«Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες,

 Στις 21 του Μάη, καλούμαστε να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση. Η επιλογή μας  θα καθορίσει το μέλλον  και ιδιαίτερα  των παιδιών μας.  Τα επόμενα χρόνια, η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα και είναι κομβικής σημασίας να έχει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα  συμφέροντα των πολλών (λαού) και όχι των λίγων (ημετέρων).                                 

 Η  απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την αρχή μέχρι το τέλος της θητείας της, εφάρμοσε πολιτικές και πρακτικές  προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των «δικών της παιδιών». Σε όλους τους τομείς πήρε μέτρα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών στρωμάτων (μικρομεσαίων) χτυπήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επάξια κατέκτησε τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.         

  

– Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βλέπουν τον μισθό τους να εξανεμίζεται μέχρι τις 20 του  μήνα.

-Οι νέοι και οι νέες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την εργασία και τις αμοιβές. Οι νέοι που τελειώνουν τις σπουδές τους, αντιμετωπίζουν την ανεργία και πάρα πολλοί αναζητούν μια καλύτερη τύχη στα “ξένα” ή στις κακοπληρωμένες δουλειές που διαμόρφωσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νόμο Χατζηδάκη (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, 8ωρο, πληρωμένες υπερωρίες κλπ).  

-Οι  αγρότες του Ρεθύμνου επλήγησαν  από τις αυξήσεις  στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα εφόδια, με συνέπεια την κατάρρευση πολλών μικρών επιχειρήσεων, και την εγκατάλειψη καλλιεργειών. Ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα και έξοδα με τα λάθη του κτηματολογίου και τους δασικούς χάρτες, συνέπεια της πολιτικής που εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση.   

-Οι έμποροι και οι επαγγελματίες εκτός από την μείωση του τζίρου τους και τα χρέη της πανδημίας, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών σε μια περίοδο που τα πάντα βρίσκονται σε εξωφρενικά υψηλές τιμές (πρώτες ύλες, ενσωμάτωση λειτουργικών εξόδων στα προϊόντα, μεταπώληση κλπ) .

– Συνεχίζουν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια υγεία γενικά και στο Ρέθυμνο, με τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό, φάρμακα, υγειονομικά αναλώσιμα και υλικοτεχνική υποδομή (εργαστήρια, χειρουργεία, κλίνες, ΜΕΘ, τομογράφοι κλπ) . Το νοσοκομείο μας και τα Κέντρα υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις  ανάγκες του νομού μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού-προσωπικού.

-Στη δημόσια εκπαίδευση η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δυστοπική τόσο με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, ειδικό, βοηθητικό προσωπικό, όσο και ως προς το περιεχόμενο των διδακτικών αντικειμένων, την κομματικοποίηση της διοίκησης, τα τεράστια κτηριακά προβλήματα, με την κεντρική πολιτική επιδίωξη της ώθησης των παιδιών του λαού στα ιδιωτικά κολλέγια (όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη της ελληνικής κοινωνίας) σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων (με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια).

-Η ακρίβεια που η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αποδίδει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2021, αρκετούς μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης ανεβαίνουν με τεράστιους ρυθμούς μεγαλύτερους της υπόλοιπης Ευρώπης, την ίδια στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων είναι από τους χαμηλότερους (τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων κα.)  Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα να ελέγξει την αισχροκέρδεια εφάρμοσε την πολιτική των επιδομάτων “pass” και των καλαθιών,  με σκοπό να εξαπατήσει ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. 

Κάνουν συστηματική προσπάθεια να  απογοητεύσουν τους νέους για να τους απομακρύνουν από την κάλπη. Καλλιεργούν το αφήγημα: “όλοι το ίδιο είναι”. Κι όμως το καλλιεργούν από φόβο γιατί ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μόλις έρθει στην κυβέρνηση θα αποκαλύψει όλα τα σκάνδαλά τους και θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε όλα τα επίπεδα.

 

Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες,

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σχέδιο και πρόγραμμα με  επεξεργασμένες και κοστολογημένες  προτάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας μας, που αγκαλιάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό το πρόγραμμα θα σας παρουσιάσουμε τμηματικά στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές. 

Ήρθε η ώρα  ο λαός να βρεθεί επιτέλους στο προσκήνιο, να πάρει τις τύχες στα χέρια του στηρίζοντας και με την ψήφο του την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το μέλλον της κοινωνίας μας.                         

Εμπιστευτείτε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία, για ανάπτυξη του τόπου, για την πρόοδο της κοινωνίας μας για ένα δημοκρατικό και ελπιδοφόρο μέλλον.  Εγγύηση το στελεχωμένο ψηφοδέλτιό μας από καταξιωμένους, έντιμους και ανιδιοτελείς συμπολίτες μας, που έχουν ως όραμα την προβολή και αγωνιστική διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του τόπου και της κοινωνίας μας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι νίκη για όλους τους Ρεθυμνιώτες, για όλο το λαό.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ»

 

Μοιραστείτε το

-

-->