Archive for Φεβρουαρίου 2015

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των αναπτυξιακών εταιρειών της Κρήτης για διασύνδεση του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας με τον τομέα του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου 2015, στο Γερακάρι Αμαρίου, βιωματικό εργαστήριο για 25 περίπου κτηνοτρόφους από όλες της περιοχές εφαρμογής τοπικών προγραμμάτων Leader της Κρήτης.

Το βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί μέσω του διατοπικού προγράμματος με τίτλο «ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ», το οποίο αποτελεί συνεργασία των τεσσάρων αναπτυξιακών εταιρειών της Κρήτης, Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ.. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται μέσω του Μέτρου 421α «Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία» των τοπικών προγραμμάτων Leader.

Το διατοπικό πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου ανάπτυξης και προώθησης διδακτικών κτηνοτροφικών αγροκτημάτων στην Κρήτη με αποτέλεσμα την προώθηση εναλλακτικών και συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στις κτηνοτροφικές – ορεινές ζώνες.

Το μοντέλο που θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό αυτό αποτελούν οι διδακτικές φάρμες, οι οποίες γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στις γείτονες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία.
Οι διδακτικές φάρμες, σύμφωνα με το Ιταλικό παράδειγμα, είναι αγροτικές επιχειρήσεις και αγροτουριστικές δομές δομημένες ανάλογα και οργανωμένες, ώστε να υποδέχονται επισκέπτες (παιδιά και ενήλικες) για εκπαιδευτικούς λόγους και λόγους αναψυχής. Προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φύση και την περιοχή τους μέσω των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και των προϊόντων τους, μέσα από μια συγκεκριμένη βιωματική μέθοδο βασισμένη στην ενεργή συμμετοχή τους.

Την ευθύνη της οργάνωσης του βιωματικού εργαστηρίου έχει το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρίου

ΦΩΤΟ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες μετά από διακοπή αρκετών μηνών τα έργα αναβάθμισης του Περιφερειακού δρόμου στα Ανώγεια, που θα καλύψουν όλη την απόσταση από το Υαλοπωλείο στο Μετόχι μέχρι την περιοχή Αχλαδάκι στον Αϊ Γιάννη.

Τα συνεργεία πιάνουν και πάλι δουλειά και αυτό αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το τέλος του χρόνου σε ένα σημαντικό έργο ανάπλασης του χωριού.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα γίνει πεζοδρόμηση και από τις δυο πλευρές και θα τοποθετηθεί φωτισμός στα πρότυπα του κεντρικού δρόμου.Επίσης θα τοποθετηθεί πίσσα εκτός από ένα σημείο στην ευθεία που οδηγεί στο Σταυράκειο Λύκειο Ανωγείων όπου θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι επίσης στα πρότυπα του κεντρικού δρόμου.Παράλληλα θα ανασκάπτεται ο δρόμος και για έργα ύδρευσης.

Ανάλογα με τα έργα ο δρόμος θα παραμένει ανοιχτός ή κλειστός κάτι που οι οδηγοί θα μπορούν να αντιλαμβάνονται από την ανάλογη σήμανση προτιμότερο θα είναι πάντως για την διευκόλυνση των εργασιών οι κάτοικοι να επιλέγουν τον κεντρικό δρόμο κυρίως τις εργάσιμες ώρες.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας στο Δήμο Ανωγείων. Ο Δήμαρχος κ. Μανόλης Καλλέργης έκοψε την πίτα παρουσία Δημοτικών συμβούλων και των εργαζομένων του Δήμου Ανωγείων. Σε μια όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα ο κ. Καλλέργης ευχήθηκε μια χρονιά με υγεία σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την βελτίωση της ζωής των Ανωγειανών.

Τυχεροί φέτος στο φλουρί ο Γιάννης Καλλέργης και η Ρένα Καλομοίρη που κέρδισαν και από μια δωροεπιταγή των 100 ευρώ!

Και του χρόνου!

Tο Σταυράκειο Γενικό Λύκειο Ανωγείων ευχαριστεί τον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων για την δωρεά υλικών υποδομής για το  Εργαστήριο Πληροφορικής, που λειτούργησε εκ νέου.

1.       Ρολλά  BLACKOYT και Σκίασης  για τα εργαστήρια πληροφορικής.

2.       Βάση Προτζέκτορα.

3.       MAOUSEPAD TEM 20.

4.       HEADPHONE & MICROPHONE HQ-910 TEM 12.

 

Η Διευθύντρια

Πρίμπου Δέσποινα

Την ολοκλήρωση της  διαδικασίας διακοπής της χρηματοδότησης των αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και τη μεταφορά του ποσού της κρατικής επιχορήγησης σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες διεκδικεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από κοινού με εννέα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Η παραπάνω διαδικασία είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί. Οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης, για την ύπαρξη ή μη γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τα Πορίσματα Ελέγχου και τη βούληση της νέας κυβέρνησης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε συνάντηση που είχε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ετέθη εκ νέου το αίτημα για κρατική χρηματοδότησή της.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πρόεδρος στον Όμιλο Πρακτικής Σκοποβολής Ηρακλείου (Ο.Π.Σ.Η ) αναδείχτηκε ο πάτερ.Ανδρέας Κεφαλογιάννης,μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες του σωματείου που εξέλεξε νέο Δ.Σ. στα γραφεία τους στο Ηράκλειο στην διεύθυνση Πλατείας Κύπρου 3.
Πρόκειται για το παλαιότερο σωματείο σκοποβολής  IPSC  στην Κρήτη με έτος ίδρυσης το 1989,το πρώτο που εντάχθηκε στην δύναμη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και επίσης ο πρώτος σύλλογος που κατασκεύασε με δικά του έξοδα το σύγχρονο σκοπευτήριο σκοποβολής IPSC ”Στρούμπουλα Τυλίσσου”.
Ο νέος πρόεδρος είναι μέλος του Ο.Π.Σ.Η από το 1995 και είναι ένας άνθρωπος που παλεύει χρόνια για την σωστή χρήση των όπλων ενάντια στους άσκοπους πυροβολισμούς.Σημαντική ήταν η παρέμβαση του το 2006 στην Επιτροπή κατά της οπλοφορίας που απαρτιζόταν τότε από ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών,όπως ο Μίκης Θεοδωράκης,ο Νίκος Κούνδουρος και η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,καθώς με ενέργειες του έγινε στα Ανώγεια η υπογραφή της Διακήρυξης για την οπλανάπαυση παρουσία του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη.
Στόχος του νέου Δ.Σ θα είναι η διάδοση του αθλήματος της σκοποβολής και η μετάδοση στους νεότερους των αρχών της σωστής χρήσης των όπλων.
Αναλυτικά η σύνθεση του νέου συμβουλίου έχει ως εξής:
1. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Ανδρέα, Πρόεδρο
2. ΤΣΙΑΜΠΑ Ιωάννη, Γενικό Γραμματέα
3. ΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ Μιχάλη, Αντιπρόεδρο
4. ΜΑΝΙΑ Εμμανουήλ, Ταμία
5. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Χρήστο, Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα
6. ΓΑΣΠΑΡΗ Βασίλειο, Βοηθό Ταμία
7. ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΚΗ Αντώνιο, Έφορο κυνηγετικού όπλου
8. ΒΡΥΣΙΜΙΤΖΑΚΗ Εμμανουήλ, Έφορο αεροβόλου όπλου & τοξοβολίας
9. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ Γεώργιο, Έφορο πιστολιού και πολεμικού όπλου
Λίγα λόγια για τις δράσεις του Ο.Π.Σ.Η 
Ο Όμιλος Πρακτικής Σκοποβολής Ηρακλείου (ΟΠΣΗ) είναι το παλαιότερο σκοπευτικό σωματείο σκοποβολής IPSC της Κρήτης, Ιδρύθηκε το 1989 και έλαβε την φίλαθλο ιδιότητα το 1990. Είναι το πρώτο σωματείο σκοποβολής IPSC που εντάχθηκε στη δύναμη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το πρώτο που κατασκεύασε, ιδίοις εξόδοις σύγχρονο σκοπευτήριο σκοποβολής IPSC στην Κρήτη, το σκοπευτήριο «Στρούμπουλα Τυλίσσου». Η προαναφερθείσα αθλητική εγκατάσταση ήταν από τις ελάχιστες στην Ελλάδα η οποία διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας και μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες Ευρωπαϊκού επιπέδου. Το σωματείο μας σήμερα απαριθμεί εκατόν σαράντα ένα (141) αθλούμενα μέλη.
Στην εικοσιπενταετή πορεία του έχει  αναπτύξει  πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα, διοργανώνοντας την τελευταία δεκαετία στο ανωτέρω σκοπευτήριο έξι (6) διεθνείς αγώνες «Επιπέδου 3» (δηλ. αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα και επίβλεψη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής IPSC), και μεγάλο αριθμό αγώνων «Επιπέδου 1» και Πανελληνίων «Επιπέδου 2». Οι αγώνες «Επιπέδου 1» είναι διασυλλογικοί τοπικοί αγώνες ενώ οι «Επιπέδου 2» διοργανώνονται στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Μόνο κατά το έτος 2005 διοργάνωσε   τέσσερις (4) Πανελλήνιους αγώνες, τους περισσότερους από κάθε άλλο σωματείο σκοποβολής IPSC στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν τα μέλη του Ο.Π.Σ.Η ” Δυστυχώς, το επόμενο έτος (2006) και αμέσως μετά την δημοσίευση της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ οπτό κάθε άποψη υπ’ αριθμ. 19180/2006 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης κκ ΟΡΦΑΝΟΥ και ΠΟΛΥΔΩΡΑ, αντίστοιχα, (ΦΕΚ 599, τ.Β, 4.5.2006) με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως αναστείλαμε επ’ αόριστον την λειτουργία του σκοπευτηρίου «Στρουμπουλά Τυλίσσου» καθόσον ήταν αντικειμενικά αδύνατον να προσαρμόσουμε την λειτουργία της αθλητικής μας εγκατάστασης στις αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές διατάξεις του εν λόγω νομοθετήματος. Ενός νομοθετήματος ντροπή για την Ελληνική πολιτεία. Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενθαρρυνθούν οι αθλητές μας (ηθικά, τεχνικά και οικονομικά) ώστε να στραφούν προς τους αγώνες εξωτερικού. Το 2006 με έξοδα του σωματείου καλέσαμε στην Κρήτη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Saul Kirsch για να προπονήσει τα μέλη μας στο αγώνισμα όπλων χειρός σκοποβολής IPSC. Πράγματι η συμμετοχή των αθλητών μας σε διοργανώσεις εξωτερικού η οποία ουσιαστικά είχε ξεκινήσει από το 2004 άρχισε να αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Αποσπάσαμε σημαντικές διακρίσεις σημαντικότερες των οποίων είναι η κατάκτηση της 3ης  και 4ης θέσης στο αγώνισμα όπλων χειρός σκοποβολής IPSC που διεξήχθη στο Brunn της Αυστρίας το 2005, η 4η και 6η θέση στο αγώνισμα λειοκάνου τυφεκίου σκοποβολής IPSC Australasian Championship(Διηπειρωτικού Πρωταθλήματος) που διεξήχθη στην Ινδονησία το 2004. Οι τακτικές συμμετοχές της ομάδας του σωματείου μας (αδιαλείπτως από το 2004 μέχρι σήμερα) στον διεθνή αγώνα Schweiger Trophy που διεξάγεται στην Βιέννη της Αυστρίας, η συμμετοχή στον Πανευρωπαϊκό αγώνα τυφεκίου σκοποβολής IPSC European Rifle Championship που διεξήχθη στην Νορβηγία το έτος 2009, η μεγάλη συμμετοχή των μελών του σωματείου μας σε αγώνες που διεξάγονται σε χώρες της Βαλκανικής (πχ Montenegro Μαυροβούνιο 2005, VelikoTarnovo Βουλγαρίας 2007) κλπ.”.
Σε τοπικό επίπεδο (Κρήτη – Δωδεκάνησα), οι αθλητές του ΟΠΣΗ κατά το έτος 2005 απέσπασαν έξι (6) από τα δώδεκα (12) μετάλλια όλων των κατηγοριών. Το 2008, μετά από παραχώρηση του σκοπευτηρίου «Λαμπινής Ρέθυμνου» από τον τοπικό σύλλογο, διοργάνωσαν  τον πρώτο αγώνα λειοκάνου τυφεκίου σκοποβολής IPSC στην Κρήτη (αγώνας Επιπέδου 2). Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χωρίς δαπάνες  από  το Ελληνικό δημόσιο χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιχορήγηση ή άλλου είδους βοήθεια από την πολιτεία.
Τέλος, κατά την τελευταία τριετία διοργάνωσαν  μεγάλο αριθμό ανοικτών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για όλα τα αγωνίσματα της σκοποβολής και σεμινάρια ασφαλούς χρήσης των όπλων με έμφαση στους κανόνες ασφαλείας, την σωστή συμπεριφορά εντός των χώρων του σκοπευτηρίου, την διεξοδική ανάλυση των κανονισμών που διέπουν το άθλημα της σκοποβολής IPSC καθώς και νομικά θέματα περί οπλοκατοχής.
-->