Archive for Απριλίου 2023

Το σωματείο εργατοτεχνιτών του Δήμου Ανωγείων, σε πλήρη παράταξη σε αυτή τη νοσταλγική φωτογραφία των Ανωγείων, από την εργατική πρωτομαγιά του 1965. Οι εργάτες τιμούν διαχρονικά αυτή την σημαντική ημέρα σύμβολο των δικαιωμάτων, των αγώνων και των διεκδικήσεων που κάθε άνθρωπος έχει στον εργασιακό του χώρο.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην τοποθεσία “Καψίλα” 58 χρόνια πριν. Πρόεδρος του σωματείου τότε ήταν ο Αριστείδης Ρούλιος ή “Κουρούβελος” και Αντιπρόεδρος ο Φαίδρος Φρυσάλης.

Η φωτογραφία ανήκει στο προσωπικό αρχείο του Αντώνη Ρούλιου, επί χρόνια δημοτικού συμβούλου Ανωγείων με την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο Αντώνης αποχώρησε  από τα δημοτικά μας δρώμενα, δίνοντας τη θέση του στον Στέλιο Σταυρακάκη,  αλλά πάντα αγωνιά για το χωριό, τους εργάτες, τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τα δικαιώματα τους.

Καλή εργατική Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο!

 

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση με προπονητή τον Παναγιώτη Λαδουκάκη, πραγματοποίησε χθες Σάββατο 29 Απριλίου, στα Ανώγεια, ο Αετός επικρατώντας με 2-1 του αξιόμαχου Ζαρού για τον δεύτερο όμιλο της Α2 ΕΠΣΗ. Ο Αετός που έχει άλλο πρόσωπο από αυτό της έναρξης του πρωταθλήματος, καταφέρνει να συνδυάζει το όμορφο ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα και να θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ακόμα ισχυρότερης ομάδας την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε την συνέχεια... »

«Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες,

 Στις 21 του Μάη, καλούμαστε να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση. Η επιλογή μας  θα καθορίσει το μέλλον  και ιδιαίτερα  των παιδιών μας.  Τα επόμενα χρόνια, η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα και είναι κομβικής σημασίας να έχει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα  συμφέροντα των πολλών (λαού) και όχι των λίγων (ημετέρων).                                 

 Η  απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την αρχή μέχρι το τέλος της θητείας της, εφάρμοσε πολιτικές και πρακτικές  προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των «δικών της παιδιών». Σε όλους τους τομείς πήρε μέτρα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών στρωμάτων (μικρομεσαίων) χτυπήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επάξια κατέκτησε τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.         

Διαβάστε την συνέχεια... »

-8 Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης

-237 μαθητές και μαθήτριες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

1 δια ζώσης συνάντηση με 35 γονείς

1 διαδικτυακή επιμόρφωση σε 10 εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται από το “Χαμόγελο του παιδιού”:

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Δήμου Ανωγείων, και σε συνέχεια αιτήματος από την Κοινωνική Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε 27-30 Μαρτίου 2023, τριήμερη Δράση Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης, από τον Οργανισμό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ανωγείων.

Διαβάστε την συνέχεια... »

“Ορφάνεψε το θέατρο που τον πιστό φρουρό ντου,

κι ο πρίνος που τον Άρχοντα, από τον ασκιανό ντου.

 Καλό ταξίδι Γιωργαλή για τη ζωή την άλλη,

να βρεις την Περσεφόνη σου, μαζί να ζείτε πάλι”.

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο στο Μετόχι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για τον Αριστοτέλη Κεφαλογιάννη ή “Γιωργαλή” με την οικογένεια του να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Μαρίας Κουνάλη ή “Καρντάσενας” με την οικογένεια της να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο γιος της Μιχάλης Κουνάλης επικοινώνησε με την ΑΝΩΓΗ και προσέφερε 100 ευρώ στη μνήμη της για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Η Μαρία Κουνάλη απεβίωσε στις 27 Απριλίου 2022 σε ηλικία 96 ετών και αναπαύεται στα αγαπημένα της Ανώγεια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

 

-->