Ο Ανωγειανός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης

“Μαζί” και όχι “απέναντι” μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η νέα ταινία του Κρητικού σκηνοθέτη, Λευτέρη Χαρωνίτη, “Μη με φωνάζεις ξένο”. Την ταινία παρουσιάζει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, αμφιθέατρο Καστελάκη, 1ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Μέσα από την ταινία με θέμα τις μικτές κοινωνίες που αναπτύσσονται στην Κρήτη, δεκαεπτά άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μαζί μας από διάφορες χώρες του κόσμου, προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα: ότι είναι δίπλα μας, είναι οι γείτονές μας, είναι οι άνθρωποι που βιώνουμε μαζί το παρόν και αγωνιούμε από κοινού για το μέλλον.

Την ταινία θα παρουσιάσουν οι κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης, πρόεδρος Αναπτυξιακής Ηρακλείου, κ. Δήμητρα Καμπέλη, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δικτύωσης – Υπεύθυνη Έργου, κ. Νατάσσα Μποζίνη, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ και κ. Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης.
Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Dialogue Διάλογος μεταξύ νέων πολιτών», στο οποίο η Αναπτυξιακή Ηρακλείου μετέχει ως εταίρος. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας και αφορά στην ευαισθητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής κοινότητας στο καίριο θέμα των μεταναστών, καθώς και στην κατάρτιση εκπροσώπων μεταναστών σε βασικές τεχνικές διαπραγμάτευσης και επικοινωνίας με τα τοπικά ΜΜΕ.
Στόχος του έργου είναι να παράσχει πληροφόρηση και να εγείρει προβληματισμό σε δημοσιογράφους, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους μεταναστών για θέματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση νέων πολιτών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την κοινωνική ευθύνη της δημοσιογραφικής κοινότητας. Μέσω των δράσεων και των εργαστηρίων που διοργανώθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, επιχειρείται η εδραίωση ενός διαύλου επικοινωνίας και ενός μόνιμου πλαισίου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«ΠΑΤΡΙΣ»

Μοιραστείτε το

-

-->