Ο Δήμος Ανωγείων στοχεύει στη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας προκειμένου να επωφεληθεί τα εξής:

-Δημιουργία πρότυπου καταστατικού Ενεργειακής Κοινότητας που σκοπό θα έχει την εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο και των νομικών προσώπων αλλά και την ταυτόχρονη υποστήριξη ευάλωτων δημοτών κάτω από τα όρια της φτώχειας.

-Βέλτιστες τεχνικές  προδιαγραφές συστημάτων ΑΠΕ με χρήση μηχανισμών ενεργειακού συμψηφισμού, έτσι ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος για να υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης.

-Ανάπτυξη συνεργειών με άλλους φορείς.

-Μείωση δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Δήμου.

-Μείωση ενεργειακής φτώχειας.

-Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου.

Για τους παραπάνω σκοπούς ο Δήμος Ανωγείων υπέγραψε σχετική σύμβαση υπηρεσιών με την εταιρεία MES ENRGY s.a.(MES Ενεργειακή Α.Ε.) και τον Περιφερειακό διευθυντή Κρήτης κ. Γεώργιο Σταυρακάκη

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη

“Σταθεροί  στην πεποίθηση ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου μας μέσα από την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , πέρα από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσει έχει κοινωνικό πρόσημο, προχωράμε σε όλες τις διαδικασίες ώστε έγκαιρα να δημιουργήσουμε Ενεργειακή Κοινότητα, όπως ο Νόμος περιγράφει και δίδει την δυνατότητα στον Δήμο.

Στόχος μας να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος του Δήμου και των ενεργοβόρων μονάδων που διαθέτει, όπως γεωτρήσεις, βιολογικός καθαρισμός κ.α.

Τελικό αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας των δημοτικών υποδομών είναι η  ελάφρυνση των τελών και φόρων των δημοτών μας.

Στοχεύουμε όμως παράλληλα, στο να  μηδενίσουμε την ενεργειακή φτώχεια στην περιοχή μας. Οργανώνουμε έτσι τα επόμενα  βήματα ώστε να προσφέρουμε  δωρεάν ρεύμα στους ανθρώπους που αδυνατούν λόγω οικονομικής ένδειας να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος για την καθημερινότητα τους. “

 

Μοιραστείτε το

-

-->