ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Κάλεσμα σε όλους τους Ανωγειανούς απευθύνει ο νέος Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης για μια  ”κοινή πορεία συνεργασίας και δημιουργικής σύνθεσης, ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για όλους μας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-ευχαριστήριο που εξέδωσε.

Παράλληλα ευχαριστεί ειλικρινά όπως τονίζει τον απερχόμενο Δήμαρχο  κ.Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την απόφαση του να μην κάνει επανακαταμέτρηση, ενώ τέλος δηλώνει την ευχαρίστηση του για το γεγονός ότι κανένας Ανωγειανός δεν ψήφισε το Νεοναζιστικό μόρφωμα αποδεικνύοντας ότι η  ”πρόσφατη ιστορία μας είναι ζώσα και μας παραδειγματίζει”.

Ολόκληρη η επιστολή του νέου Δημάρχου Ανωγείων έχει ως εξής:

Δημοτική Προοδευτική Κίνηση

Ανώγεια Μπροστά

Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο

 

“Ανωγειανές και Ανωγειανοί,

Την Κυριακή 25 Μαΐου αποφασίσατε εσείς να αναλάβει ο συνδυασμός μας την διοίκηση του Δήμου από τον Σεπτέμβρη, με ένα οριακό αποτέλεσμα, με μία ψήφο διαφορά από τον άλλο συνδυασμό. Το γεγονός αυτό, το οποίο στην ουσία του αναδεικνύει την έννοια της Δημοκρατίας και την αξία και της μίας ψήφου, όχι μόνο μας τιμά ιδιαίτερα, αλλά και μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης για την από εδώ και πέρα πορεία του τόπου μας. Με ενότητα και ομοψυχία θα προχωρήσουμε για το καλό και το μέλλον όλων μας.

Η απόφαση του νυν Δημάρχου κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη και του συνδυασμού του να μην καταθέσουν αίτημα  επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και ένστασης παρά το οριακό αποτέλεσμα, περιποιεί τιμή και για τον ίδιο και για τον συνδυασμό του και βρίσκεται μέσα στο ηθικό πλαίσιο αρχών  το οποίο διέπει την Ανωγειανή κοινωνία·   τους συγχαίρουμε ειλικρινά γι’ αυτό.

Να είστε βέβαιοι όλοι σας ότι οι δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας θα είναι ο οδηγός μας για την νέα πενταετία  κατά την οποία θα είμαστε στην διοίκηση του Δήμου. Οι έννοιες και οι αρχές της δικαιοσύνης, της ισονομίας, της αλληλεγγύης, της αγωνιστικότητας και προπαντός της συμμετοχής θα είναι καθημερινό μέλημά μας ώστε μαζί με όλες και όλους εσάς, συμμέτοχους και δημιουργούς, να δώσουμε ό, τι καλύτερο διαθέτουμε για τα Ανώγεια και τους συμπολίτες μας.

Ιδιαίτερα ευχάριστο και ενθαρρυντικό μήνυμα θεωρούμε το γεγονός ότι την δεύτερη Κυριακή υπήρξε αυξημένη συμμετοχή  των δημοτών μας στις εκλογές,  και μάλιστα ότι κανένας Ανωγειανός δεν ψήφισε το νεοναζιστικό μόρφωμα.  Αυτό όχι μόνο δηλώνει τον πολιτικό πολιτισμό μας και την δημοκρατική μας ευαισθησία, αλλά αποδεικνύει ότι η πρόσφατη ιστορία μας είναι ζώσα και μας παραδειγματίζει.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, με δεδομένο το πάθος και τη θέλησή μας για δουλειά, καλούμε όλες τις Ανωγειανές και όλους τους Ανωγειανούς σε μια κοινή πορεία συνεργασίας και δημιουργικής σύνθεσης, ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για όλους μας.  Σας συγχαίρουμε όλες και όλους για την ώριμη και πολιτισμένη στάση σας και σας ευχαριστούμε για όλα.

Για την δημοτική Προοδευτική Κίνηση”

Ο επικεφαλής,

Μανόλης Καλλέργης

Την απόφαση του να μην κάνει αίτηση επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο συνδυασμός του ”Ενωτική Δημοτική Κίνηση ,τα Ανώγεια του Μέλλοντος”.
Παρά την οριακή διαφορά της μόλις μιας ψήφου ο κ.Κεφαλογιάννης προτάσσοντας την ενότητα του χωριού δεν θα κάνει επανακαταμέτρηση τονίζοντας ότι θα είναι παρών στα κοινά του Δήμου Ανωγείων προσφέροντας πείρα και γνώση αναφέροντας χαρακτηριστικά : ”Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.”.
Με την αποχώρηση από τη Δημαρχία θα φέρει και στην δημοσιότητα τον απολογισμό του έργου του τα τελευταία 8 χρόνια αναφέροντας:
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανωγειανές και Ανωγειανοί,

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 κατά τις επαναληπτικές εκλογές εξελέγει με την οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου νέος Δήμαρχος Ανωγείων ο συνδημότης μας Μανώλης Καλλέργης.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στον Δήμο Ανωγείων επισκέφτηκα μαζί με συνεργάτες μου το εκλογικό κέντρο της παράταξης του νέου Δημάρχου και ευχήθηκα καλή δύναμη και επιτυχία στο βαρύ, καθημερινό έργο που θα αναλάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο συνδυασμός μας θα μπορούσε, όπως ο Νόμος προβλέπει και επιτρέπει να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Εμείς, με τον τρόπο που πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια στον τόπο μας, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.
Ως Δήμαρχος Ανωγείων αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές είχα ενημερώσει, όπως όφειλα, όλες τις παρατάξεις και τους δημότες και είχα επισημάνει τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ο Δήμος και η κοινωνία μας κατά την επόμενη πενταετία.
Παράλληλα με αυτά τα γενικού χαρακτήρα ζητήματα, υπάρχει και το δεύτερο μεγάλο πεδίο δράσης του Δήμου που αφορά τις μεγάλες εξελισσόμενες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τα Ανώγεια.
Εμείς οκτώ χρόνια τώρα με μοναδικό κριτήριο το «αυτοδιοικητικό» που αποβλέπει στην διαφύλαξη κλίματος ενότητας και ομοψυχίας μέσα στην κοινωνία μας, προωθήσαμε και προωθούμε με επιτυχία το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο μας με υπαρκτά, ορατά αποτελέσματα για την οικονομία των Ανωγείων.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε να εγκαταλείψει επιτεύγματα και να ανακόψει την δρομολόγηση και ολοκλήρωση των έργων αυτού του σχεδιασμού που είναι:
Η ολοκλήρωση του δρόμου Ηρακλείου –Ανωγείων και η προώθηση των άλλων οδικών έργων Ρεθύμνου-Ανωγείων-Νίδας.
Οι μεγάλες στοχευμένες αναπτυξιακές –πολιτιστικές δομές μέσα στο χωριό(Αρχαιολογικό μουσείο, μουσικό εργαστήρι, Κέντρο πληροφόρησης Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, αλλά και το εργαστήριο υφαντικής, το πολιτιστικό πάρκο Μετοχιού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Κούκο κ.α. )που μαζί με τις ανάλογες στο βουνό (Ιδαίον Άντρο-περίπτερο Νίδας, τον Τόπο του Βοσκού, το χιονοδρομικό, τις διαδρομές αλλά και το Αστεροσχολείο με την επισκέψιμη Ζώμινθο κ.α.) θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο θελκτικό δίκτυο για νέες ομάδες επισκεπτών.
Τα μεγάλα κλίμακας έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, που εξελίσσονται στα Ανώγεια (Λαγκός, κεντρικός δρόμος, περιφερειακός δρόμος, σοκάκια, συνοικισμός στο Μετόχι, ανάπλαση κεντρικού δρόμου στα Σείσαρχα, δημιουργία νέων υποδομών και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, κ.ά.). Καθώς και τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής (παιδικές χαρές, αναβάθμιση όλων των Δημόσιων Κτηρίων, Παιδότοπους στα σχολεία και άλλα πολλά)
Όλα αυτά τα έργα που αποτελούν τα μέρη ενός Οραματικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τα Ανώγεια και θέτουν πολύ ψηλά τον αναπτυξιακό πήχυ, έχουν γίνει, γίνονται, έχουν δρομολογηθεί και έχουμε εξασφαλίσει τις πηγές χρηματοδότησής τους.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την 1η Σεπτεμβρίου, “η Ενωτική Δημοτική Κίνηση –τ΄ Ανώγεια του μέλλοντος” θα προσέλθει με δημιουργικό πνεύμα.
Με μοναδικό κριτήριο το αυτοδιοικητικό συμφέρον των Ανωγείων θα προσφέρουμε τη γνώση και την πείρα μας, αλλά θα είμαστε και οι θεματοφύλακες για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού οράματος που εγγυάται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την ευημερία των Ανωγείων.

Αγαπητές/οί Συγχωριανές/οι,

Γνωρίζετε πως ως Δήμαρχος Ανωγείων οκτώ χρόνια, πολιτεύτηκα χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς. Αγκάλιασα τα προβλήματα όλων των Ανωγειανών, πρόβαλα πτυχές της ιστορίας των Ανωγείων που ήταν ταμπού, γιατί είχα πάντα σταθερό και μόνιμο συστατικό στην φιλοσοφία της καθημερινής μου δραστηριότητας μία ύψιστη Ανωγειανή αξία, την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας μας.
Να είστε βέβαιοι πως όσο θα δρω ως πολίτης και ως Ανωγειανός αυτός ο προσανατολισμός μου δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ξεπερνώντας την όποια, πρόσκαιρη, ανθρώπινη πικρία μου από τo αποτέλεσμα της τελευταίας, σεβαστής, βούλησης της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας της μίας ψήφου, με την αποχώρησή μας από το Δημαρχειακό γραφείο, θα παραδώσουμε στην Ανωγειανή κοινωνία , αναλυτικά, τον απολογισμό της δράσης μας ως Δημοτική Αρχή για μια οκταετία, ο οποίος μου δίνει μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, για ό,τι προσφέραμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους, τις Ανωγειανές και τους Ανωγειανούς που συμμετείχαν εθελοντικά στα ψηφοδέλτιά του συνδυασμού μας σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εργάστηκαν με πάθος για τα Ανώγεια και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους 1037 Ανωγειανές και Ανωγειανούς που με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, τους ευχαριστώ που είδαν, αναγνώρισαν και στήριξαν με την ψήφο τους το έργο που γίνεται στα Ανώγεια, αυτό το Όραμα για τα Ανώγεια τους Μέλλοντος.
Θέλω να πω σε όλους σας να είστε υπερήφανοι, γιατί συμμετείχατε σε μια πολύ μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια για την παραγωγή ενός οραματικού έργου που θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ για τα Ανώγεια του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

«Ενωτική Δημοτική Κίνηση – Τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος»
Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την συνέντευξη του νέου δημάρχου Ανωγείων

http://www.avgi.gr/article/2805882/sta-xomata-autou-tou-topou-den-xorane-oi-nazistikes-idees

Στην ιστοσελίδα vice.com μίλησαν οι Σωκράτης Κεφαλογιάννης και π.Ανδρέας αναλύοντας τους λόγους που η Χρυσή Αυγή δεν πήρε καμία ψήφο στα Ανώγεια:

http://www.vice.com/gr/read/anogeia-evroekloges

 

Με «χτύπημα» στη πρώτη της σελίδα  η εφημερίδα Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, αναδεικνύει το θέμα της μία ψήφου που πήρε η Χρυσή Αυγή στα Ανώγεια. Στη σελίδα 44 υπάρχει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Χαστούκι ξανά στον φασισμό από τα Ανώγεια».

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου οι Ανωγειανοί  κατέγραψαν σε Πανελλαδικό επίπεδο την μικρότερη αποχή από τις κάλπες με ποσοστό μόλις 19,21 %.

Το εκλογικό θρίλερ στις Δημοτικές τράβηξε όλο το ενδιαφέρον της βραδιάς με τον Μανώλη Καλλέργη να επικρατεί τελικά τα ξημερώματα του Σωκράτη Κεφαλογιάννη με μόλις μια ψήφο διαφορά!

Μια άλλη ψήφος ήταν και αυτή που έκανε αίσθηση και έγινε θέμα συζήτησης ακόμα και στα τηλεοπτικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας. Ήταν η μοναδική, η ορφανή όπως την χαρακτήρισαν οι Ανωγειανοί ( !!) ψήφος του μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές που έδειξε ότι εκλογικά τα Ανώγεια είναι το ισχυρότερο

ΑΝΤΙ- Ναζιστικό κάστρο.

Στις  Ευρωεκλογές πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η Ν.Δ με ποσοστό 36,06% και 736 ψήφους αφήνοντας πίσω τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με  21,85% και 446 ψήφους. Σημαντική δύναμη και για την ΕΛΙΑ με 19,45% και 397 ψήφους. Ακολούθησε το Κ.Κ.Ε με 177 ψήφους και 8,67% και το ΠΟΤΑΜΙ με 4,26% και 87 ψήφους.

Καταβαραθρώθηκαν σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις στα Ανώγεια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που έλαβαν μόλις 25 ψήφους και 1,22% και η Δημοκρατική Αριστερά με 13 μόλις ψήφους και ποσοστό 0,64%.

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα αξίζει να αναφερθούν οι 38 ψήφοι με ποσοστό 1,86 % στο κόμμα Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες , καθώς και οι 19 ψήφοι με 0,93% στο κόμμα Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.

Στις Περιφερειακές εκλογές οι Ανωγειανοί προτίμησαν τον Σταύρο Αρναουτάκη που αναδείχτηκε τελικά νικητής και εκ νέου Περιφερειάρχης Κρήτης.

1030 ψήφοι στα Ανώγεια και ποσοστό 55,32% για τον Σταύρο Αρναουτάκη με τον Σεραφείμ Τσόκα να συγκεντρώνει 832 ψήφους και ποσοστό 44,68%.

-->