Archive for Ιουνίου 2023

“Ήρθαμε στο Ηράκλειο με τις οικογένειες μας. Μείναμε κοντά στη Χανιόπορτα, στην πολυκατοικία των “Ανωγειανών” όπως λεγόταν το σπίτι που μας φιλοξένησε, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ξεριζωμένοι, πρόσφυγες μα Ανωγειανοί όλοι συγγενείς , αδέρφια. Εκεί σφυριλατήθηκε η στάση ζωής μας εκεί, ενώ προσπαθούσαν οι δικοί μας να επιβιώσουν, από τον χαλασμό, τον ξεριζωμό, τη δίνη του πολέμου, ήρθαν τα πολύ πιο δύσκολα για την στενή μου οικογένεια εμφυλιοπολεμικά χρόνια. Εκεί , το 1954 χάσαμε το Σμπωκογιώργη, το θείο μου, που θυσιάστηκε για τα ιδανικά του, κι εσύ φαντάρος τότε κι εγώ σχεδόν παιδί, μου έγραψες για να με παρηγορήσεις και να μου δώσεις κουράγιο”. 

Διαβάστε την συνέχεια... »

Στις 2 του μηνός Ιουλίου, 8 το βράδυ, θα τελεστεί η λειτουργία του Αγίου Υακίνθου…

 Υπό το φως των κεριών και των αστεριών,  στον πέτρινο ναό του Αγίου μέσα στο δάσος του Ψηλορείτη, μια βραδιά μυσταγωγική που δεν πρέπει να χάσετε.. Η κατανυκτική λειτουργία θα ψαλεί χοροστατούντος του ιερέα Ανδρέα Κεφαλογιάννη και της πρωτοψάλτισσας, Αργυρώς Ρέππα, καθηγήτριας βυζαντινής μουσικής.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, η Κρήτη Σμπώκου-Φαρσάρη (του Σμπωκογιάννη). Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 12.00μ.μ στον ιερό ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η Κρήτη Σμπώκου, ζούσε στο Ηράκλειο και ήταν συμβολαιογράφος.  Πριν χρόνια είχε χάσει τον άντρα της, ενώ είχαν μαζί 3 παιδιά, την Σουζάνα, την Γιάννα και τον Νικόλα.

Η ΑΝΩΓΗ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Αρμί το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Γεωργίου Σμπώκου του Κλεισθένη (Βλαστός), με την οικογένεια του να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να παραστούν και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Ο Γεώργιος Σμπώκος ή “Βλαστός” πέθανε στις 24 του περασμένου Μάϊου σε ηλικία 62 ετών. Τα Ανώγεια τον αποχαιρέτησαν την επομένη με σεβασμό, για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό και αξιοπρεπή που τίμησε τον τόπο καταγωγής και την οικογένεια του σε όλο το διάβα της ζωής του.

 

Με σημείωμα στην “ΑΝΩΓΗ” η οικογένεια του Γεωργίου Σμπώκου του Κλεισθένη αναφέρει:

 

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγενείς και φίλους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, στο δύσκολο αγώνα της περιπέτειας της υγείας του Γιώργη και όλους όσοι στο τελευταίο αντίο στάθηκαν στο πλάι μας, προσφέροντας απλόχερα την αγάπη και τη συμπαράσταση τους στο βαρύ μας πένθος”.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Κυριακή 2 Ιουλίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Γεωργίας Ξυλούρη του “Ξυδάκη”, με την οικογένεια της να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Γράφει στην ΑΝΩΓΗ, ο Μανόλης Ν. Πασπαράκης (Μούγερης)

Συντονιστής Δημοτικής Οργάνωσης Ανωγείων του ΠΑΣΟΚ

Η έδρα επέστρεψε! Η έδρα επέστρεψε! Χαμόγελα ξανά! Ευθυμία παντού!

ΟΧΙ. Η έδρα δεν επέστρεψε, ήρθε στη θέση της.

-Όλα θέλουνε θέληση και δύναμη και υπήρχαν στο μέγιστο!

-Όλα θέλουνε επιμονή και υπομονή και υπήρχαν στο μέγιστο!

-Όποιος δεν κάνει αυτοκριτική δεν προχωρά (εμείς κάναμε).

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->