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο μας με υπαρκτά, ορατά αποτελέσματα για την οικονομία των Ανωγείων.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε να εγκαταλείψει επιτεύγματα και να ανακόψει την δρομολόγηση και ολοκλήρωση των έργων αυτού του σχεδιασμού που είναι:
Η ολοκλήρωση του δρόμου Ηρακλείου –Ανωγείων και η προώθηση των άλλων οδικών έργων Ρεθύμνου-Ανωγείων-Νίδας.
Οι μεγάλες στοχευμένες αναπτυξιακές –πολιτιστικές δομές μέσα στο χωριό(Αρχαιολογικό μουσείο, μουσικό εργαστήρι, Κέντρο πληροφόρησης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, αλλά και το εργαστήριο υφαντικής, το πολιτιστικό πάρκο Μετοχιού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Κούκο κ.α. )που μαζί με τις ανάλογες στο βουνό (Ιδαίον Άντρο-περίπτερο Νίδας, τον Τόπο του Βοσκού, το χιονοδρομικό, τις διαδρομές αλλά και το Αστεροσχολείο με την επισκέψιμη Ζώμινθο κ.α.) θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο θελκτικό δίκτυο για νέες ομάδες επισκεπτών.
Τα μεγάλα κλίμακας έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, που εξελίσσονται στα Ανώγεια (Λαγκός, κεντρικός δρόμος, περιφερειακός δρόμος, σοκάκια, συνοικισμός στο Μετόχι, ανάπλαση κεντρικού δρόμου στα Σείσαρχα, δημιουργία νέων υποδομών και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, κ.ά.). Καθώς και τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής (παιδικές χαρές, αναβάθμιση όλων των Δημόσιων Κτηρίων, Παιδότοπους στα σχολεία και άλλα πολλά)
Όλα αυτά τα έργα που αποτελούν τα μέρη ενός Οραματικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τα Ανώγεια και θέτουν πολύ ψηλά τον αναπτυξιακό πήχυ, έχουν γίνει, γίνονται, έχουν δρομολογηθεί και έχουμε εξασφαλίσει τις πηγές χρηματοδότησής τους.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την 1η Σεπτεμβρίου, “η Ενωτική Δημοτική Κίνηση –τ΄ Ανώγεια του μέλλοντος” θα προσέλθει με δημιουργικό πνεύμα.
Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.

Αγαπητές/οί Συγχωριανές/οι,

Γνωρίζετε πως ως Δήμαρχος Ανωγείων οκτώ χρόνια, πολιτεύτηκα χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς. Αγκάλιασα τα προβλήματα όλων των Ανωγειανών, πρόβαλα πτυχές της ιστορίας των Ανωγείων που ήταν ταμπού, γιατί είχα πάντα σταθερό και μόνιμο συστατικό στην φιλοσοφία της καθημερινής μου δραστηριότητας μία ύψιστη Ανωγειανή αξία, την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας μας.
Να είστε βέβαιοι πως όσο θα δρω ως πολίτης και ως Ανωγειανός αυτός ο προσανατολισμός μου δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία , αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους, τις Ανωγειανές και τους Ανωγειανούς που συμμετείχαν εθελοντικά στα ψηφοδέλτιά του συνδυασμού μας σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εργάστηκαν με πάθος για τα Ανώγεια και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους 1037 Ανωγειανές και Ανωγειανούς που με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, τους ευχαριστώ που είδαν, αναγνώρισαν και στήριξαν με την ψήφο τους το έργο που γίνεται στα Ανώγεια, αυτό το Όραμα για τα Ανώγεια τους Μέλλοντος.
Θέλω να πω σε όλους σας να είστε υπερήφανοι, γιατί συμμετείχατε σε μια πολύ μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια για την παραγωγή ενός οραματικού έργου που θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ για τα Ανώγεια του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

«Ενωτική Δημοτική Κίνηση – Τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος»
Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Μοιραστείτε το

-

-->