Ένα σπάνιο περιστατικό αθλητικής άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι έλαβε χώρα στην Λάρισα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στίβου στις 24  Ιουλίου με πρωταγωνιστή τον Μπάμπη Ρεθυμνιωτάκη πατέρα και προπονητή της Σοφίας της κόρης της Αλίκης Σμπώκου,  νεαρής εγγονής της Αριστέας και Κώστα Σμπώκου (Ζαχαρόκωστα).

Η έφηβη πρωταθλήτρια μας αγωνιζόταν στα 400 μέτρα με εμπόδια για την πρόκριση της στον τελικό του αγωνίσματος.Η Σοφία τερμάτισε και προκρίθηκε για τον τελικό του αγωνίσματος αλλά είχε υποπέσει σε ένα λάθος με τα εμπόδια που δεν είχαν αντιληφθεί ούτε οι κριτές. Το είχε αντιληφθεί όμως ο πατέρας της Μπάμπης, που αμέσως χωρίς δισταγμό υπέδειξε στους κριτές την παράβαση και αποκλείστηκε η κόρη του από τον τελικό σε μια συγκλονιστική κίνηση fair-play για τις υπόλοιπες αθλήτριες!

Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτηση του ο προπονητής Κώστας Λαμπρόπουλος που ανέφερε:

“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στη Λάρισα αποτελεί παρελθόν. Καλές επιδόσεις και ρεκόρ από αθλητές και αθλήτριες. Το γεγονός του διημέρου που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ένα. Η ακύρωση αθλήτριας των εμποδίων που τερμάτισε και προκρίθηκε για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και ΠΑΤΕΡΑΣ της αθλήτριας που είδε τι έγινε, πήγε και ζήτησε την ακύρωση της, αφού το λάθος της δεν έγινε αντιληπτό από τους κριτές. ΑΞΙΟΣ φίλε ΜΠΑΜΠΗ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗ!!!”

Ο καλός φίλος της ΑΝΩΓΗ προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής Κωστής Παπαμαρκάκης μας ενημέρωσε για αυτή την υπέροχη κίνηση του συναδέλφου του και τον ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες καθώς βρισκόταν και ο ίδιος στη Λάρισα.

Ο Μπάμπης Ρεθυμνιωτάκης από σεμνότητα δεν ανέδειξε αυτή την κίνηση αλλά ευτυχώς αναδείχτηκε από τον συνάδελφο του. Πραγματικά μια κίνηση άξιας συγχαρητηρίων! Μπράβο Μπάμπη.

Θυμηθείτε εδώ το αφιέρωμα της ΑΝΩΓΗ λίγες μέρες πριν για τους δυο έφηβους πρωταθλητές μας, τη Σοφία και τον Μύρωνα Ρεθυμνιωτάκη

Σοφία και Μύρων Ρεθυμνιωτάκης: Τα δυο εγγόνια του Κώστα και της…

Μοιραστείτε το

-

-->